- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
etmez.. hiç bir geliri olmayan kişiye tayin eder. asgari ücret bile alsanız, tayin etmez..devlet bir avukat tayin ediyor
etmez.. hiç bir geliri olmayan kişiye tayin eder. asgari ücret bile alsanız, tayin etmez..devlet bir avukat tayin ediyor
Tebrik ederim. Hayırlı olsun. Araba ve yakit aylik 1500 tl ek gelir demek valla. Helala olsun. Çok sevindim. Peki 7000 net mi? Sgk kac tl yatacak? Brut ne yani?İş buldum
Firma OSGB
Yer: Antalya
Sektör Elektrik dağıtım Arıza Giderme
Maaş: 7000 + Araç ve yakıt + Tam SGK + Yemek
Darısı tüm arkadaşların başına. Moralinizi bozmayın, düşük maaş istemeyin, bildiğiniz sektörde iş arayın en önemlisi sabredin, oluyor.
Tebrik ederim. En doğrusunu yapmissin. Durmak yok yola devam. Bu arada 3 az bile. 4 dicektin. Insaat işi malum...arkadaşlar bugün c sınıfı uzman olarak bir firmaya iş görüşmesine gittim. 2 dk sohbet sonrasında işi paraya getirdi dedim ilk önce nerede ne hizmeti verdiğinizi ve benim pozisyonumu konuşalım ona göre fiyat vereyim dedim. şantiye işiymiş arkadaşlar bu yüzden fiyat olarak 3 bin lira istedim bence inşaat işi için gayet makul bir fiyat.. biz sizinle çalışmak istiyoruz ama bu fiyat bizi sarsar dedi bende hiç oralı olmadım gayet net 3 bin de direndim sonrasında beni uğurladı. Yapılacak işi konuşmadan direk fiyat sormasından anlamıştım zaten ilan 1 aydır açık 400 başvuru var yani geleni eliyorlar direk fiyat vermelerinden belli kurnaz oldukları. İçimde hiç bir sıkıntı yok bence bu şekilde dik dursak her şeyin hallolacağı görüşündeyim. Peki siz neler düşünüyorsunuz?
arkadaşım kölelik sistemi tartışılır anlarım ama sen köleliğe razıysan ben ne diyim.yani nezaketen göstermelik te olsa bir bedeli vardır ve teklif etmesi gerekir patronun.bu nasıl bir iştir ki katlanıyorsun.tarla mı bağışladı size.pes yani.üzüldüm1500 kişinin çalıştığı bir işyerindeyim. Bugüne kadar sadece bir uzmanla iş yürütülüyordu. Ben aslında burada üretim kısmında çalışıyorum. Benim gibi 4-5 arkadaş ileriye dönük iş güvenliği belgesi almıştık. Her 250 kişiye bir uzman düşünce şimdi işveren bunu fırsat bildi ve bizleri oraya yazdılar hem üretimdeyiz hem iş güvenliğine bakıyoruz. Hee maaşımızda değişmedi, ekstra risk aldık ama maaş aynı. Ne yapalım iş değiştirmemek için katlanıyoruz ve bu kanunla belki yeni alınacak kişilerin ekmek parasına mani oluyoruz Belgen mi var derdin var. Ama suç bizde, devletin şişirmesiyle neden alırız ki bu belgeyi. İşverenler bir şekilde işlerini bedavaya çözüyorlar ve bu yüzden ben Türkiye'de çalışma sistemi kölelik sistemi olarak görüyorum..
Arkadaşım işten ayrılma pahasına da olsa isg katip den bu işyeri nden çıkışını bir an önce yapmanı tavsiye ederim.1500 kişinin çalıştığı bir işyerindeyim. Bugüne kadar sadece bir uzmanla iş yürütülüyordu. Ben aslında burada üretim kısmında çalışıyorum. Benim gibi 4-5 arkadaş ileriye dönük iş güvenliği belgesi almıştık. Her 250 kişiye bir uzman düşünce şimdi işveren bunu fırsat bildi ve bizleri oraya yazdılar hem üretimdeyiz hem iş güvenliğine bakıyoruz. Hee maaşımızda değişmedi, ekstra risk aldık ama maaş aynı. Ne yapalım iş değiştirmemek için katlanıyoruz ve bu kanunla belki yeni alınacak kişilerin ekmek parasına mani oluyoruz Belgen mi var derdin var. Ama suç bizde, devletin şişirmesiyle neden alırız ki bu belgeyi. İşverenler bir şekilde işlerini bedavaya çözüyorlar ve bu yüzden ben Türkiye'de çalışma sistemi kölelik sistemi olarak görüyorum..
Ben de katılmak istiyorum eğer bu söylediğinizi belgeleyebilecek en ufak bir yazılı kanıt varsa gönderin bana Avukatlarıma dava açtıracağım.Madem bende etkilendim ve onlar yüzünden zararımız varsa...aynen katılyorum
İş buldum
Firma OSGB
Yer: Antalya
Sektör Elektrik dağıtım Arıza Giderme
Maaş: 7000 + Araç ve yakıt + Tam SGK + Yemek
Darısı tüm arkadaşların başına. Moralinizi bozmayın, düşük maaş istemeyin, bildiğiniz sektörde iş arayın en önemlisi sabredin, oluyor.
evet net. sgk 7000 denTebrik ederim. Hayırlı olsun. Araba ve yakit aylik 1500 tl ek gelir demek valla. Helala olsun. Çok sevindim. Peki 7000 net mi? Sgk kac tl yatacak? Brut ne yani?
rakamları beğnemedim.. 2500-3500 c, 4500-5500 b, 5500-7000 a olmalı.. ama net tabi.. bu rakamlar net olmalı..İstanbul'da saçma sapan maaş teklif eden OSGB'ler ve işverenler var. Bunlara itimat etmeyin arkadaşlar.İstanbul için C sınıfı uzman en az 2000-2500 TL. , B sınıfı uzman 3500-4000 liradan aşağı çalışmaması lazım. Hele ki B uzman Ağır ve Tehlikeli işlerde çalışacak ise bu rakamlar daha da artmalıdır. İş yerinde ölüm halinde ömrünüzden 15 sene (en fazla) çalmalarına müsaade etmeyin. Firmalar akıllı, esiri olmayın. İşinizin kıymetini bilin, ona göre maaş isteyin.
Hiç biryerde nalmadım Nazım Bey. Ben söylüyorum. Herkes uygulasın diye. Hepimiz bir olursak bu rakamları elde etmek zor olmayacaktır.Bu bilgiye nerden vakıfsınız Ali Bey? Piyasa şartları mı bunu gerektirecek? Yoksa İGU odası gibi bir şey mi kurulacak?
rakamları beğnemedim.. 2500-3500 c, 4500-5500 b, 5500-7000 a olmalı.. ama net tabi.. bu rakamlar net olmalı..
yakında olacak sabredin..
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.