kitlerde ücret veriliyorDevlet ücretlendirme yapabiliyor demişsiniz. hangi kalemden? biz o kadar uğraştık ödeme kalemi bulamadık. mecburen temmuza kaldı
kitlerde ücret veriliyorDevlet ücretlendirme yapabiliyor demişsiniz. hangi kalemden? biz o kadar uğraştık ödeme kalemi bulamadık. mecburen temmuza kaldı
sayın kurtoğlu ..tek kelimeyle ağzına sağlık. Demek ki benim gibi düşünen işinin sorumluluğunun bilincinde işine sahip çıkan aslan gibi arkadaşlarımızda varmış..Bağlantıda kalalım..size teşekkür eden arkadaşlarımız da bizden..bu konudaki diğer yanıt ve yazılarıma da göz atabilirsiniz. tam savaş verdiğim zamanlar oldu..Kesinlikle katılıyorum. Ben de kamu da (Sağlık Bakanlığı)çalışıyorum ve İGU yapmıyorum. Ücretle bile bu riskleri almak çok zor.Ayrıca zaten adam yerine koyan yok. Birde ücretsiz yapmanın ne gereği var. Zaten devlet memurusun arkadaş. Maaşını alıyorsun. Çok hevesli olan varsa istifa edip özelde yapar. Başkalarının da yolunu açar. Böyle giderse ücret falan ödenmez.Hazır ödensin diyen kanun maddesini değiştirecekler.
Lütfen kamuda olan arkadaşlar bu kadar mütavazi olmayın. Bu sertifikalar kolay alınmadı. Maddi ve manevi olarak çaba sarfettik. Şimdi fedakarlık sırası başkalarında.
ödeme falan yok arkadaşlar ..ödeme aldım diyenler ya yanlışlıkla almışlar ödeyenlerin hiç bir şeyden haberi yok yada hayal görüyorlar..2016 7 .aya kadar resmi ödeme yapılamaz.. bir parmak bal çalıp bedavaya iş gördürecekler..herkes hamuduyla yutarken isg ci arkadaşlarım sizde hapı yutacaksınız..ne diyeyim..sağlık olsun!!beyler afaki mi konuşuyoruz yoksa reelde ücret alan birisi varmı?
zira ben maliyenin ödenek yollamadığını , belirtilen ödeme kaleminin boş olduğunu
hatta sağlık bakanlığından yazı gelip tüm görevlendirmelere ödeme yapılmadığını net olarak biliyorum
Kitlere birşey diyemem ama 657 için ödeme alabilen varsa , bilgilendirme yaparsa memnun olurum.
sevgili uzman arkadaşım sen normalde zaten kadrolusun.yani kısmi zamanlı görevlendiriliyorsun..Normal görevin haftada mesai saatleri içersinde değilmi..Nrmal şartlarda sana 80 saat bile ücret ödeyemezler.dikkat et sonra senden parayı geri almasınlar..6331 7.madde ye bak istersenben kamuda çalışan mühendis personelim.B seviyesinde iş güvenliği uzmanlık belgem var. Benimle işveren 01.01.2016 tarihi itibariyle aylık 124 saatlik sözleşme yaptı.devlet sadece 80 saate kadar ücretlendirme yapıyor.yönetmelikte bu şekilde geçiyor.geri kalan 44 saatim ücretlendirme yok yani angarya çalışıyorum 44 saat.Bu durum yani çalıştığın saatin tamamının ücretini vermemek anayasaya aykırı değil mi?
ya nasıl okuyorsunuz maddeyi anlamadım..diyorki 80 saate kadar ücret ödenir değil ödenebilir diyor,çünkü mesai saatleri kavramı şartını koymuş..Kamuda çalışan adamın zaten normal mesai işi var hangi vakitte isg çalışması yapacakta 80 saar ek para alacak..anlamıyorum..Kamuda çalışan görevlendirmesi olan 657 ye tabi arkadaşlar 80 saate kadar olan ücretlerini almaktadırlar.kanun maddesinde zaten 80 saate kadar olan ücretlendirme açıkça ifade edilmiştir.80 saat üzeri görevlendirmelerde ücret alınmamaktadır.
arkadaşım neden görev alıyorsunuz ben anlamıyorum. Afadersiniz sizin asli işiniz zaten öğretmenlik..yanlış anlamayın zaten geliriniz bu yönden garanti altında.Ücret ödenmeyeceğini ben her yazımda bas bas yazdım.Ancak ne oldu herkes bilmeden atladı..sonra hepsi patladı!! Tüm kamuda meb deki arkadaşlara söyledik ciddi ve saygın bir duruş gösterelim..bu şartlarda işi kabul etmeyelim.Ancak ne zaman bu işin asıl önemini kavrarlar ve ücretinide aslan gibi öderler o zaman yapalım..hemde en iyisinden..haksızmıyım. Şimdi iş çocuk oyuncağına döndü.Kimse ne yaptığını bilmiyor.Ben niye görev almıyorum..buiş daha şimdiden itibarsızlaştırılmış..hem saygınlığı yok hem evrak üzerinde yapılır durumda ,hem bedava, üstüne üstlük birini burnu kanasa sizi asarlar..iyi çalışmalar!!! bence derhal meb ve diğer kamu akıllana kadar bırakın..naçizane..Görevlendirmeler İSG KATİP ten mi yapıldı? Ekteki ISG Hizmet Yönetmeliğine bir göz atar mısınız?
"ISG HIZM YÖNETMELİĞİ (29.12.2012/28512: R.G.:18.12.2014/29209)
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM – Görevlendirme belgesi ve sözleşme MADDE 14 – (Değişik:RG-18/12/2014-29209)
b) İşyerinde çalışanlar arasından görevlendirme yapılması durumunda, işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı, diğer sağlık personeli ile İSG-KATİP sistemindeki örneğine uygun sözleşme veya görevlendirme belgesi düzenlenir ve karşılıklı olarak en geç beş gün içerisinde sistem üzerinden onaylanır. İSG-KATİP sistemi üzerinden onaylanan sözleşmenin bir nüshası işveren tarafından, biri sözleşme veya görevlendirme yapılan kişiler tarafından saklanır.
c) Kamuya ait işyerlerinde 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi çalışanlar arasından görevlendirme yapılması durumunda, görevlendirme yapılan kurum tarafından işyeri hekimi ile Ek-5a, iş güvenliği uzmanı ile Ek-5b, diğer sağlık personeli ile Ek-5c’deki örneğine uygun görevlendirme belgesi düzenlenir ve bu belgenin bir nüshası kurum tarafından, biri görevlendirme yapılan kişiler tarafından saklanır. Son nüsha kurum tarafından beş iş günü içinde Genel Müdürlüğe bildirilir.
5) Sözleşme veya görevlendirilmeleri Genel Müdürlükçe onaylanmayan işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki görevlerine başlatılamaz ve yetkilerini kullanamazlar."
Bu ifadeyi nasıl yorumlayacağız?
niye yapıyorsunuz ..çokmu ihtiyacınız var sayın hocam..birlik olsaydık da bu işi bu kadar yani bedava yapmayacak kadar itibarsızlaştırmasaydık da daha iyi olmazmıydı.. Şimdi şöyle olsaydı da böyle olsaydı..ooo..ne zaaman işin sorumluluğuna uygun ücret öderler o zaman yaparız deseydik şimdi kraldık..şimdi bedavadan angaryacı..Arladaslar ben tsk da isci calistiran bir kurumda yapiyorum isg uzmanligini. Bir cok kez dilekce vb muracatlarimiz oldu. Bimer kadar defalarca yazdik. Kanunu yazan calisma bakanligindan gorus istendi vs. Calisma bakanligi her seferinde bizle alakasi yok diyor maliye bakanligi ile alakasi var diyor. Adamlar yazdillari kanunu yorumliyamiyor. Isg uzmani diye alinmayan her memur hakeder sonucta memuriyet gorevi disinda sozLesme imzaliyarak baska bir kanununa tabi gorevleri yerine getiriyorsun. Ama kimse anlamiyor. Su an kamuda isci calistiran kanun kapsaminda olan kac kurum var sanki. Toplasan 1000 gecmez. ne mucadele verdiler odeme yapmamak icin. Ama kanun tum kamuyu kapsadiginda degisir bu. Bir teblig falan yaparlar aciklarlar bu mesleyi. Olan bizim.birikmis paraya olur.
beyler afaki mi konuşuyoruz yoksa reelde ücret alan birisi varmı?
zira ben maliyenin ödenek yollamadığını , belirtilen ödeme kaleminin boş olduğunu
hatta sağlık bakanlığından yazı gelip tüm görevlendirmelere ödeme yapılmadığını net olarak biliyorum
Kitlere birşey diyemem ama 657 için ödeme alabilen varsa , bilgilendirme yaparsa memnun olurum.
valla bravo bayağı ödüyorlarmış..güle güle harcayın. biz bu sertifakaları elimize üç beş kuruş versinler diye aldık zaten..maşallah bize..)Merhaba arkadaşlar ben de kamu kurumunda görev yapmaktayım, aynı zmanda İGU olarak atamam bir yıl önce yapıldı ve bordroda 12 saat karşılığı olarak 6331 S.K. ILAVE ÖDEME : 332.40 TL ücret alıyorum.
Kamu dediğiniz yapı, Memur, İşçi ve Sözleşmeli Personelden oluşan bir yapıdır. Hemen hemen her kurumda bu üç tip personelden de bulunmaktadır. En azından Memur ve İşçi vardır. Memurlara gelince, 1 Temmuzda herhangi bir değişiklik öteleme olmazsa 6 ay sonra sisteme dahil olacaklar. Bakanlık şu anda kamu sicillerini ayırmaya çalışıyor. Memur çalışan şu anda İSG Katip de teknik olarak görülemiyor. Bunun çalışması yapılmakta. 1 Temmuza yetiştirmeye çalışılıyor. Hatta kamu siciline sahip iş yerlerine memur uzmanlar için kısmi süreli atanabilmeleri bakımından bölmeye izin verileceğinide tahmin ediyorum. Büyük kurumlarda bu ciddi bir sorun olarak 1 Temmuzda karşımıza çıkacak.arkadaşlar bizim kamudan kasdımız
sadece 657ye tabi çalışanların bulunduğu kurumlar.
yoksa sözleşmeli ve veya işçi çalıştırıyorsa zaten alabilir.
bu ayırıma dikkat edelim lütfen
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.