- Meslek
- Uzman Adayı (C)
Arkadaslar milli egitimdeki uzmanlar catir catir aliyo ucretlerini.ustelik ek ders parasida aliyorlar ha bu isi bedavaya yapan varsa onlara hayatlarinda sonsuz basarilar ne diyim
ümit yok pek..Ben 4 yıllık lisans okuyorum arkadaşlar bizim atamamiz hakkında ne düşünülüyor bi bilginiz varmı rica etsem yardımcı olur musunuz .
Ne dayanarak bunu soyluyorsunuz peki bizi aydinlatirmisiniz lütfen cewap çok basit geld i deümit yok pek..
Maliye Bakanlığı genel bütçeden ödeme yapılabileceğını bildirmiş olup;kamunun kendi personeli için ayrı kalem, hizmet alımı için ayrı kalem ayrı ayrı belirtilmiştir. Ancak kamuda zorunlu uygulama 1 Temmuz denilip kurum ödemeyi red etmektedir.Ancak SSK lı çalışanı olan kurumlar ödeme yapmaktadır.Devlet ücretlendirme yapabiliyor demişsiniz. hangi kalemden? biz o kadar uğraştık ödeme kalemi bulamadık. mecburen temmuza kaldı
Arkadaşlar Sağlık Bakanlığı ücret ödemeyi reddediyor ve gönüllülük esası ile görevlendirme yapıyor.Ancak bu durumda olup görevlendirme ile çalışan arkadaşlardan dava açanlar olmuş ve davayı kazanmışlar.Yanlış hatırlamıyorsam biri Erzurum'dan diğeri de İzmir'den ve geriye dönük ödemelerinde mahkeme verilmesi yönünde karar vermiş.beyler afaki mi konuşuyoruz yoksa reelde ücret alan birisi varmı?
zira ben maliyenin ödenek yollamadığını , belirtilen ödeme kaleminin boş olduğunu
hatta sağlık bakanlığından yazı gelip tüm görevlendirmelere ödeme yapılmadığını net olarak biliyorum
Kitlere birşey diyemem ama 657 için ödeme alabilen varsa , bilgilendirme yaparsa memnun olurum.
http://www.memurum.biz/wp-content/uploads/2014/11/maliye-is-güvenligi-ücret-verme.pdfMaliye Bakanlığı genel bütçeden ödeme yapılabileceğını bildirmiş olup;kamunun kendi personeli için ayrı kalem, hizmet alımı için ayrı kalem ayrı ayrı belirtilmiştir. Ancak kamuda zorunlu uygulama 1 Temmuz denilip kurum ödemeyi red etmektedir.Ancak SSK lı çalışanı olan kurumlar ödeme yapmaktadır.
Teşekkür ediyorum Bülent Bey,valla bravo bayağı ödüyorlarmış..güle güle harcayın. biz bu sertifakaları elimize üç beş kuruş versinler diye aldık zaten..maşallah bize..)
Kamuda uzmanlık kadrosunun açılacağını düşünmüyorum. Yorumlarınıza katılıyorum açılması mantıklı değil şuan hem mühendis maaşı hem de uzmanlık için ek ücret alıyorum. neden daha azına bu tehlikeyi alayımKamu dediğiniz yapı, Memur, İşçi ve Sözleşmeli Personelden oluşan bir yapıdır. Hemen hemen her kurumda bu üç tip personelden de bulunmaktadır. En azından Memur ve İşçi vardır. Memurlara gelince, 1 Temmuzda herhangi bir değişiklik öteleme olmazsa 6 ay sonra sisteme dahil olacaklar. Bakanlık şu anda kamu sicillerini ayırmaya çalışıyor. Memur çalışan şu anda İSG Katip de teknik olarak görülemiyor. Bunun çalışması yapılmakta. 1 Temmuza yetiştirmeye çalışılıyor. Hatta kamu siciline sahip iş yerlerine memur uzmanlar için kısmi süreli atanabilmeleri bakımından bölmeye izin verileceğinide tahmin ediyorum. Büyük kurumlarda bu ciddi bir sorun olarak 1 Temmuzda karşımıza çıkacak.
Bir arkadaşımızda kamuda ki memur uzmanlara kadro verilmesi çalışmasından bahsetmiş. Bunu 6 ay önce bakanlık yetkililerinden bende duydum. Yalnızi bu durumun lehinize olacağını düşünmeyin. Şundan emin olunki hiç biriniz bunu istemeyeceksiniz. Bakanlık uzmanlarının maaşları şu anda teknik kadroda bulunan mühendislerden az. Ayrıca siz uzmanlık yaparak maaş+1300 tl uzmanlık ücreti alacaksınız. 10 yıllık bir muhendis-memur aşağı yukarı kamudan 4 bin maaş alırken, 1300 de uzmanlık parasıyla 5300 civarı kıdemine göre kazanç elde edebilecek. O halde uzmanlara verilecek kadronun 5300tl üzerinde bir maaş olması gerekiyor. Şu anki durumda bu rakamı alırken birde uzmanlığı tehlike hissettiğiniz an bırakabilme imkanınız var. Uzmanlık kadrosu geldiğinde maaşınızın karşılığı olarak bu işi yapmak zorundasınız. İş Sağlığı ve Güvenliğinin ruhunda olan şey uzmanın kendisini özgür hissetmesidir. İşverenin tahlikeler hakkında birşey yapmadığı bir ortamda kim çalışmak ister. O yüzden deneyimlerime göre bu uzmanlık kadrosu kamuda hali hazırda çalışan mühendisler tarafından istenmeyecektir. Ancak KPSS ve benzeri alımlarla bu şartlarda çalışmak için yeni memur olanlara cazip gelecektir. Tabi bu söylediklerim tamamen farazi, durumlar netleştiğinde hep beraber göreceğiz. Ama unutmayın ki Bakanlığın müfettiş ve uzmanlarının maaşlarından bize daha fazlası neden verilsin?
Hangi milli eğitimde çalışanlar alıyormuş.. hangi öğretmenin haftada mesai saatleri içinde 20 saaat boş vakti varki para alabilsin.Yanlış alınan paraların hepsini geri iade edcekler. İsg katip te 20 saat a okulu b okulu ...DİYE SÖZLEŞME YAPIP okullara hiç uğramayan 6 ay sonra para istemeye giden uzman görünümlü insanlardan o paralar geri alınacak.İSG uzmanı bir işyeri ile haftada 10 saat sözleşme yaptıysa 10 saat orada bulunacak.Kağıt üzerinde göstermelik uzmanlık yok..Bu mesleği yerlere düşürmeyeceğiz.Arkadaslar milli egitimdeki uzmanlar catir catir aliyo ucretlerini.ustelik ek ders parasida aliyorlar ha bu isi bedavaya yapan varsa onlara hayatlarinda sonsuz basarilar ne diyim
önüne gelen uzman oluyor iş ayağa düşmek üzere..buna dayanarak söylüyorum.Düşünün bakıyım önüne gelen doktor olabiliyormu..2 yııllık yüksek okullarda sınavsız geçişle en kötü öğrenciler bile iş güvenliği okuyorlar..düşünün bunlar 1-2 sene sonra mezun olduklarNe dayanarak bunu soyluyorsunuz peki bizi aydinlatirmisiniz lütfen cewap çok basit geld i de
sayın f kurtoglu arkadaşım ben 2014 ten beri meb de ve her platformda bunu zaten savunuyorum.İşin başında okadar beceriksiz konunun ehemmiyetini hala idrak edememiş afedersiniz basiretsiz insanlar varki bir şey yaptıklarını sanıyorlar oysa bi haberler.Ben meb de A sınıfı uzmanım ama kesinlikle bu şartlarda bu görevi yapmam.Her arkadaşıma anlatmaya çalıştım ama emin olunki biraraya getiremedik.Sevgili meslektaşlarım görev ateşiyle tutuştular neymiş tecrübe kazanacaklarmış biz yapmassak başkalarına yaptırırlarmış..v.b. inanın kabus gibi sanki görende bu arkadaşları maaş aldıkları zaten bir işleri yok aç kalacaklar.Bugün iş sağlığı ve güvenliği işi bu sayın ! arkadaşlar tarafından kağıt üzerinde sözde yapılıyor.ve üç beş kuruş alıp mutlu oluyorlar.Ben dedimki özellikle meb deki arkadaşlar bu işin çerçevesini düzgün çizsinler isg hizmetlerine gereken değer ve önem verilsi dolayısıyla birlik olalım dik duralım bu şartlar sağlanmadan görev yapmayalım.ne oldu hiç.Ucuz işleri ucuz insanlar yapar. ben 200 300 tl almak için bu kadar mücadele etmedim.işimin önemini insan hayatı ve değerini iyi bilirim ve bu işlerin gerçekten ve doğru dürüst olarak yapılmasını isterim.KISACA İŞİMİ DOĞRU YAPMAYA ÇALIŞIR VE PARAMI DA HAK ETTİĞİM GİBİ İSTERİM. kanunda ek görev olarak 80 saate kadar görev verilebilir diyor. 80 saat verilir demiyor.Teşekkür ediyorum Bülent Bey,
Kamu da işi o kadar hafife alıyorlar ki iş sağlığı ve güvenliği birimlerinde konuyla alakası olmayan eğitimini alacak kriterlere bile sahip olmayan kişiler birim sorumlusuyken bize ne ücret ödeyecekler.Kimse kabul etmesin ve birlik olunsun yöneticiler konunun önemini anlayana kadar ve hakettiğimiz özlük haklarını alana kadar. Yoksa kimse kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Bütün iş güvenliği uzmanı olan arkadaşları dik durmaya davet ediyorum.
şehir efsanesi kardeşim ortada kanun var..nasıl alacaklarmış kanun 2016 7.ay ı na kadar kamu sorumlu değil diye kanun var.Boş sözler o paraları ödenmez yanlışlıkla ödensede geri alırlarArkadaşlar Sağlık Bakanlığı ücret ödemeyi reddediyor ve gönüllülük esası ile görevlendirme yapıyor.Ancak bu durumda olup görevlendirme ile çalışan arkadaşlardan dava açanlar olmuş ve davayı kazanmışlar.Yanlış hatırlamıyorsam biri Erzurum'dan diğeri de İzmir'den ve geriye dönük ödemelerinde mahkeme verilmesi yönünde karar vermiş.
doğru yapıyorlar.Buradan herkese sesleniyorum.temmuz 2016 ya kadar para yok.Sizde bu kadar hevesli olupda atlamasaydınız. Unutmayın kamu isg açısından bize muhtaç biz ise zaten normal geçimimizi sağladığımız görevimiz var.Bırakın onlar bize gelsin .işte o zaman hakettiğimiz ücreti alarız. haaa derler Onlarda önemini kavrarlar,kavramazlarsa kavratırız. beğenmezlerse hizmeti dışardan satın alırlar böylece kamuya pahalıya mal olur.İşte dik duruş budur.Zafer kazanmak istiyorsak aynı inancı paylaşmalıyız.sevgiler...Maliye Bakanlığı genel bütçeden ödeme yapılabileceğını bildirmiş olup;kamunun kendi personeli için ayrı kalem, hizmet alımı için ayrı kalem ayrı ayrı belirtilmiştir. Ancak kamuda zorunlu uygulama 1 Temmuz denilip kurum ödemeyi red etmektedir.Ancak SSK lı çalışanı olan kurumlar ödeme yapmaktadır.
ek ücret ödeyen KÜLLİYEN hata yapıyor. neden çünkü:1- siz zaten haftanın 5 günü mesai saatlaerinde normal işinizi yani mühendislik görevini yapacaksınız .Sizce bu arada normalde kanunun tanımladığı gibi mesai saatleri içersinde normal işinizden ayrı aylık 80 saatiniz varmı...???? varsa o zaman normal görevinizi yapmıyorsunuz yada ihmal ediyorsunuz demek değilmi başka açıklama var mı..Kamuda uzmanlık kadrosunun açılacağını düşünmüyorum. Yorumlarınıza katılıyorum açılması mantıklı değil şuan hem mühendis maaşı hem de uzmanlık için ek ücret alıyorum. neden daha azına bu tehlikeyi alayım
2016 7 . aydan sonra her yerde boş vaktiniz (kendi işnizden kalan nasıl olacaksa) varsa haftalık 20 saat taaam yirmi saat yani 2.5 gün ozama ayda yaklaşık 1400 tl alabilirsiniz..maxımum-Kamu'da nerelerde İSG Uzmanlarına ihtiyaç duyulacak?
-Bu 80 saat sürenin maaşa yansıması ortalama nekadar olur?
-Diğer kamu kurumlarında görevlendirilmek için kurum amirinin izni yeterli olurmu yoksa mülki amirliklerin onayına da ihtiyaç varmıdır?
kamunun öyle talebi yok..kamuda çalışmak için gerekli şartlar nelerdirr nasıl başvuru yapabiliyoruzzz
ek ücret ödeyen KÜLLİYEN hata yapıyor. neden çünkü:1- siz zaten haftanın 5 günü mesai saatlaerinde normal işinizi yani mühendislik görevini yapacaksınız .Sizce bu arada normalde kanunun tanımladığı gibi mesai saatleri içersinde normal işinizden ayrı aylık 80 saatiniz varmı...???? varsa o zaman normal görevinizi yapmıyorsunuz yada ihmal ediyorsunuz demek değilmi başka açıklama var mı..
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.