Soru : İş Güvenliği Uzmanı Maaşları

ç.ali

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
En az 5 yıl iş deneyimi olan, üniversite mezunu olan biri uyduruk denilen sınavlarla isg uzmanı olduysa bence kendi işinde uzman olarak çalıştığı sürece, neredeyse deneyimli bir isg uzmanı kadar başarılı olabilir diye düşünüyorum.Deneyimli isg uzmanı diye bir kavramı da osgb ticaretinin oluşturduğunu düşünüyorum, çünkü bu işi ne kadar süredir yaptıran iş yeri sayısı ortada ve herkes deneyimli ya da deneyimli eleman çok fazla algısı yaratmak yanlış diye diye düşünüyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:

CAKARTA

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Arkadaşlar piyasayı düşürenler A sınıfları değil B lerin A yerine çok tehlikeli sınıfta ucuza çalışması piyasayı düşürüyor. Bakın süreler arttı ve bütün B sınıflarını topladı OSGB ler. nerde çalıştıracaklar bu adamları. Tabiiki inşaatta, madende, elektrikte vb. çok tehlikeli sınıfta. Çünkü şu an piyasada iş güvenliği hizmeti talebi yoğunlukla çok tehlikeli sınıfta. A ların çok büyük çoğunluğu B nin iki katı maaş istediği için açıkta şu an. iki katı istiyor çünkü B fiyatına çalışmaya ihtiyacı yok, zaten işleri var. Piyasayı düzeltecek olanlar yine A sınıfları olacaktır emin olabilirsiniz. Biraz sabır gerek
Arkadaşım sizin yorumunuza tamamen katılıyorum.Güzel ifade etmişsiniz.Buna ilave olarak B sınıfı arkadaşların A sınıfı sınavına girebilmek için gerekli çalışma süresini tamamlama isteklerinden dolayı daha düşük ücretlere daha kolay evet deme durumlarını da ilave etmek sanırım pek yanlış olmaz..Aslında gerekli Uzman sayısına ulaşıldığı halde yıllarca vekaleten diğer sınıfların yerine bakma işinin sürdürülmesi de gereksiz bir durum..

Ali Üstün

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
170 çalışanı olan bir hastane için labaratuvar ve isg uzmanı olarak 4500 Tl sizce nasıl ?
bulunduğum bölgede labaratuvar ücreti 1500 civari, biyolog olarak calisiyorum
Tam Zamanlı mi? Laborantlik ta yapacak misin? Net ucret mi brüt ucret mi?

Ediz U.

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
Sümeyye hanım ben sizin gibi bu işin lisesini üniversitesini okuyanlara demedim zaten uyduruk diye.Ben mesela ziraat müh.yim bu belgeyi aldım.Benim burda itirazım insanların hiç verilmeyecek olan paraları konuşmaları sonuçta bu yeni bir meslek bu konuda kendimizi geliştirneliyiz.Bunu düşünen yok hemen yok şu kadar para isteyin yok şu kadara çalışın.Hepsi gerçek dışı.Sizede kazasız tehlikesiz bir iş hayatı dilerim.
İstemesini bilmezseniz size yüksek paralar vermezler... 500 Tl ye çalışalım o zaman hep beraber, deneyim kazanmak için... Böyle bir mantık yok... Yaptığınız işi , verdiğiniz emeği , okuduğunuz üniversiteyi düşürmeyin bu kadar... Böyle düşüncede olunduğu sürece siz deneyimli de olsanız deneyimsiz de olsanız , size verilen değer , para vs. hep düşük olmaya mahkumdur... Saygılar...

heren61

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Arkadaşım sizin yorumunuza tamamen katılıyorum.Güzel ifade etmişsiniz.Buna ilave olarak B sınıfı arkadaşların A sınıfı sınavına girebilmek için gerekli çalışma süresini tamamlama isteklerinden dolayı daha düşük ücretlere daha kolay evet deme durumlarını da ilave etmek sanırım pek yanlış olmaz..Aslında gerekli Uzman sayısına ulaşıldığı halde yıllarca vekaleten diğer sınıfların yerine bakma işinin sürdürülmesi de gereksiz bir durum..
Ben size kısmen katılıp kısmen katılmıyorum vekaleten bir üst sınıfta görevlendirme olmayacaksa prim gün sayısına göre C ler A olmayacaktı, yahut en baştan bu sınflandırma olmayacaktı, sektörel uzmanlık olacaktı, A sınıfı ile tecrübeyi bir araya getirmek her zaman işlemeyebiliyor,
İş Sağlığı ve Güvenliği Lisans bölümleri var, en iyisi biz bu işleri bu arkadaşlara bırakalım herkes mezun olduğu işi yapsın...

volkancoskun

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
Şakamı yapıyorsunuz 1750 liraya inşaat? en az 4000-5000 arası almalısınız

CAKARTA

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Ben size kısmen katılıp kısmen katılmıyorum vekaleten bir üst sınıfta görevlendirme olmayacaksa prim gün sayısına göre C ler A olmayacaktı, yahut en baştan bu sınflandırma olmayacaktı, sektörel uzmanlık olacaktı, A sınıfı ile tecrübeyi bir araya getirmek her zaman işlemeyebiliyor,
İş Sağlığı ve Güvenliği Lisans bölümleri var, en iyisi biz bu işleri bu arkadaşlara bırakalım herkes mezun olduğu işi yapsın...
Devletin prim gün sayısı yeterli olan en az C sınıfı Uzmanlık belgesi bulunan uzmanlara sınav hakkı vererek A veya B sınıfına yükseltme şansı vermişti buna göre sınavlarda başarılı olan kişiler A veya B sınıfı Uzmanlığı aldılar.Sadece C sısnıfı Uzman' lar A sınıfı Uzman olmadı aynı zamanda B sınıfı uzman da oldular bunu da atlamayalım.Vekaleten bir üst sınıfa bakma konusunun bununla bir ilgisi yoktur,hatta bahse konu prime dayalı yükseltme sınavları açılmadan öncede olan bir uygulamadır.Vekaleten bir üst sınıfa bakma konusu uzman sayısının yetersiz geleceği düşüncesiyle zamanında uygulamaya konulmuştur.Ancak şu an için uygulamanın sürdürülmesi bence gereksiz hale gelmiştir..

baki karaman

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Devletin prim gün sayısı yeterli olan en az C sınıfı Uzmanlık belgesi bulunan uzmanlara sınav hakkı vererek A veya B sınıfına yükseltme şansı vermişti buna göre sınavlarda başarılı olan kişiler A veya B sınıfı Uzmanlığı aldılar.Sadece C sısnıfı Uzman' lar A sınıfı Uzman olmadı aynı zamanda B sınıfı uzman da oldular bunu da atlamayalım.Vekaleten bir üst sınıfa bakma konusunun bununla bir ilgisi yoktur,hatta bahse konu prime dayalı yükseltme sınavları açılmadan öncede olan bir uygulamadır.Vekaleten bir üst sınıfa bakma konusu uzman sayısının yetersiz geleceği düşüncesiyle zamanında uygulamaya konulmuştur.Ancak şu an için uygulamanın sürdürülmesi bence gereksiz hale gelmiştir..
Hocam bir zaman gelecek bu işi yapılmayacak hale getirecekler. Daha sonra da yana yana İGU arayacaklar , sınıfı falan kaldırıp bu işe atılan bulamayacaklar.. Bu iş cesaret ister....

uzman ist

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
bızım osgb de bı a sınıfı basladı 3bın tl maas ıle:) komedı resmen.ben c olarak 2500 tl aynı osgb de calısyorum

CAKARTA

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
bızım osgb de bı a sınıfı basladı 3bın tl maas ıle:) komedı resmen.ben c olarak 2500 tl aynı osgb de calısyorum
İsteyen arkadaşlar bedava da çalışabilir,umarım yaptığı işin ve altına girdiği sorumluluğunun farkındadır.Yarın başına iş geldiğinde oturup ağlamaz..

ç.ali

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
fiyat farkının bölgelere göre,
-uzman sayısı
-işyeri sayısı
-isg yaptıran işyeri sayısı
-osgb sayısı
etkili olmaktadır.Bunu böyle söyleyince iş yerleri daha çok para ödesin en fazla biz kazanalım, denetimler olsun ceza yesinler ve mecburen fazla para ödemek zorunda kalsın işyerleri gibi bir anlamda çıkmasın.
Devlet denetimi olmadığı sürece piyasa serbest olarak dalgalanmaya devam edecektir, ne yazık ki hala kalite yada iş kazası çok önemli değil işi idare etme düşüncesi hakimdir.

murat isg

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
İş Veren
Feride hanim , ben isg bolumu mezunuyum on lisans. Okul boyunca is guvenligi ile ilgili cok iyi bir egitim aldim iki farkli buyuk.isletmede de staj yaptim c sinifiyim. Ama soylediginiz gibi uyduruk.notlarla sinav gecip prim gun sayisiyla A sinifi olup bu isi ek is olarak goren sevgili meslektaslarim piyasayi bir guzel dusurduler. Ben ve benim gibi bu isi severek yapanlar bu tarz insanlar yuzunden bu durumdayiz
aynen katılyorum

omer_bacak

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Hangi sınıfta görev yapacakmış? adam çok tehlikeliye bakmaz belki.

omer_bacak

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Canım uzman kardeşlerim projeye göre, projenin büyüklüğüne ve riskine göre, işin zorluk derecesine göre para istemeyi öğrenmeli bence.

adisg

Üye
TÜİSAG Üyesi
1500 kişinin çalıştığı bir işyerindeyim. Bugüne kadar sadece bir uzmanla iş yürütülüyordu. Ben aslında burada üretim kısmında çalışıyorum. Benim gibi 4-5 arkadaş ileriye dönük iş güvenliği belgesi almıştık. Her 250 kişiye bir uzman düşünce şimdi işveren bunu fırsat bildi ve bizleri oraya yazdılar hem üretimdeyiz hem iş güvenliğine bakıyoruz. Hee maaşımızda değişmedi, ekstra risk aldık ama maaş aynı. Ne yapalım iş değiştirmemek için katlanıyoruz ve bu kanunla belki yeni alınacak kişilerin ekmek parasına mani oluyoruz:( Belgen mi var derdin var. Ama suç bizde, devletin şişirmesiyle neden alırız ki bu belgeyi. İşverenler bir şekilde işlerini bedavaya çözüyorlar ve bu yüzden ben Türkiye'de çalışma sistemi kölelik sistemi olarak görüyorum..

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.