ARKADAŞLAR;
ü ÖNCELİKLE YAPMANIZ GEREKEN İLK HAMLE İSG KURULU KURMANIZ GEREKİR.KURUL SİZİN KARAR ALMA VE ONAYLATMA AÇISINDAN OLDUĞU GİBİ YASAL ZORUNLULUK OLMASI SEBEBİYLE BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR.BİLDİĞİNİZ ÜZERE KURUL 8 KİŞİDEN OLUŞMAKTADIR.YÖNETMELİĞİN İLGİLİ MADDESİNE BAKARSANIZ KİMLER OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ..TAKILDIĞINIZ BİR KONU OLURSA BANA ÖZELDEN DE MESAJ ATABİLİRSİNİZ.BURDA ÇOK UZUN UZADIYA ANLATMAK İSTEMİYORUM.ÇÜNKÜ BEN NE KADAR ANLATSAM DA SİZİN ARAŞTIRARAK KENDİNİZİN ÖĞRENDİĞİ BİLGİ UNUTULMUYOR.NEYSE KONUMUZA DÖNELİM.
Geçenlerde yaşadığım bir olayı anlatmak ve aktarmak isterim
Bir arkadaşımdan İSG çalışmalarını yürütmekte olduğu bir firmayı devralacaktım.İlk ziyaretteki tavırlar beni oldukça rahatsız etmişti ancak çalışma ortamının gerilimine vererek es geçmiştim.
İkinci gidişimizde arkadaşımın zorlamasıyla onaylatılmasını sağladığı NOTER ONAYLI TAVSİYE (!) defterinin muhakkak doldurulması gerektiğini söyledim ve arkadaşımla işletmeyi dolaştıktan sonra yerimize geldik. Çektiğimiz fotoğraflarıda değerlendirerek uzman arkadaşım tavsiye defterine giderilmesi gereken eksiklerler hakkında tavsiyelerini yazdı ve imzaladı. İşveren vekilinede defteri imzalatmak üzere teslim etti.
Arlarında geçen diyalog
İSG uzmanı: Tavsiye defterine bazı eksikler için öneriler yazdım
İşveren Vekili: Bunları bu deftere yazmadan önce benimle niye konuşmadın böyele yaparak bizi zor durumda bıraktın şimdi
İSG uzmanı: yazdıklarım yapılamayacak şeyler değil
İşveren vekili: Sende görüyorsun yer yok onu oraya almam bunu buraya alamam.... yapılabilcek birşey varsa buyur sen yap.Çevre danışmanıda geliyor bana sormadan herhangibir şey yazmıyor. kraldan çok kralcı oluyorsun . Zaten kurul tutanakları var ve bende bu işi biliyorum...vs.vs.
şeklinde devam eden dialog. Sonuç olarak bu mantıkla isg ye yaklaşan bir firmayı İSTERSE ayda 10000 tl versin devralamayacağımı söyledim ve kendisinede haddim olmayarak böyle firmalarla çalışmamasını tavsiye ettim. Kıssadan hisse bize işimizi yaptırmak istemeyen,tabir doğru olursa kendi borusunu öttürmemizi isteyen firmalara karşı dik duruşumuzu göstermemiz gerekli. Aksi takdirde gönül verdiğimizi zannettiğim bu işte ne biz ne ülkemiz mesafe katedemez diye düşünüyorum.Bilmem yanlışmı düşünüyorum.
Herkese kazasız günler ve saygılar
Barış
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.