Soru : Kamudaki Iş Güvenliği Uzmanlarının Özelde Çalışabilmesi

ulkmklf

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Eyl 2013
Mesajlar
15
Tepki puanı
1
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşım,
Biz burda ''kim daha haklı'' yı oynamıyoruz ki.Emek,zaman ve maddi kayıp hepimiz için ortaktır.Çözüm üretmeye bakalım...
Evet amaç kim daha haklı değil ki ben de haklılık açısından değil daha zor durumların da mevcut olduğuna dikkat çekmekti amacım. Elbette herkes kendine göre haklı ve herkes bu işe emek verdi koşullar farklı sadece.
 

ulkmklf

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Eyl 2013
Mesajlar
15
Tepki puanı
1
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Arkadaşlar ne fark eder aylarca verilen emek, para, zaman... Ben bunları eşimden çocuğumdan aldım. Ben de sizler gibi bunları harcadım. Ben kendi kazancımı harcadım diğeri annesinin babasının parasını harcadı.

Bizler bu şekilde birbirimizle tartıştığımız sürece bundan birileri her zaman faydalanacaktır. Kamuda çalışanlarda çalışabilmelidir. Ben bu iş için 9 ayımı verdim. Karşılığını almak da hakkımdır.

Madem Kamu da çalışanlar dışarıda çalışamayacak o zaman kendi kurumumuzda çalışabilmeliyiz. Benim 1,5 sene mi heba etmemeliler. Kaldı ki 1,5 sene sonra görev verilip verilmeyeceği belli değil...
siz koşullarınızdan bahsedince kamu çalışanı olarak diğer koşulları da göz önünde bulundurmalı aynı emek hepimiz için geçerli. durum şahsınıza değil harcanan para ve emek açısından daha zor durumlar da var demek istedim o kadar amacım kavga değil.
 

tahir çayır

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
36
Tepki puanı
5
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Arkadaşlar ilk önce kanunlar birbiri ile çelişiyor 6111 sayılı bir kanun var. Bu kanun 657 ye muhalefet ediyor.6111 e göre çalışılabiliyor.ve çalışan arkadaşlar var. Çok tartışılan şubat sınavında a sınıfı belgeyi hak ettim katip de yayınlanır yayınlanmaz osgb ler ile görüşeceğim. tam zamanlı gel 10 000 tl 12 000 tl diyenler yarı zamanlı olunca ne teklif edecekler göreceğim. Bu arada 657 de dışarıda çalışmanın cezası kademe ilerlemesi durdurmadır. Eğer 1/4 olmuş ise kademe derecemiz 1/4 - 1/2 maaş kesim cezası alırsınız. Maaş kesim cezası taban aylık üzerinden yapıldığı için yaklaşık olarak 800 - 1000 tl kesinti yapılır. Meslekten atamayacaklarına göre kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez diyerek. Kazasız hayırlı işler dilerim
 

Ahmet Orhan ÖZDURAL

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Ağu 2013
Mesajlar
29
Tepki puanı
21
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Ahmet By.

bende kamu niteliğine sahip bir kurumda 4857 iş kanununa tabii olarak çalışıyorum, A sınıfı iş güv.uzmanıyım, kurum müdürlüğüne sertifikamı kullanıp kullanmayacağımla ilgili bir dilekçe gönderdim fakat olumsuz cevap geldi. Yani çalışamayacağım söylendi bana.

Bununla ilgili mevzuat tam olarak nedir ve ben buna dayanarak hakkımı arayabilirmiyim, yoksa sadece kurum yöneticilerinin insiyatifine kalmış bir durummu, birde diyelimki izin verdiler SGK ile ilgili kısım nasıl halledilcek, yani ben kendi kurumumda tam zamanlı sigortalı olarak çalıştığıma göre diğer çalıştığım firma bana sigorta yatırabilecekmi?-yoksa sigortasız mı çalışacağım,?

konu ile ilgili fikri olan varsa yardım bekliyorum...



Kamu yöneticilerinin mevzuatı kavramaları biraz vakit alıyor.
Bu forumda görebileceğiniz gibi,bizzat bazı arkadaşların,
Sayıştay'ın bazı yetkililerine konu hakkında fikirlerini sorduklarında ,
kamu zararına sebep olunacağına dair düşüncelere sahip olduklarını önemle hatırlatmak iyi olacak gibi.
Kolay gelsin .

(Not:Yönetmeliğin maddesini de yeri gelmişken hatırlayalım;
--------------------------------------------------------------------------------
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ

(29.12.2012 tarihli ve 28512 sayılı resmi gazete’de yayımlanmıştır

İKİNCİ BÖLÜM

Hak ve Yükümlülükler

İşverenin iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ile ilgili yükümlülükleri

MADDE 5 – (1) İşveren, işyerlerinde alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin belirlenmesi ve uygulanmasının izlenmesi, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, çalışanların ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık ve güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla; çalışanları arasından bu Yönetmelikte belirtilen nitelikleri haiz bir veya birden fazla işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli görevlendirir. Gerekli nitelikleri haiz olması halinde tehlike sınıfı ve çalışan sayısını dikkate alarak bu hizmetin yerine getirilmesini kendisi üstlenebilir.

(2) İşveren, işyerinde gerekli niteliklere sahip personel bulunmaması halinde birinci fıkrada sayılan yükümlülüklerinin tamamını veya bir kısmını, OSGB’lerden hizmet alarak yerine getirebilir.

(3) İşveren, işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanının tam süreli görevlendirilmesi gereken durumlarda İSGB kurar. Tam süreli işyeri hekimi görevlendirilen işyerlerinde, diğer sağlık personeli görevlendirilmesi zorunlu değildir.

(4) Üçüncü fıkrada belirtilen sürenin hesaplanmasında, çalışanların tabi olduğu kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa göre belirlenen haftalık çalışma süresi dikkate alınır.

(5) İşveren;

a) İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri ile ilgili görevlendirilen personelin etkin bir şekilde çalışması amacıyla gerekli kolaylığı sağlamak ve bu hususta planlama ve düzenleme yapmakla,

b) Görevlendirdiği kişi veya OSGB’lerin görevlerini yerine getirmeleri amacıyla araç, gereç, mekân ve zaman gibi gerekli bütün ihtiyaçlarını karşılamakla,

c) İşyerinde sağlık ve güvenlik hizmetini yürütenler arasında işbirliği ve koordinasyonu sağlamakla,

ç) Görevlendirdiği kişi veya hizmet aldığı OSGB’ler tarafından iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuata uygun olan ve yazılı olarak bildirilen tedbirleri yerine getirmekle,

d) İşyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personelinin görevlerini yerine getirebilmeleri için, Bakanlıkça belirlenen sürelerden az olmamak kaydı ile yeterli çalışma süresini sağlamakla,

yükümlüdür.

(6) İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütmek üzere işyerinden personel görevlendirmek veya OSGB’lerden hizmet almak suretiyle bu konudaki yetkilerini devreden işverenin bu hizmetlere ilişkin yükümlülükleri devam eder.

(7) İşveren işyerinde görev yapan işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli ile hizmet alınan OSGB’lerin İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre geçerli yetki belgesi ile görevlendirilmesinden sorumludur.
 

Ahmet Orhan ÖZDURAL

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Ağu 2013
Mesajlar
29
Tepki puanı
21
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
İş güvenliği uzmanları başka görevle görevlendirilemezler. sıkıntınız bununla ilgili çıkıyor olabilir. ayrıca yanıma gelen bir çok stajerden de bildiğim gördüğüm kadarıyla söylüyorum ki,
memur arkadaşlar ek ödeme almak hayaliyle bu tür işlere girmelerini, öğretmenlerin ek ücret beklentisiyle bu işlere kalkışmalarını etik bulmuyorum. dışarıda onlarca insan iş peşinde koşarken kendini zaten garantiye almış insanların hep bana demesi insafsızlık değil mi.
yeterlilik, şu bu diyenler olacaktır eminim ama kimin neye yeterli olduğu çok göreceli bence.
bir durup düşünmek gerekmez mi ben o iş arayan arkadaşlarımın yerinde olsam ne olurdu diye....
bunları iş aradığım veya kamuya yeltenip de başaramadığım için demiyorum. binlerce şükür olsun ki memleket şartlarında güzel maaşım ve konumda da yeterliliğim var. en basiti iş yerimdeki arkadaşlarım apartmanlarının dokumanları için başvurduğunda bile ekmeğini bundan kazanan arkadaşlarıma haksızlık olur diye yapmıyorum ve bunun vicdani rahatlığıyla yazıyorum. hep bana hep bana olmaz.
maaş yetmez, emek karşılığı bu değil vs vs bolca kılıf buluruz ama etrafımıza bakalım. bizim durumumuzda olabilmek isteyen onlarca insan varken kendi halimiz iyileşsin diye niye bu kadar yırtınıyoruz ki?

arkadaşım insan yaradılışı gereği her zaman en mükemmele ulaşmaya çalışır. belki bir işimiz var iken başka bir işe bakacağız gibi görünüyor ama işin aslı öyle değil. eğer ki iş yerimde iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilirsem yönetmelik gereği sadece iş güvenlik uzmanlığı yapabileceğim, bu durumda benden eksilen yere başka bir arkadaşımız bakabilecek, yani iki işi bir arada yürütme gibi bir durum söz konusu değil.
 

onur ocak

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
3 Şub 2014
Mesajlar
1
Tepki puanı
1
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Sn. Tahir ÇAYIR bey,
özellikle sizin yazılarınızı ilgiyle takip edip izliyorum. bir girişim yapmayı planlıyordunuz. yaptınız mı sonuç ne oldu ? bende mühendis bir 657 devlet memuruyum. bulunduğum ilçedeki bir osgb de isg katip üzerinden kayıtlı olarak çalışmayı düşünüyorum. şu anki durumda isg-katip sistemi 657 de.me munu yakalayabilecek alt yapıya sahipmidir ? sgk ödemesi konusunda bir açık olur mu ? (657 iken emekli sandığı primimiz eğer osgb de olursak ssk ödeme primimizin çakışması ile belirlenebilmemiz gibi) bu konudaki görüşlerini bekliyorum. ben de gözü karartıp de me iken osgb de sözleşme yaparak imzamı atarak çalışmayı düşnüyorum.
 

tahir çayır

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
36
Tepki puanı
5
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Sn. Tahir ÇAYIR bey,
özellikle sizin yazılarınızı ilgiyle takip edip izliyorum. bir girişim yapmayı planlıyordunuz. yaptınız mı sonuç ne oldu ? bende mühendis bir 657 devlet memuruyum. bulunduğum ilçedeki bir osgb de isg katip üzerinden kayıtlı olarak çalışmayı düşünüyorum. şu anki durumda isg-katip sistemi 657 de.me munu yakalayabilecek alt yapıya sahipmidir ? sgk ödemesi konusunda bir açık olur mu ? (657 iken emekli sandığı primimiz eğer osgb de olursak ssk ödeme primimizin çakışması ile belirlenebilmemiz gibi) bu konudaki görüşlerini bekliyorum. ben de gözü karartıp de me iken osgb de sözleşme yaparak imzamı atarak çalışmayı düşünüyorum.
Sevgili Arkadaşım ;
İlk önce ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. Girişim konusunda Konya'da rakamlar çok alt seviyede bu rakamlarla yeni bir girişimde bulunmak bence pek akıllıca değil o yüzden şu ana sadece az tehlikeli sınıfta yer alan işletmelere risk değerlendirmesi yaparak çalışıyorum. ayda yaklaşık 2000 tl fatura kesiyorum. bunun yaklaşık 1000 - 1500 tl kadarı bana kalıyor. şimdilik şükür . piyasada çalışma konusuna gelince katip sistemi üzerinden seni veya beni yakalama ihtimali şimdilik çok düşük ve birde şu durum var 6111 sayılı kanun da 31 yada 33 sayılı madde bu konuda bizleri kurtarır nitelikte. İstanbul Kavram meslek yüksek okulu iş güvenliği uzmanı olan arkadaşımız devlet memuru ve aynı zamanda uzmanlığınıda yapıyor.
 

Ercan Mattaoğulları

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Ocak 2013
Mesajlar
190
Tepki puanı
283
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
1-devlet memuru olarak görev yapmaktayım. Kurumumca İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine gönderildim ve Aralık 2013 sınavında C sınıfı, Şubat 2014 sınavında A sınıfı İş güvenliği uzmanlığı sınavlarını kazandım.
2-6331 sayılı Kanun uyarınca değişik birimlerde iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilmelerimiz yapıldı.
3-02.08.2013 tarih ve 28726 sayılı RG'de yayımlanan "Bazı kanun ve kanun Hükmünde kararnamelerde Değişiklik yapılmasına dair Kanun" un 56. maddesinde "4857 sayılı İş kanununun mülga 81. maddesi kapsamında çalışanlar hariç, kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerleri için, 6331 saylı kanunun 6. maddesinin (İş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu) yürürlüğe girme süresi 01.07.2016 tarihine ötelenmiştir.
4-Bakanlık İş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu 01.07.2016 tarihine ertelenmesi sebebiyle ücret ödemeyeceği yönünde görüş bayan etmekte ücretimizi ödememektedir.
NETİCE: Bakanlığın görüşü doğru mu? Biz gerçekten fiilen yaptığımız bu işin ücretini alamayacak mıyız?


Cevap:
1982 Anayasasının "II. Zorla çalıştırma yasağı" başlıklı 18 inci maddesinde "Hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır.
Şekil ve şartları kanunla düzenlenmek üzere hükümlülük veya tutukluluk süreleri içindeki çalıştırmalar; olağanüstü hallerde vatandaşlardan istenecek hizmetler; ülke ihtiyaçlarının zorunlu kıldığı alanlarda öngörülen vatandaşlık ödevi niteliğindeki beden ve fikir çalışmaları, zorla çalıştırma sayılmaz."
hükmü amirdir.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun "Ticaret ve Diğer Kazanç Getirici Faaliyetlerde Bulunma Yasağı" başlıklı değişik 28 inci maddesinde"Memurlar Türk Ticaret Kanununa göre (Tacir) veya (Esnaf) sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamaz, ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz, ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. (Görevli oldukları kurumların iştiraklerinde kurumlarını temsilen alacakları görevler hariç). Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.
Memurların üyesi oldukları yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve kanunla kurulmuş yardım sandıklarının yönetim, denetim ve disiplin kurulları üyelikleri ile özel kanunlarda belirtilen görevler bu yasaklamanın dışındadır.
Eşleri, reşit olmayan veya mahcur olan çocukları, yasaklanan faaliyetlerde bulunan memurlar bu durumu 15 gün içinde bağlı oldukları kuruma bildirmekle yükümlüdürler,
"hükmü yer almaktadır.

Devlet memurlarının özel kanunlarda belirtilen görevler ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı kapsamı dışında tutulmuştur.

20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunun "İşyeri hekimleri ve iş güvenliği uzmanları" başlıklı 8 inci maddesinde "(7) Kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili mevzuata göre çalıştırılan işyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanı olma niteliğini haiz personel, gerekli belgeye sahip olmaları şartıyla asli görevlerinin yanında, belirlenen çalışma süresine riayet ederek çalışmakta oldukları kurumda veya ilgili personelin muvafakati ve üst yöneticinin onayı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilebilir. Bu şekilde görevlendirilecek personele, görev yaptığı her saat için (200) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı tutarında ilave ödeme, hizmet alan kurum tarafından yapılır. Bu ödemeden damga vergisi hariç herhangi bir kesinti yapılmaz. Bu durumdaki görevlendirmeye ilişkin ilave ödemelerde, günlük mesai saatlerine bağlı kalmak kaydıyla, aylık toplam seksen saatten fazla olan görevlendirmeler dikkate alınmaz.
(8) Kamu sağlık hizmetlerinde tam süreli çalışmaya ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, işyeri hekimlerinin ve diğer sağlık personelinin işyeri sağlık ve güvenlik birimi ile ortak sağlık ve güvenlik birimlerinde görevlendirilmelerinde ve hizmet verilen işyerlerinde çalışanlarla sınırlı olmak üzere görevlerini yerine getirmelerinde, diğer kanunların kısıtlayıcı hükümleri uygulanmaz."
hükmü yer almaktadır.

6331 sayılı Kanunun 6495sayılı Kanunun 56 ncı maddesi ile değişik "Yürürlük" başlıklı 38 inci maddesinde "(1) Bu Kanunun;
a) (Değişik: 12/7/2013-6495/56 md.) 6 ve 7 nci maddeleri;
1) 4857 sayılı İş Kanununun mülga 81 inci maddesi kapsamında çalışanlar hariç kamu kurumları ile 50'den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1/7/2016 tarihinde,
2) 50'den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1/1/2014 tarihinde,
3) Diğer işyerleri için yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra,
b) 9, 31, 33, 34, 35, 36 ve 38 inci maddeleri ile geçici 4, geçici 5, geçici 6, geçici 7 ve geçici 8 inci maddeleri yayımı tarihinde,
c) Diğer maddeleri yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra,
yürürlüğe girer."
hükmü yer almaktadır.

Söz konusu hüküm uyarınca 6331 sayılı Kanunun 8 inci maddesi Kanunun yayımlandığı tarih olan 30/06/2012 tarihinden 6 ay sonra yani 31/12/2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Halen yürürlüktedir.

Söz konusu hüküm uyarınca;
1-6331 sayılı Kanunun 56 maddesi uyarınca anılan Kanunun 8 inci maddesi 31/12/2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir. Halen yürürlüktedir.

2-Kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili mevzuata göre çalıştırılan iş güvenliği uzmanı olma niteliğini haiz personel iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilebilmektedir.

3-Diğer mevzuatta yer alan çalıştırılmama kısıtlamaları uygulanmamaktadır. Çalıştırılacak kişilere maddede belirtilen ücret verilmesi ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı kapsamı dışındadır.

4-Kamu görevlileri normal mesaileri dışında iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilmeleri halinde fazladan ifa ettikleri her 1 saat için 01/10/2014 tarihi itibariyle (200*0,076998=15,39) ücret ödenmektedirler.
Kamu çalışanına aylık maksimum (200*80)*0,076998=1231,96TL'dir.
Bu ücretlerden yalnız damga vergisi binde 7.59 oranında damga vergisi kesilmektedir.
Burada şu hususu gözden kaçırmamak lazımdır. Aylık 200 saat çalıma demek haftalık 50 saat çalışma demektir. Normal 40 saatlik çalışmanın üzerine birde 50 çalışma yapmak çok yorucu bazen imkansız olabilir. Bu maksimum çalışmadır.

5-Son değişiklik uyarınca iş güvenliği uzmanı görevlendirmek zorunda olmayan kamu kurumlarının, iş güvenliği uzmanı görevlendirmelerine engel olmadığı, isterlerse 6331 sayılı Kanunun 8 inci maddesi uyarınca görevlendirebilecekleri görevlendirmeleri halinde de ücret ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.
Yasal hakkınızı yargı yolu alabileceğiniz değerlendirilmektedir. Yargı kararları hakkında peşin hüküm söylenemez karar mahkemelerindir.

Kaynak:memurlar.net
 

Ercan Mattaoğulları

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Ocak 2013
Mesajlar
190
Tepki puanı
283
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Yazıyı okuyunuz evlere şenlik ....
 

Ekli dosyalar

  • Kamu Hastanelerinde Gönüllü İş Güvenliği Hizmeti!!!.pdf
    938.8 KB · Görüntüleme: 75

Ahmet Orhan ÖZDURAL

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Ağu 2013
Mesajlar
29
Tepki puanı
21
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Kamuda işçi kadrosunda makine mühendisi olarak çalışmaktayım.A sınıf İGUzmanıyım.Ankara bir OSGB firmasından teklif geldi .Anlaşacaktık ama muhasebe kısmında sorun çıktı .Tam zamanlı çalıştığım için sisteme giriş yapamadılar.Bu konuda bilgisi olan var mı?Saygılarımla
Konu ile ilgili bir araştırma yaptım, aylık sigorta prim günü 30 günü hiçbir surette geçemiyor ancak, her iki çalıştığınız yerdende SGK ya ödeme yapılmak sureti ile SGK priminizi yükseltebiliyorsunuz.
 

muratts

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Haz 2013
Mesajlar
5
Tepki puanı
10
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Kamuda çalışan memurun zaten bir işi var..o işinin yanında saati 15 liraya uzmanlık yapması abesle iştigal olur..ayda 200 saatini sadece uzmanlık yapmaya ayıracak bir memur asli işini yapamayacak zaten mantık olarak..
Açıkçası kamuda çalışan iguların isg sevdasını anlayabilmiş değilim..extra bir kazanç ortada görünmüyor..eğer kamu çalıştırdığı memuru asli işinden alıp igu olarak çalıştıracaksa boş kalan işe kim bakacak..
para olarak bakarsak da maximum aldığı ücret kadar ücret verilecek igu olarak..yani mevcut işini bırakmanın iguya bir faydası olmayacak..sadece aylık 180 saatin üzerine 37 saat mesai ile igu olarak çalışabilir ki bu da en fazla 250-300 lira fark eder..bunun için risk almaya,vakit harcamaya,sıkıntıya girmeye değmez bence..
bugün devlet KPSS ile igu alsa vereceği maaş mevcut mühendisin maaşını geçmez..devlet memuru olsam isg işine yan gözle dahi bakmam..
 

arzum hamzakadı

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Ara 2013
Mesajlar
28
Tepki puanı
11
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Şu anda Kamuda İş Güvenliği Uzmanı olarak yarı zamanlı ya da tam zamanlı çalışan arkadaş var mı
 

ersancavdar

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
15
Tepki puanı
3
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
üniversitede akademisyenim,
a sınıfı igu,
işyeri hekimliği ve isg uzmanlığı eğiticisiyim

üniversitelerde çalışanlar dışarıda çalışabilir kısmi zamanlı olarak asıl işlerini aksatmamak kaydıyla,bunu yasal anlamda okul idaresinden ve üniversite döner sermaye komisyonundan izin alarak yapmalı, işyeri maaşı döner sermayeye yapacak, kesintiler yapılacak ve geri kalanı çalışana ödenecektir.sigorta işyeri tarafından ödenebilir çalıştığın gün kadar ayda hiç bir sorun yok.

igu olarak çalışabilmen için dışarıda, zaten kamudakiler için amirden imzalatılacak evrak var, eğer bunu imzalatmazsan boş zamanlarında asıl işini aksatmadan kaçak olarak amirin haberi olmadan da çalışabilirsin amaaaaaaa bilen birileri şikayet ederse işin yaş o zaman ceza alırsın.

üniversite dışında kamuda çalışan arkadaşlar ya 2016 yılını bekleyecekler aylık 80 saate kadar çalışabilecekler kamuda
veya
öğretmen olan arkadaşlar derslerinin olmadığı günler için dışarıda kaçak olarak çalışacaklar tavsiye etmem.......
veya
döner sermaye işletmesi olanlar kurumlarında döner sermaye kapsamında çalışabileceklerini araştıracaklar kurumlarından
veya
kamuda olup öğretmen olmayanlar zaten hafta içi çalışamazlar çünkü 5 gün mesaideler,hafta sonu kaçak olarak çalışabilirler.....??
ama şu da bir gerçek
kamudakilerin ikinci bir iş olarak igu olarak çalışmalarına işsiz olan arkadaşların sitemleri de bir gerçek....haklılar..ama para herkese lazım...biz de haklıyız..herkes rızkını yiyecek artık.herkese kazasız günler dileğiyle..
 

arzum hamzakadı

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Ara 2013
Mesajlar
28
Tepki puanı
11
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
üniversitede akademisyenim,
a sınıfı igu,
işyeri hekimliği ve isg uzmanlığı eğiticisiyim

üniversitelerde çalışanlar dışarıda çalışabilir kısmi zamanlı olarak asıl işlerini aksatmamak kaydıyla,bunu yasal anlamda okul idaresinden ve üniversite döner sermaye komisyonundan izin alarak yapmalı, işyeri maaşı döner sermayeye yapacak, kesintiler yapılacak ve geri kalanı çalışana ödenecektir.sigorta işyeri tarafından ödenebilir çalıştığın gün kadar ayda hiç bir sorun yok.

igu olarak çalışabilmen için dışarıda, zaten kamudakiler için amirden imzalatılacak evrak var, eğer bunu imzalatmazsan boş zamanlarında asıl işini aksatmadan kaçak olarak amirin haberi olmadan da çalışabilirsin amaaaaaaa bilen birileri şikayet ederse işin yaş o zaman ceza alırsın.

üniversite dışında kamuda çalışan arkadaşlar ya 2016 yılını bekleyecekler aylık 80 saate kadar çalışabilecekler kamuda
veya
öğretmen olan arkadaşlar derslerinin olmadığı günler için dışarıda kaçak olarak çalışacaklar tavsiye etmem.......
veya
döner sermaye işletmesi olanlar kurumlarında döner sermaye kapsamında çalışabileceklerini araştıracaklar kurumlarından
veya
kamuda olup öğretmen olmayanlar zaten hafta içi çalışamazlar çünkü 5 gün mesaideler,hafta sonu kaçak olarak çalışabilirler.....??
ama şu da bir gerçek
kamudakilerin ikinci bir iş olarak igu olarak çalışmalarına işsiz olan arkadaşların sitemleri de bir gerçek....haklılar..ama para herkese lazım...biz de haklıyız..herkes rızkını yiyecek artık.herkese kazasız günler dileğiyle..
Ersan bey öğrenmek istediğim konu, kamuda isg olarak çalışan var mı? Varsa hangi şartlarda çalıştığını öğrenmek istemiştim. Kamuda çalışıp özelden iş yapmaya çalışanlara bu riski tavsiye etmem çok ciddi yaptırımlar uygulanıyor hatta son çıkan torba yasada bu kişilerin dava açsa da yaptırımlardan kurtulamıyor.
 

arzum hamzakadı

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Ara 2013
Mesajlar
28
Tepki puanı
11
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Kamuda İSG uygulaması kısmen 2016 ya ertelendiği için uygulama konusunda muğlaklıklar var. Bu konuda fikir almak istiyorum
 

ersancavdar

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
15
Tepki puanı
3
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
kamuda şu an çalışan benim bildiğim tanıdığım yok, sadece bildiğim
kurumların daha bu konulardan habersiz oluşu,
risk değerlendirmesini kurum amirleri kaza olmasın diye 2016 ya kadar kurumda uzman varsa ücretsiz onlara yaptırdıklarını biliyorum ama bu yasal kurallar dahilinde değil tabiki.
 

Erhan Hagi

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
16 Ara 2016
Mesajlar
2
Tepki puanı
1
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Yapı denetimde inşaaat mühendisi kontrol elemanı olupta c sınıfı isg uzmanlığı yapan varmı? Bilgisi olan
 

Ahmet Orhan ÖZDURAL

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Ağu 2013
Mesajlar
29
Tepki puanı
21
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Kamuda işçi kadrosunda makine mühendisi olarak çalışmaktayım.A sınıf İGUzmanıyım.Ankara bir OSGB firmasından teklif geldi .Anlaşacaktık ama muhasebe kısmında sorun çıktı .Tam zamanlı çalıştığım için sisteme giriş yapamadılar.Bu konuda bilgisi olan var mı?Saygılarımla
Serhat bey merak ettiğim için soruyorum. Çalıştığınız kamu kurumunda da iş güvenliği uzmanı olarak görünüyormuydunuz da sistem kabul etmedi. Aksi takdirde etmesi gerekiyordu.
 

tahir çayır

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Nis 2013
Mesajlar
36
Tepki puanı
5
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Serhat Bey kamuda olmanız sgk girişi için sıkıntı teşkil etmez ancak isg katip de 11700 dakika dolu gözüküyorsa sıkıntı oluşturur.
 

ahmet çamcı

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Kas 2016
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman Adayı (C)
İş güvenliği uzmanları başka görevle görevlendirilemezler. sıkıntınız bununla ilgili çıkıyor olabilir. ayrıca yanıma gelen bir çok stajerden de bildiğim gördüğüm kadarıyla söylüyorum ki,
memur arkadaşlar ek ödeme almak hayaliyle bu tür işlere girmelerini, öğretmenlerin ek ücret beklentisiyle bu işlere kalkışmalarını etik bulmuyorum. dışarıda onlarca insan iş peşinde koşarken kendini zaten garantiye almış insanların hep bana demesi insafsızlık değil mi.
yeterlilik, şu bu diyenler olacaktır eminim ama kimin neye yeterli olduğu çok göreceli bence.
bir durup düşünmek gerekmez mi ben o iş arayan arkadaşlarımın yerinde olsam ne olurdu diye....
bunları iş aradığım veya kamuya yeltenip de başaramadığım için demiyorum. binlerce şükür olsun ki memleket şartlarında güzel maaşım ve konumda da yeterliliğim var. en basiti iş yerimdeki arkadaşlarım apartmanlarının dokumanları için başvurduğunda bile ekmeğini bundan kazanan arkadaşlarıma haksızlık olur diye yapmıyorum ve bunun vicdani rahatlığıyla yazıyorum. hep bana hep bana olmaz.
maaş yetmez, emek karşılığı bu değil vs vs bolca kılıf buluruz ama etrafımıza bakalım. bizim durumumuzda olabilmek isteyen onlarca insan varken kendi halimiz iyileşsin diye niye bu kadar yırtınıyoruz ki?
konuyu bu şekilde düşünmemiştim.bende kamuda çalışan bir işçiyim.yeni isg uzmanı oldum.gerçekten ülkenin tablosu böyleyken şükretmek lazım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.