Arkadaşlar görevlendirme, sözleşme, konularında herkesin kendi fikri olabilir saygı duyarım aynı şekilde kanun yönetmelik hükümleri de okuyanlar tarafından yanlış veya farklı yorumlanabilir.
Gönüllülük esasına göre görevlendirme olmaz, ilgili hükümlere bakarsanız kamuda görevlendirme yükümlülüğünün ertelendiğini görüyoruz ancak bu şekildeki erteleme, sağlık gözetimi ve eğitim yükümlülüklerinin de ertelendiği anlamı taşımaz bu nedenle usule uygun şekilde yapılmayan görevlendirmeler hukuken geçerli olmadığı gibi bu kişilerin verdiği eğitim ve yaptığı işler de yok hükmündedir, bunu anlayalım önce...
Sözleşme konusuna gelince, çalıştığınız işyeri sicil numarasını kontrol ederseniz, başhekim, yahut idari müdürlerinizin sgk tarafında işveren olduğunu göreceksiniz, dolayısıyla idari yönden her ne kadar muhatap sağlık bakanlığı gibi görünse de sgk nezdinde işveren, işyeri sicilinin üzerine kayıtlı olduğu kişidir dolayısıyla ölümlü iş kazası halinde muhatap olacaklarda bunlardır,
Döner sermaye işletmesi üzerinden alınmış işyeri sicil numaraları üzerinden başhekim onayı ile sözleşme yapılmasına hiç bir engel olmadığı gibi sözleşmelerin bakanlıktan yahut il sağlıktan yapılmasına da gerek yoktur. Nedenini bir üstte zaten açıkladım. Sağlamasını da işçi personel üzerinden yapalım. İşveren (başhekim) tc si ile katibe işveren girişi yaparsanız taşeronken işçi olanların hepsinin ayrı birer işyeri sicili olduğunu görürsünüz ve artık görevlendirmeniz katip üzerinden yapılabilir, işyerleri gözükmüyorsa e-bildirge güncellemesi yapılır, artık görevlendirmeye bir engel kalmaz,
İlave ödeme konusuna gelince, idarenin kanundaki boşluğu kullanıp ödeme yapmak istememesi gayet doğaldır, usule uygun görevlendirme varsa usule uygun ilave ödemesi olmalıdır harici uygulamalar başvuru halinde elbet bir gün idare mahkemesince kaldırılır....
Bu şartlar altında usule uygun görev alıp almamak kişinin iradesine bağlıdır, zaten talebiniz ve isteğiniz yoksa sizi kimse görevlendiremez...
Saygılar...