- Meslek
- Uzman (C)
merhaba benim mart ayi sonuna orgun egitimim bitiyor. bana ankarada staj icin yer lazim bana yardimci olursaniz sevinirim. tesekkurler.
orada kaza riski varsa ve siz isg uzmanı olarak o işe 17 saat yerine 2-3 saat bakmanıza izin veriliyorsa bence sıkıntılı.. bir çalışanın başına bir iş gelse ne olacak diye düşünürüm. çünkü kendimi sağlama almak için ( uzman olarak eğitimlerinizi vermiş,riskleri belirlemiş, ilgili çalışmalarınızı yapmış,orayı daha güvenli bir hale getirmiş ve hala bunları sürdürüyor olmak.)harcamam gereken mesaiyi bana harcatmamışlar. bir taraftan da o iş yerinde kariyer yapıyorsunuz. iş verenle konuşmayı deneyin. karar anında da belgenizle ilgili sözleşmeniz yoksa pek bulunmayın.bu iş ile ilgilenecekleri bekleme sürecinde her fırsatta çalışma saatinizi arttırın. orada kaza riski varsa sizce çok dikkatli olun derim.. sonuçta iş veren zaten bu işe angarya olarak bakıyor.Herkese Merhaba,
Yarı kamu nitelikli bir şirkette mühendis olarak görev yapıyorum. C Sınıfı belgeli İG Uzmanıyım fakat şirketimde bugüne kadar belgem işlemedi. Amirim, işlerin aksamaması için benim İG Uzmanı olarak başka bir birimin koordinesinde çalışmamı istemedi.
Başka personeller eğitime gönderildi ve birkaç ay içinde sertifika alacaklar.
Onlar sertifika alana kadar İG Uzmanı olarak görevlendirildim ancak kendi işlerime devam etme şartıyla. Tehlikeli sınıftayız 500 personel var. İşlerin detaylarını eğitim alanlar yürütmeye çalışıyor, karar noktalarında devreye gireceğim gibi görünüyor.
Şimdi, ayda yaklaşık 17 gün İGU olarak çalışılması gerekirken 2-3 gün buna mesai harcamaya izin verileceğini,
ve bunların yanında ek ücrete yanaşılmayan yarı kamu-yarı özel bir yerde çalıştığınızı düşünün.
Ne yapardınız, yol haritanız ne olurdu?
Kasım Zeki Özer saat 8 aksam 5 te iş bitimi olarka gorev yapan personele ek olarak bu para ödenmiyecek diyor bizzat toplantıda bende sordum mesai uygulamsında bu nöbetli calısanlara yarıyor anlıyacagınızSn: ATURAN tarafından paylaşılan Bursa'da İş Sağlığı Güvenliği Genel Müdürünün açıklamasına göre, kamuda iş sağlığı güvenliği uzmanı olarak görevlendirilen kişi ilave bir ücret alamıyor.
İfade şu şekilde:
"Bu toplantı sonunda not alabildiğim ve sorulan sorulara Gn. Müd. Sn. Kasım ÖZER'in vermiş olduğu cevapları aktarmaya çalışacağım...
* Kamuda çalışanlara ayrıca fazla mesai ücreti verilmeyecektir. Kanunda da belirtildiği gibi kamu kuruluşları iş güvenliği uzmanı istihdam edecek ve bünyesinde uzman bulunmayan kamu kuruluşları başka bir kamu kuruluşundan uygun bulunması durumunda 80 saate kadar ücretini vererek hizmet alabilecektir."
Kanunda geçen ifadenin tartışılmasına bile gerek yok. Çok açık bir şekilde isg uzmanının kendi kurumu da yapılacak ödemeye dahil ediliyor. Buna rağmen İş sağlığı ve güvenliği genel müdürünün yaptığı açıklama çok enteresan.
Bu konuda kim doğru söylüyor? Kanun mu? İSGM Genel Müdürü mü? Yoksa bu kadar insan bu kadar açık bir kanun maddesini anlayamıyor mu? (Ben dahil)
Fikirleri olan arkadaşların paylaşmalarını rica ediyorum.
Kasım Zeki Özer saat 8 aksam 5 te iş bitimi olarka gorev yapan personele ek olarak bu para ödenmiyecek diyor bizzat toplantıda bende sordum mesai uygulamsında bu nöbetli calısanlara yarıyor anlıyacagınız
Kamuda iş güvenliği uzmanlarının maaşları kaç civarı acaba öğrenebilir miyim?kamuda iş güvenliği uzmanı çalıştıran yerler var.örneğin deniz kuvvetleri( ben çalıştım )
ben tekirdağın bir beldesinde itfaiye memuru olarak çalışıyorum ayrıca C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sertifikam var. kamuda bunu nasıl değerlendirebilirim. memur iken kurum amirinden izin almak koşuluyla özel sektörde danışman yada eğitici olarak çalışabilir miyim.
Ben de Kamu Kurumunda görev yapıyorum ve belgemi aldıktan sonra kurumuma başvuruda bulundum geçen hafta. Henüz bir cevap gelmedi.
yazdıgın dılekcenın ornegını verır mısın benımde basvurmam gerekıyor
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.