Merhaba Neşe Hanım,
Öncelikle kendi kurumunuzdan aldığınız falanca kişi okulumuz öğretmenidir belgesini çalışmak istediğiniz kuruma veriyorsunuz. Ders vereceğiniz özel kurum, okul müdürlüğüne yazı yazıyor; falanca kişi kurumumuzda 10 saat ders verecektir diye. İşlem bu.
Sonrasında Özel kurumun muhasebesi kendi okulunuza aylık gelirinizi bildiriyor ki gelir vergisinde %15 lik dilimden bir an önce %20 lik dilime hatta %27 lik dilime girelim ve devlete gelir vergisi verelim.
Özel sektörde İSG uzmanı olarak çalışamıyoruz. Ama bu durum eğitim vermemize mani değil.
Merhaba,
"ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA
YÖNETMELİK" Madde 13 aşağıdaki gibidir;
"1) Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri;
a)
İşyerinde görevli iş güvenliği uzmanları ile işyeri hekimleri tarafından,
b) İşçi, işveren ve kamu görevlileri kuruluşları veya bu kuruluşlarca kurulan eğitim vakıfları ve ortaklaşa oluşturdukları eğitim merkezleri, üniversiteler, kamu kurumlarının eğitim birimleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim
kurumları ve ortak sağlık ve güvenlik birimleri tarafından, eğiticilerin Ek-1’deki eğitim programında yer"
Netice, bireysel bir uzman ancak o işyerinin elemanı ise eğitim verebilir. Sizin durumunuzda ise sadece bağlı olduğunuz kuruma eğitim verebilirsiniz. Yönetmelik böyle diyor.