- Medeni hal
- Belirtilmedi
- Meslek
- Uzman (A)
Kamuda Öğretmenim A sınıfı İSG uzmanıyım. Öncelikle bu sertifika için yaklaşık 4000 TL masraf yaptım. Bu masrafımı ancak 2016'dan sonra çıkarabileceğim öyle mi? Bu işe girdiğimde 2014 Temmuzda ben kamuda çalışabilecektim. Ben 2016'ya kadar 2 yıl sertifikamı işletemeyeceğim. Malum 5 yıl sınıfımda çalışmam durumumda eğitimci olabileceğim. Ben de İH gibi 30 saat kadar da olsa sertifikamı işletmek istiyorum. Kimse kimsenin ekmeğine göz dikmiş değil. Ekmek aslanın ağzında alabilene helal olsun demek gerek. İşini iyi yapan tercih edilir.
Yazılanlar göre;
*Kamu'da çalışanlar özelde çalışamazlar bu kesin.
*Risk değerlendirmesi yapılabilir. Buna eğitimler de dahil. Mesleğimle ilgili zaten dışarıda kurumumun izni dahilinde haftalık 10 saate kadar çalışabiliyorum.
*Kamu, bünyesinde çalışan Uzmanı varsa öncelikle ihtiyacını buradan karşılar. İhtiyaç halinde de dışarıdan hizmet alabilir. Bence arkadaşımız bunu dilekçeyle başvurmalı.
İyi çalışmalar...
Sayın Alper,
Kamu çalışanları özel sektörde çalışamazken nasıl oluyor da risk değerlendirmesi yapıp eğitim verebiliyor?Açıklarsanız memnun olurum.
Kurumunuzun izniyle haftada 10 saat çalıştığınızı belirtmişsiniz.Onayı kimden aldınız?Okul müdüründen mi,ilçe milli eğitim müdüründen mi,il milli eğitim müdüründen mi yoksa bakandan mı?Gerçekten merak ediyorum.Aydınlatırsanız sevinirim.