Bende uzun süredir buraya bakmıyorum. Çok uzun süredir de B sınıfı uzman olarak tek başıma ayakta durmaya çalışıyorum.
Bir OSGB bana aylık 2250 verdi. Kabul etmedim sağa sola risk analizi yaptım ikide ufak firma buldum zaten bu paraya yakın çalıştım sayılır. 2016 yılı başı itibariyle iki yerle daha anlaştım sayılır.
Sadede geleyim. Fabrika ile bugün konuştum. İSG uzmanının ayda 10 dakika gelip sağa sola bir şeyler yazıp gitmesinden ziyade gerçek anlamda İSG yi kontrol edecek adam arıyoruz dedi. 25 kişi inşaat ve üretim yerine aylık 1250 lira fiyat istedim. Birde doktor var elbette. Oda en az 750-1000 isteyecektir dedim. Olabilir diyerek muhasebeyi aradı anlaşmış oldukları OSGB fiyatını öğrenmek için.
Sakaryada bu işyeri için 25 kişi ve çok tehlikeli yer verilen fiyat 336tl+KDV!
Bu neden böyle dedi haliyle adam. Bende doktor hiç geldi mi dedim mesela fabrikaya? Gelmedi dedi hiç. İşte dedim ondan böyle
Neyse sonuçta işyerindeki İSG çalışmalarını benimde katılımımla üstleneceğim sanırım. Yani danışmanlık ve uygulama yapacağım ek olarak (talimatlar+prosedürler+işçilerin İSG katılımları+uyarı ve para cezası verebileceğim). Burada hem kendimi geliştireceğim hemde OSGB sömürüsünü bu sene başıyla kıracağım inşallah. Fakat bir kaç sorum var arkadaşlar;
1) Yazdığım firmaya benden başka doktor da lazım. Birde tabii hemşire çıktı 10 kişiden fazla olduklarından. Hemşire resmi olarak alınması lazım biliyorsunuz ama nasıl alınır ne iş yapar ben bilmiyorum. Bunun olmaması bize bir sıkıntı yaratır mı acaba? Olursa fiyatları nasıldır illaki bulalım mı yani?
2) Firmada doktor+hemşire için OSGB ile de devam edebilirsiniz dedim. Bunda bir sakınca var mıdır? Ben sözleşmeyi yine İSG katip üzerinden yapabilir miyim? Yani doktor+hemşire hizmetini devam ettirsinler hem ucuz da olur ben sadece İSG sini yapayım ne dersiniz?
3) Bunlardan ayrı olarak biz (B uzmanlar) 2018 başına kadar çok tehlikelere bakabiliyoruz biliyorsunuz. Ben 2 yıl sonra bu aldığım firmalara nasıl bakacağım? A sınıfı uzmanlık sınavına girmek için ne gerekiyor?
Dediğim gibi çok büyük bir maddi gücüm yok ama şu an 4 firma ile yeni yıla gireceğim gibi. Fakat bu gelecekteki A uzmanlık sertifikasını alma sorunu açıkçası beni tedirgin ediyor. Ne gibi bir şartları var onu da bilmiyorum.
Teşekkürler kendimizi ezdirmeyelim dik duralım arkadaşlar.