Ben 7 yıldır hem işçisi hem de memuru olan bir kamu kuruluşunda İG Uzmanı ,çevre görevlisi ve üçüncü bi görev olarak da birimde şef olarak çalışıyorum, Çevre Müh olarak girdiğim bu işte bi kaç yıl çalıştıktan sonra bana ikinci bi görev olarak İş güvenliğinden sorumlu mühendis görevini verdiler.O zamanlar Uzman kavramı yoktu,4 yıl bu görevi yürüttüm ve sonunda bi yasayla bu görevi yapanlara belge zorunluluğu getirildi,belgemi de aldım ve bu işi İG Uzmanı olarak yapmaya devam ederken iki yıl sonra bi yönetmelik değişikliği ile maaşa ilave ödeme getirildi ve benim işyerimdeki çalışan işçi sayısına göre hesaplanan süreye göre ödeme yapılmaya başlandı.Benim işyerimde tehlikeli sınıfta yaklaşık 200 civarı personel vardı ve bana o zamanlar her ay ortalama 32 saat üzerinden ödeme yapılıyordu. Sonra kişi başı çalışma süresi aylık 10 dakikadan 20 dakikaya çıkınca ödeme miktarı da 32 saatten 64 saate çıkmış oldu..Şimdi memurlarda dahil oldu sisteme ve kurumdaki yaklaşık yirmi memur için de süre hesaplanacak ve sözleşmeme ilave edilecek .Bunlar benim geçirdiğim aşamalardı ve bu geçen yaklaşık 10 yıl içerisinde neler yaşadıııık neler,bunlar anlatmakla bitmez,kurum amirleriyle yaşadığım sıkıntılar mı,sendikayla,işçilerle ,muhasebe birimiyle yaşadıklarım mı ,yaşadığımız iş kazalarından sonraki hukuki süreçler mi,siz hiç hayatınızda gözaltına alındınız mı ,kaç kere emeniyette ifade verdim hatırlamıyorum.Bu işi kamuda 10 yıldır yapan birisi olarak şimdi kısa süreliğine sorularınıza cevap yazmaya çalışıcam,
Şimdi gelelim sizin sorunuza, diğer kamu kurumlarında görevlendirme beklemeyin ,şimdilik bu ütopik bir beklenti olur,siz hiç çevre şehircilikte boş vakti olan bir mühendisin karayollarında da görevli olarak çalıştığını gördünüz mü(veya herhangi bir memurun).Böyle bir şey şuan için mümkün değil.
Diğer sorunuza gelirsek kurumunuzda çalışan sayısı ne kadarsa çarp 10 dakkaya süreyi hesapla.O süreden sözlewşme yapılacak ve ödeme de o süre üzerinden yapılacak.ben şuanda yaklaşık 70 saatten ödeme alıyorum yaklaşık 1200 tl falan. Görev süren diyelim ki 120 saat çıktı tabi 120 saat bu iş için görevlendirileceksin fakat sana yapılacak ödeme maksimum 80 saat olacaktır.