İş Güvenliği Uzmanlığı Yapmaya Yeni Başlayacaklar İçin Tavsiyeler

ISG-isg

ISGfrm Çalışma Birimi
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
919
Tepki puanı
4,435
Meslek
Uzman (C)
patron ne derse o gerisi yalan:))))
 

FATİH KABLAN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Nis 2012
Mesajlar
7
Tepki puanı
0
Meslek
Uzman (C)
otomotiv yetkili servisler ( ford servisi v.b.) ile ilgili risk değerlendirmesi ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.
 

murat2242

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Şub 2012
Mesajlar
102
Tepki puanı
44
Meslek
Uzman (C)
sevgili kabsan tecrübem yok ama aklıma gelenleri paylaşıyım.Kompressör mutlaka vardır 12 ayda bir kontrolü var ayrıca ayrı böülümde ve kalın dış duvarları olan yerde muhafaza edilecek.Caraskal ve diğer kaldırma araçlarının 3 ayda bir kontrolü var.yerler dökülen yağlardan dolayı kaygan olabilir.elektrikli aletlerin 12 ayda bir topraklama kontrolleri.kaynak makinesi kullanıyorsa tüpleri sabit ve yağdan korunmalı kullanana gözlük yünlü elbise vb kkd. verilmeli.aklıma gelen bunlar yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
 

Ramazan Aydemir

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Mar 2012
Mesajlar
7
Tepki puanı
13
Değerli Grup Üyesi Arkadaşlarım,

Atık su arıtma tesislerinde risk değerlendirmesi yapmak üzere bir tez konusu almış bulunmaktayım.

Sizden ricam bu konuda llk olarak nereden başlamam gerektiği ve izlemem gereken yollarla ilgili bir doküman varsa yardımcı olur musunuz?

İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Ramazan Aydemir
İş Güvenliği Uzmanı
 

ISG-isg

ISGfrm Çalışma Birimi
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
919
Tepki puanı
4,435
Meslek
Uzman (C)
Ramazan Bey ilk olarak genel faaliyetlerinizi belirlemektir. Bu faaliyetlerinizde ne gibi tehlikeler oluşabilir bunları belirlemeniz lazım. Bunları belirleyin sonra tekrar konuşalım....
 

HüseyinK

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
23 Mar 2012
Mesajlar
118
Tepki puanı
294
Meslek
Uzman (C)
Noter onaylı İSG Tespit ve Öneri Defteri'ni doldurmakta sıkıntı çekiyorum..
Neler yazılmalı neler yazılmamalı bu konu hakkında yardımcı olabilecek varmıdır?
Her şeyi yazmak mı gerekiyor?
Ne bileyim mesela ben DÖF hazırlıyorum,risk analizi,teknik inceleme formları,kişisel koruyucu donanım kontrol formu falan bunları dolduruyorum,düzenliyorum..
Ama deftere bişeyler yazmak konusunda bir türlü ne yapacağıma karar veremedim.. Sizce nasıl bir yol izlemem gerek?
 

Fikret Kamil AYDIN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Mar 2012
Mesajlar
13
Tepki puanı
28
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar nacizane olarak şöyle bir form hazırladım. bir firmaya ilk girildiğinde kontrol etmek için. bu tarzda bir formla ilk kontrolü yapmak faydalı olur diye düşünüyorum en azından bir yol haritası çıkarabiliriz.

ayrıca forma ilave edilecek gözümden kaçan noktalarıda belirtirseniz sevinirim.
 

Ekli dosyalar

  • İSG Kontrol Listesi.xlsx
    14.7 KB · Görüntüleme: 1,816

Armageddon

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
20 Haz 2012
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Arkadaşlar, bir otel inşaatında işe başlıyorum.
Ön çalışma için bir kaç gün müsaade istedim. yarın gidip inşaat sahasında biraz fotoğraf çekicem, turist gibi dolaşıcam biraz ve gerçekten de kendimi tam bir turist gibi hissediyorum şu an.
Kafamda ön çalışma için bir şeyler oluşturmaya çalışıyorum, mesela Çalışan işçi sayısı ve belgeleri, kullanılan iş makinaları ve ekipmanlar, Kurul var mı? Ölçümler yapılmış mı? vs. vs. kısacası forumlardan (teşekkürler isgfrm) öğrendiğim şeyler.
Ama ne yalan söyleyeyim -ilk iş tecrübem olacak- epey heyecanlıyım ve sürekli bir şeyler unutmuşum gibi geliyor.
"Özellikle şunlara çok dikkat et!" diyebileceğiniz noktalar varsa, ya da başka şeyler, yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.
Kurulun sekreteri sensin.geri kalanları zaten biliyorsun.inşaat tecrubene göre değişir ancak kkd en son bunu unutma:)))
 

Nurdan DAHİ

Banned
Katılım
29 Mar 2012
Mesajlar
618
Tepki puanı
508
Meslek
Uzman (C)
şimdi küçük bir sorum olacak bu 8 kişiden birisi ustabaşı bizim tesiste var 5 farklı ünite ve her bir ünitenin kendi ustabaşısı var. Ben bu 5 kişinin beşini de ilave ettim kurula fazla olmasının zararı var mı ki???
iş sağlığı ve güvenliği kurulları hakkında yönetmeliğe göre madde 5 de 'f bendinde belirtilen üye o işyerindeki formen ,ustabaşı veya ustaların yarıdan fazlasının katılacağı toplantıda açık oyla seçilen kişidir' der....... aynı usulle yedekleri seçilir... kanuna uygun olacaksa tek kişi olmalı... seçimle belirlenmeli.. sizin usule göre seçim yok... usta sıfatına sahip herkes kurulda... bence yanlış! Risk belirlemeye tüm çalışanlar dahil edilmelidir, kurula değil.
 

Cem AKBULAK

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Şub 2012
Mesajlar
638
Tepki puanı
813
sayın ordu52, kurul 8 kişiden oluşmalıdır...5 farklı bölüm olsa bile,nurdan hanımın da dediği gibi hepsi için bir tek ustabaşı seçip,kurula göndermelisiniz...
 

Nurdan DAHİ

Banned
Katılım
29 Mar 2012
Mesajlar
618
Tepki puanı
508
Meslek
Uzman (C)
ARKADAŞLAR;
ÖNCELİKLERİ BELGELERİNİ ALANLARA HAYIRLI,UĞURLU OLSUN DİYORUM..
DAHA ÖNCEDEN DE BELİRTTİĞİM ÜZERE NAÇİZANE BİLGİLERİMİ,ÖĞRENDİKLERİMİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.
NE DEMİŞTİK?BİR FİRMAYA GİRDİĞİMİZDE İSG ALANINDAN NE YAPACAĞIZ.FİRMADA İSG ADINA HİÇBİRŞEY YAPILMADIĞINI FARZEDEREK ANLATMAYA ÇALIŞACAĞIM.
ü ÖNCELİKLE YAPMANIZ GEREKEN İLK HAMLE İSG KURULU KURMANIZ GEREKİR.KURUL SİZİN KARAR ALMA VE ONAYLATMA AÇISINDAN OLDUĞU GİBİ YASAL ZORUNLULUK OLMASI SEBEBİYLE BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR.BİLDİĞİNİZ ÜZERE KURUL 8 KİŞİDEN OLUŞMAKTADIR.YÖNETMELİĞİN İLGİLİ MADDESİNE BAKARSANIZ KİMLER OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ..TAKILDIĞINIZ BİR KONU OLURSA BANA ÖZELDEN DE MESAJ ATABİLİRSİNİZ.BURDA ÇOK UZUN UZADIYA ANLATMAK İSTEMİYORUM.ÇÜNKÜ BEN NE KADAR ANLATSAM DA SİZİN ARAŞTIRARAK KENDİNİZİN ÖĞRENDİĞİ BİLGİ UNUTULMUYOR.NEYSE KONUMUZA DÖNELİM.
ü KURULU KURDUNUZ.KURULDAKİ KİŞİLERE KURULDA OLDUĞUNU BİLDİREN ÜST YAZI ŞEKLİNDE YAZI GÖNDERİYOSUNUZ.SİZİN VE GÖNDERDİĞİNİZ KİŞİLERİN İMZASI OLACAK ŞEKİLDE.DAHA SONRA “BENİM HABERİM YOKTU” GİBİ DURUMLARLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN SİZİN VE İLGİLİ KİŞİNİN İMZASINI ALT TARAFA KOYMANIZI ÖNERİRİM.
ü ARTIK KURULUMUZ HAZIR.İLK KURUL TOPLANTINIZDA ALDIĞINIZ KARARLARI TUTANAK ŞEKLİNDE KESİNLİKLE TUTUN.VE TOPLANTIDAN SONRA KURUL ÜYELERİNE YAZILI ŞEKİLDE MESAJ KESİNLİKLE ATMANIZI ÖNERİRİM.ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.ÇÜNKÜ HER ZAMAN YAZILI BİR ORTAMDA BİLDİRİM KURUL ÜYELERİNE YAPMALISINIZ.
ü KURUL KURULDUKTAN SONRA İÇ YÖNETMELİK HAZIRLAYIN VE KURUL ÜYELERİNİN BİLGİSİNE SUNUN VE İMZALATTIRIN.
ü İSG KURUL DEFTERİ ALDIRTIN VE HER SAYFASINI NOTERE İMZALATTIRIN.ALDIĞINIZ KARARLARI VEYA SİZİN YAPILMASINI İSTEDİĞİNİZ DURUMLARI ORAYA YAZIP İMZALATTIRIN.
ü KURUL KURULDUKTAN SONRA RİSK DEĞERLENDİRMESİNE BAŞLAYABİLİRSİNİZ.ÇALIŞTIĞINIZ KURUMUN DURUMUNA GÖRE ALAN YADA MAKİNE BAZLI RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPABİLİRSİNİZ.RİSK DEĞERLENDİRMESİNDE DİKKAT EDECEĞİNİZ HUSUSLARDAN BİRİ,GÖRDÜĞÜNÜZ RİSKİ YADA TEHLİKEYİ YADA UYGUN OLMAYAN DURUMU FOTOĞRAFLAYIN.VE KESİNLİKLE YAZILI RAPOR EDİN.BUNLAR SİZE ÇOK AYRINTI,UĞRAŞTIRICI,ÜŞENDİRİCİ GELEBİLİR FAKAT ÇOK ÖNEMLİDİR.KESİNLİKLE YAPMALISINIZ.DAHA SONRA RİSK,TEHLİKE DÜZELTİLDİKTEN SONRA TEKRAR FOTOGRAFLAYIP TEKRAR MAİL YOLUYLA KURUL ÜYELERİNE GÖNDERİN VE DOSYASINA KOYUN.İLERDE SİZİN ÜZERİNİZDE OLUŞABİLECEK DURUMLARI BU ŞEKİLDE BERTARAF ETMİŞ OLURSUNUZ.
ü SONRAKİ ADIM YADA AYNI ANDA YÜRÜTÜLEBİLİR BU YAZDIKLARIM;SAĞLIK GÜVENLİK PLANI HAZIRLAYIN.BUNUNDA ADIMLARINI ARAŞTIRIRSANIZ BULACAKSINIZ.
ü BÜTÜN İŞÇİLERİN SAĞLIK RAPORLARINI KONTROL EDİN.EKSİK OLAN VARSA HEMEN YAPTIRTIN.FİRMANIZIN TEHLİKE DURUMUNA GÖRE YILDA BİR YADA 6 AYDA BİR SAĞLIK MUAYENELERİNİ YAPTIRIN.
ü İLK YARDIM VE YANGIN EKPLERİ OLUŞTURUN VE SERTİFALATTIRIN.YÖNETMELİKTE SAYILARI VE YÜZDELERİ BELİTİLMEKTEDİR.YANGIN TÜPLERİNİ DÜZENLİ OLARAK KONTROL ETTİRİN.
ü ACİL EYLEM PLANI HAZIRLAYIN.
ü ÇALIŞAN İŞÇİLERİE TALİMATLARI OKUTUP İMZALATTIRIN.ÇALIŞTIĞINIZ YERDE BİRDEN FALZ BÖLÜM VARSA HEPSİNE AYRI AYRI HAZIRLAYIP İMZALATTIRMANIZ ÇOK ÖNEMLİDİR.
ü KKD KULLANIMI TALİMATLARI İMZALATTIRIN.BENİM GÖRÜŞÜM BİR KKD DENEME FORMU HAZIRLAYIN.1 HAFTA DENEME SÜRECİ VERİNKKD ZİMMET TUTANAĞI HAZIRLAYIP İMZALATTIRIN.İLERDE BEN BUNU İSTEMEMİŞTİM GİBİ DURUMLARLA KARŞILAŞMAMANIZ İÇİN DENEME FORMU YAPMANIZI ÖNERİRİM.
ü BÜTÜN PERSONELE EĞİTİM HAZIRLAYIN VE VERİN.EĞİTİM SONUNDA EĞİTİM TUTANAKLARINI İMZALATTIRIN.YILLIK EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMANIZ DAHA PLANLI OLACAKTIR.EĞİTİM KONULARINI SEÇERKEN BEN GENELLİKLE İLGİLİ BRANŞIN EĞİTİMLERİNİ VERİYORUM.ÖRNEK;MASA BAŞINDA ÇALIŞANA YÜKSEKTE ÇALIŞMA VERMİYORUM.SİZDE SİZE ÖZEL BİR EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMALISINIZ.
ü BÜTÜN BASINÇLI KAPLARIN VİNÇLERİN KOMPRESÖRLERİN PERİYODİK KONTROLLERİNİ TAKİP EDİN VE YAPTIRIN.BÜTÜN EKSİKLİKLERİNİ GİDERİN.
ü BÜTÜN MAKİNALARIN KORKULUKLARINI VE ÖNLEYİCİ DURUMLARINI GÖZDEN GEÇİRİN VE DÖF LERİN AKTİF BİR ŞEKİLDE KULLANILMASINI SAĞLAYIN.DÖFLERİN KULLANIMI SİZE BÜYÜK YARAR SAĞLAYACAKTIR.
ü KURUM İÇİ İŞARETLEME VE İKAZ LEVHALARINI BAŞTAN KURUN.DIŞARDA BİR TOPLANMA ALANI BELİRLEYİN.ÇALIŞANLARIN DİNLENME YERLERİNİ DÜZENLEYİN.HEPSİ YÖNETMELİKTE MEVCUT.FORKLİFT KULLANANLARIN OPERATÖR BELGESİ ALMASINI SAĞLAYIN.
ü YEMEKHANE VARSA ÇALIŞTIĞINIZ YERDE PORTÖR MUAYENELERİNİ YAPTIRTIN.

“ŞİMDİLİK GÖRDÜKLERİM VE ÖĞRENDİKLERİM BU KADAR ARKADAŞLAR.İLERDE DAHA FAZLA TECRÜBELERİMİ SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.YAZDIKLARIMDA BİR SIRA OLARAK BAKMAYIN.KURUL KURULDUKTAN SONRA VE RİSK DEĞERLENDİRMESİNDEN SONRA ASLINDA HEPSİNİN AYNI ANDA YÜRÜTÜLMESİ GEREKİR.SİZİN İŞLERİNİZE GÖRE BİR AYARLAMA YAPARSINIZ.EKSİKLERİM OLABİLİR.PAYLAŞARAK DAHA GÜZEL BİLGİLER EDİNECEĞİMİZE İNANIYORUM..
HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM..
Güzel bir klavuz olmuş, bende hemen hemen buna yakın bir çalışma gerçekleştiriyorum... ben ilk olarak personelle tek tek konuşarak uygunsuzlukları tespit etmeye çalıştım, şu an elimde risk analizi için oldukça veri oluştu...
 

ordu52

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Ara 2011
Mesajlar
28
Tepki puanı
37
Meslek
Uzman (C)
sayın ordu52, kurul 8 kişiden oluşmalıdır...5 farklı bölüm olsa bile,nurdan hanımın da dediği gibi hepsi için bir tek ustabaşı seçip,kurula göndermelisiniz...

cem bey konunun üzerine epey bir zaman geçtiği halde ilginize teşekkür ederim. Ancak ben işten ayrıldım. hemde bu isg işleri yüzünden. çalıştığım firma bu hafta yapılacak olan iso denetiminden onları geçirmemi istediler. ama sadece çalıştığım departmanı değil bünyelerindeki diğer şirketleride, kaldıki diğer şirketlerde isg adına hiçbir alt yapı yok benden yapmadıkları işleri belgelememi istediler bende kabul etmedim önce yapılması gereken işleri yapın ben evrakları ondan sonra hazırlarım dedim. fakat bu insanların amacı iş yapmadan belge almakmış (bu sahte bal firmaları gibi balderesi vs...;) . bana illaki yapacaksın dediklerinde bende yapacak birini bulabiliyorsanız bulun ve yaptırın dedim rest çektim ve ayrıldım.

Not: ben daha sınavı bile geçemedim zaten bu işleride yapma yetkim şimdilik yok bunuda belirttim;)

Saygılar...
 

ceren123

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Tem 2012
Mesajlar
57
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman (C)
herkese kolay gelsin;
hazır beton tesisinde çalışmaya başlayacağım daha önce bu alanda çalışmış olan arkadaşlar neler yapmam gerektiği konusunda ve riskler hakkında beni bilgilendirebilirlerse çok sevinirim.
 

murat2242

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Şub 2012
Mesajlar
102
Tepki puanı
44
Meslek
Uzman (C)

Cem AKBULAK

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Şub 2012
Mesajlar
638
Tepki puanı
813
aklıma gelmişken diyeyim,gece vardiyası olan işletmelerde iş kazası olma riski daha yüksektir..anlaşma yaparken ona göre değerlendirin arkadaşlar...
 

amrod87

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
21 Kas 2011
Mesajlar
1
Tepki puanı
0
Merhaba arkadaşlar DEMİR ÇELİK sektörü ile alakalı risk değerlendirmesi olan veya yardımcı olacak arkadaşlarımız varsa sevinirim.
 

isgisg

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
9 Mar 2012
Mesajlar
40
Tepki puanı
21
Meslek
Uzman (C)
cem bey konunun üzerine epey bir zaman geçtiği halde ilginize teşekkür ederim. Ancak ben işten ayrıldım. hemde bu isg işleri yüzünden. çalıştığım firma bu hafta yapılacak olan iso denetiminden onları geçirmemi istediler. ama sadece çalıştığım departmanı değil bünyelerindeki diğer şirketleride, kaldıki diğer şirketlerde isg adına hiçbir alt yapı yok benden yapmadıkları işleri belgelememi istediler bende kabul etmedim önce yapılması gereken işleri yapın ben evrakları ondan sonra hazırlarım dedim. fakat bu insanların amacı iş yapmadan belge almakmış (bu sahte bal firmaları gibi balderesi vs...;) . bana illaki yapacaksın dediklerinde bende yapacak birini bulabiliyorsanız bulun ve yaptırın dedim rest çektim ve ayrıldım.

Not: ben daha sınavı bile geçemedim zaten bu işleride yapma yetkim şimdilik yok bunuda belirttim;)

Saygılar...

sizinkisi

bekara karı boşamak olmuş:)
 

Murat KOÇAK

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Eki 2012
Mesajlar
360
Tepki puanı
431
Meslek
Uzman (A)
peki işçilere eğitimi haangi saatlerde verelim?

mesela 100 çalışanı var ve 8.30-12.00/13.00-18.00 çalışılyor. ve bu iş yerinde haftada 2 saat çalışıyoruz diyelim. ne zaman eğiitim verilmesi uygun olur. Zira işveren mesai saatleri içinde eğitime soğuk bakacak yemek arasında yapın diyecek. bizde işçileri toparlamakta zorlanacağız

yaRDIMCI OLUR MUSUNZ
 

mecitaltay

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Eki 2012
Mesajlar
18
Tepki puanı
4
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
bu sektöre ilk girenler için acizane birkaç tavsiye yazmak istiyorum.

aslında ilk önce yapılması gereken birçok konu var.
ama öncelikle 4857'yi okuyun. çok iyi bilin. ama sakın uygulamayın. şunuda bilin ki o kanunda belirtilen herşey gerçek değildir.
nasıl anlatsam bilmiyorum ama şöyle bir basit örnek vereyim;
4857 madde 2 de asıl işveren-alt işveren ilişkisini ele alır. tanımını falan yapar. isterseniz bu yazıyı okumadan önce o kanuna bakın.
şimdi bu ilişki belirli sınırlara dayandırılmış ama gerçek hayatta bu kanuna muhalif olmayan işyeri zor bulursunuz. türkiyede ki en büyük firmalara bakın bu şekilde çalışır ve kılıfını da hazırlar.
onu geçtim asıl meseleye gelelim;
devlet kendisi bu kanuna muhalif hareket eder. sonrada belediyeler. (bu konuyu çok uzatmak istemiyorum, biraz araştırın ne demek istediğimi çok iyi anlarsınız, bu ülke bu kadar malesef)
yani devletin kendisi işçiyi korumazken o kanuna pek güvenmeyin inanmayın.

bu girişi şunun için yaptım; yeni belgeyi alan ve bu konuda hevesli arkadaşlar ayağınızı yere basın.
devletin iş kazaları önlensin, medeni olalım vs derdi yok emin olun. sizin (bizim) bu işi yapabilme nedenimiz tamamen AB yaptırımları sayesinde. (çok özür dilerim ama mantıklı düşünen insanlar bunun net bir gerçek olduğunu çok iyi bilir devletime hakaret etmeyi bende istemem.)
şimdi öncelikle işe başlarken ayağımızı yere bastık, çalışmaya başlıyoruz .
birkaç mesaj önce yazdığım gibi iş yapılacak yeri bir kontrol edin, nasıl bir yer ciddiyetleri nasıl. buna göre bir strateji geliştirin.
sonra ilk yapılacak iş (bana göre ) firmadaki eski çalışanlar başta olmak üzere çalışanlarla konuşun. "sizce burada nasıl bir kaza olur, daha önce nasıl kazalar oldu, yangın tehlikesi oldu mu" vs. sorun. ilginç cevaplar gelecektir. takılmayın fazla.
-yok canım burda yangın falan olmaz geçen yıl 2 kere şu koliler tutuştu hemen söndürdük zaten, birde bu sene falan yerde falan sebeple ufak yangın çıkıyordu ki falan cengaver yangın tüpü aldı koştu atladı söndürdü. burda yangın mangın çıkmaz gardeş.
şaşırmayın
-yok canım burda ne kaza olacak geçen gün şu makinenin şeysini takarken şu coçuk parmağını kırdı ama o sayılmaz çocuk daha yeni başlamıştı işe heyecan yaptı yoksa olmaz öyle birşey.
şaşırmayın
-bu makinede kaza maza olmaz... yani tabi elini oraya sokarsan elin kopar ama adam dikkat edecek tam kapak kapanırken çekecen elini işini bilecen zaten bizde dikkat ediyoruz, akıllı adam çalıştırıyoruz o makinede
şaşırmayın.

neyse saha analizini bitirdikten sonra; firmada ki tüm işleri ve riskli tüm durumları kapsayan risk analizi yapın. bu risk analizi konusunda genelde 5*5 tipi matris kullanılır. bu başlı başına bir konu olduğu için iyi araştırın yazamıyorum burda şimdi.
risk analizinde olası tüm kaza ihtimallerini ve yapılan işlerle ilgili tüm riskleri yazdıktan sonra işveren ve/veya işveren vekili vb. kişilere imzalatın.
olası kaza durumunda ben söylemiştim dersiniz.
sonrasında işçilere isg genel eğitimi verilmeli ve acil durum planları yaparak ekip kurup bunlara tatbikat falan yaptırırsınız.
birde işyerinde yapılması gerekli ölçümler var ; toz, aydınlatma, termal konfor, gürültü, titreşim, organik ucucu bileşikler vs.
sonrada yapabiliyorsanız isg toplantıları falan yaparsınız.
aklıma gelenler bunlar şimdilik. özet geçtim çünkü herbirisi ayrı bir kitap yazılacak konular
en önemlisi sakın uçmayın, bu işi yapabilme sebebimiz üzülerekte söylesem AB yasalarıdır. bunu unutmayın. devletin bu konuda ciddi olduğunu sakın sanmayın
benim eğitimlerde kullandığım ve daha tecrübeli uzmanlarında kullandığını gördüğüm söz "sizi sizden başkası düşünmez, kendinize dikkat edin" bunu söylüyorum işçilerimize.
çok teşekkürler bu bilgiler için
ben bu işe yeni başlayacağım
sizce bu sektörde ben geçimimi sağlayabilir miyim ? piyasa ile ilgili beni bilgilendirirseniz memnun olurum saygılarımla
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.