- Meslek
- Uzman (C)
güncelll
Daha önce deneyiminiz var mı bilmiyorum amaAramızda çalışmakta olan İsg uzmanı arkadaşlar varsa çok acil bilgiye ihtiyacım var yarın iş göruşmesi yapıcam k.maraştaki kalida baraji SEÇ sorumlusu olarak tecrubem yok neler söylememi önerirsiniz acil yazarsanız sevinirim
Görev tanımını ve sorumlu olduğun işleri eğer varsa çalışma arkadaşlarını sor derim...Aramızda çalışmakta olan İsg uzmanı arkadaşlar varsa çok acil bilgiye ihtiyacım var yarın iş göruşmesi yapıcam k.maraştaki kalida baraji SEÇ sorumlusu olarak tecrubem yok neler söylememi önerirsiniz acil yazarsanız sevinirim
Merhaba;ARKADAŞLAR;
ÖNCELİKLERİ BELGELERİNİ ALANLARA HAYIRLI,UĞURLU OLSUN DİYORUM..
DAHA ÖNCEDEN DE BELİRTTİĞİM ÜZERE NAÇİZANE BİLGİLERİMİ,ÖĞRENDİKLERİMİ SİZLERLE PAYLAŞIYORUM.
NE DEMİŞTİK?BİR FİRMAYA GİRDİĞİMİZDE İSG ALANINDAN NE YAPACAĞIZ.FİRMADA İSG ADINA HİÇBİRŞEY YAPILMADIĞINI FARZEDEREK ANLATMAYA ÇALIŞACAĞIM.
ü ÖNCELİKLE YAPMANIZ GEREKEN İLK HAMLE İSG KURULU KURMANIZ GEREKİR.KURUL SİZİN KARAR ALMA VE ONAYLATMA AÇISINDAN OLDUĞU GİBİ YASAL ZORUNLULUK OLMASI SEBEBİYLE BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR.BİLDİĞİNİZ ÜZERE KURUL 8 KİŞİDEN OLUŞMAKTADIR.YÖNETMELİĞİN İLGİLİ MADDESİNE BAKARSANIZ KİMLER OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ..TAKILDIĞINIZ BİR KONU OLURSA BANA ÖZELDEN DE MESAJ ATABİLİRSİNİZ.BURDA ÇOK UZUN UZADIYA ANLATMAK İSTEMİYORUM.ÇÜNKÜ BEN NE KADAR ANLATSAM DA SİZİN ARAŞTIRARAK KENDİNİZİN ÖĞRENDİĞİ BİLGİ UNUTULMUYOR.NEYSE KONUMUZA DÖNELİM.
ü KURULU KURDUNUZ.KURULDAKİ KİŞİLERE KURULDA OLDUĞUNU BİLDİREN ÜST YAZI ŞEKLİNDE YAZI GÖNDERİYOSUNUZ.SİZİN VE GÖNDERDİĞİNİZ KİŞİLERİN İMZASI OLACAK ŞEKİLDE.DAHA SONRA “BENİM HABERİM YOKTU” GİBİ DURUMLARLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN SİZİN VE İLGİLİ KİŞİNİN İMZASINI ALT TARAFA KOYMANIZI ÖNERİRİM.
ü ARTIK KURULUMUZ HAZIR.İLK KURUL TOPLANTINIZDA ALDIĞINIZ KARARLARI TUTANAK ŞEKLİNDE KESİNLİKLE TUTUN.VE TOPLANTIDAN SONRA KURUL ÜYELERİNE YAZILI ŞEKİLDE MESAJ KESİNLİKLE ATMANIZI ÖNERİRİM.ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.ÇÜNKÜ HER ZAMAN YAZILI BİR ORTAMDA BİLDİRİM KURUL ÜYELERİNE YAPMALISINIZ.
ü KURUL KURULDUKTAN SONRA İÇ YÖNETMELİK HAZIRLAYIN VE KURUL ÜYELERİNİN BİLGİSİNE SUNUN VE İMZALATTIRIN.
ü İSG KURUL DEFTERİ ALDIRTIN VE HER SAYFASINI NOTERE İMZALATTIRIN.ALDIĞINIZ KARARLARI VEYA SİZİN YAPILMASINI İSTEDİĞİNİZ DURUMLARI ORAYA YAZIP İMZALATTIRIN.
ü KURUL KURULDUKTAN SONRA RİSK DEĞERLENDİRMESİNE BAŞLAYABİLİRSİNİZ.ÇALIŞTIĞINIZ KURUMUN DURUMUNA GÖRE ALAN YADA MAKİNE BAZLI RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPABİLİRSİNİZ.RİSK DEĞERLENDİRMESİNDE DİKKAT EDECEĞİNİZ HUSUSLARDAN BİRİ,GÖRDÜĞÜNÜZ RİSKİ YADA TEHLİKEYİ YADA UYGUN OLMAYAN DURUMU FOTOĞRAFLAYIN.VE KESİNLİKLE YAZILI RAPOR EDİN.BUNLAR SİZE ÇOK AYRINTI,UĞRAŞTIRICI,ÜŞENDİRİCİ GELEBİLİR FAKAT ÇOK ÖNEMLİDİR.KESİNLİKLE YAPMALISINIZ.DAHA SONRA RİSK,TEHLİKE DÜZELTİLDİKTEN SONRA TEKRAR FOTOGRAFLAYIP TEKRAR MAİL YOLUYLA KURUL ÜYELERİNE GÖNDERİN VE DOSYASINA KOYUN.İLERDE SİZİN ÜZERİNİZDE OLUŞABİLECEK DURUMLARI BU ŞEKİLDE BERTARAF ETMİŞ OLURSUNUZ.
ü SONRAKİ ADIM YADA AYNI ANDA YÜRÜTÜLEBİLİR BU YAZDIKLARIM;SAĞLIK GÜVENLİK PLANI HAZIRLAYIN.BUNUNDA ADIMLARINI ARAŞTIRIRSANIZ BULACAKSINIZ.
ü BÜTÜN İŞÇİLERİN SAĞLIK RAPORLARINI KONTROL EDİN.EKSİK OLAN VARSA HEMEN YAPTIRTIN.FİRMANIZIN TEHLİKE DURUMUNA GÖRE YILDA BİR YADA 6 AYDA BİR SAĞLIK MUAYENELERİNİ YAPTIRIN.
ü İLK YARDIM VE YANGIN EKPLERİ OLUŞTURUN VE SERTİFALATTIRIN.YÖNETMELİKTE SAYILARI VE YÜZDELERİ BELİTİLMEKTEDİR.YANGIN TÜPLERİNİ DÜZENLİ OLARAK KONTROL ETTİRİN.
ü ACİL EYLEM PLANI HAZIRLAYIN.
ü ÇALIŞAN İŞÇİLERİE TALİMATLARI OKUTUP İMZALATTIRIN.ÇALIŞTIĞINIZ YERDE BİRDEN FALZ BÖLÜM VARSA HEPSİNE AYRI AYRI HAZIRLAYIP İMZALATTIRMANIZ ÇOK ÖNEMLİDİR.
ü KKD KULLANIMI TALİMATLARI İMZALATTIRIN.BENİM GÖRÜŞÜM BİR KKD DENEME FORMU HAZIRLAYIN.1 HAFTA DENEME SÜRECİ VERİNKKD ZİMMET TUTANAĞI HAZIRLAYIP İMZALATTIRIN.İLERDE BEN BUNU İSTEMEMİŞTİM GİBİ DURUMLARLA KARŞILAŞMAMANIZ İÇİN DENEME FORMU YAPMANIZI ÖNERİRİM.
ü BÜTÜN PERSONELE EĞİTİM HAZIRLAYIN VE VERİN.EĞİTİM SONUNDA EĞİTİM TUTANAKLARINI İMZALATTIRIN.YILLIK EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMANIZ DAHA PLANLI OLACAKTIR.EĞİTİM KONULARINI SEÇERKEN BEN GENELLİKLE İLGİLİ BRANŞIN EĞİTİMLERİNİ VERİYORUM.ÖRNEK;MASA BAŞINDA ÇALIŞANA YÜKSEKTE ÇALIŞMA VERMİYORUM.SİZDE SİZE ÖZEL BİR EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMALISINIZ.
ü BÜTÜN BASINÇLI KAPLARIN VİNÇLERİN KOMPRESÖRLERİN PERİYODİK KONTROLLERİNİ TAKİP EDİN VE YAPTIRIN.BÜTÜN EKSİKLİKLERİNİ GİDERİN.
ü BÜTÜN MAKİNALARIN KORKULUKLARINI VE ÖNLEYİCİ DURUMLARINI GÖZDEN GEÇİRİN VE DÖF LERİN AKTİF BİR ŞEKİLDE KULLANILMASINI SAĞLAYIN.DÖFLERİN KULLANIMI SİZE BÜYÜK YARAR SAĞLAYACAKTIR.
ü KURUM İÇİ İŞARETLEME VE İKAZ LEVHALARINI BAŞTAN KURUN.DIŞARDA BİR TOPLANMA ALANI BELİRLEYİN.ÇALIŞANLARIN DİNLENME YERLERİNİ DÜZENLEYİN.HEPSİ YÖNETMELİKTE MEVCUT.FORKLİFT KULLANANLARIN OPERATÖR BELGESİ ALMASINI SAĞLAYIN.
ü YEMEKHANE VARSA ÇALIŞTIĞINIZ YERDE PORTÖR MUAYENELERİNİ YAPTIRTIN.
“ŞİMDİLİK GÖRDÜKLERİM VE ÖĞRENDİKLERİM BU KADAR ARKADAŞLAR.İLERDE DAHA FAZLA TECRÜBELERİMİ SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM.YAZDIKLARIMDA BİR SIRA OLARAK BAKMAYIN.KURUL KURULDUKTAN SONRA VE RİSK DEĞERLENDİRMESİNDEN SONRA ASLINDA HEPSİNİN AYNI ANDA YÜRÜTÜLMESİ GEREKİR.SİZİN İŞLERİNİZE GÖRE BİR AYARLAMA YAPARSINIZ.EKSİKLERİM OLABİLİR.PAYLAŞARAK DAHA GÜZEL BİLGİLER EDİNECEĞİMİZE İNANIYORUM..
HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM..
:hayal kırıklığı: Evet sayın Nikor, size katılıyorum, çok karışık yazmışım...tam ne demek istediğini anlamamakla beraber iltifat mı alay mı çözemedim.Her ikisi içinde böyle mesajları özelden atmanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
Düzenleyici önleyici faliyetlerdöf nedir?gerçekten bilmediğim için soruyorum cahilliği bağışlayın.bu arada paylaşımınız için teşekkürler.
döf düzenleyici önleyici faliyet demek kısaca. biraz detaya girmek gerekirse işletme de var olan bir yanlışı ortadan kaldırırsak düzeltici faliyet; henüz olmamış,potansiyel, bir tehlikeyi sezip bi işlem yaparsak da önleyici faliyet oluyordöf nedir?gerçekten bilmediğim için soruyorum cahilliği bağışlayın.bu arada paylaşımınız için teşekkürler.
Arkadaşlar, bir otel inşaatında işe başlıyorum.
Ön çalışma için bir kaç gün müsaade istedim. yarın gidip inşaat sahasında biraz fotoğraf çekicem, turist gibi dolaşıcam biraz ve gerçekten de kendimi tam bir turist gibi hissediyorum şu an.
Kafamda ön çalışma için bir şeyler oluşturmaya çalışıyorum, mesela Çalışan işçi sayısı ve belgeleri, kullanılan iş makinaları ve ekipmanlar, Kurul var mı? Ölçümler yapılmış mı? vs. vs. kısacası forumlardan (teşekkürler isgfrm) öğrendiğim şeyler.
Ama ne yalan söyleyeyim -ilk iş tecrübem olacak- epey heyecanlıyım ve sürekli bir şeyler unutmuşum gibi geliyor.
"Özellikle şunlara çok dikkat et!" diyebileceğiniz noktalar varsa, ya da başka şeyler, yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkürler.
Arkadaşlar noter onaylı kurul defteri diye bir deftermi var yoksa isg tesbit ve öneri defterimi var?Bu isg tesbit ve öneri defteri bakanlık ücretsiz onaylıyor yada notere onaylattırılıyor.İSG kurul, imzalar ve tutanaklar ve alınan kararlar yeterli olmuyormu?Zaten ilk sayfa kapak ikinci sayfa kurul üyeleri üçünci sayfa toplantı tutanağı ve sonundada alınan kararlar imzalı şekilde oluyor biliyorum.
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.