- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (B)
hepsinin farklı avantajları ve dezavantajları var.belki şansınıza belki kısmetinize kamış.bişi diyemeyiz.Arkadaşlar OSGB'ler genelde bizleri sömürüyor okuduğum yazılar duyduğum bilgilere göre peki ne yapmak lazım en doğru çalışma yöntemi bireysel olarak mı , tek bir işyerinde tam zamanlı olarak görev yapmakmı , OSGBlere boyun eğmekmi ?
ben osgb de çalışıyorum.maaşım yaptığım işe ve genel ortalamaya göre çok çok iyi.b sınıfı uzman olduğum halde az tehlikeli işletmelerde çalışıyorum.rahatım.ama eski çalıştığım osgb de tam tersiydi.patron hem etimizi hem kemiğimizi alıyordu.hatta belki atıklarımızdan bile para kazanıyordu.tam bir kölelik sistemi.
sabit tek bir firmada çalışmak hep gönlümdeki aslan olmuştur benim.ancak buda çalışacağınız firmaya bağlı.bu işi gerçekten önemseyen değer veren bir firmada çalışıyorsanız ne ala.dünyanın işine bağlı mutlu olan insanlarının başında gelirsiniz.ancak tam tersiyse o zamanda yandınız.maaşı iyide olsa ızdırap olurlar.maaş durumu firmanın mali durumuna göre ve bu işe ne kadar değer verdiğine göre değişir.bana telkileli sınıfta bir firmada geçen sene sanırım 1000 e yakın çalışan vardı, 3000 tl verdiler, gitmedim. ama şuan kısmi süreli olup sanırım haftanın 4 günü çalışıyordu; tehlikeli sınıfta çalışan a sınıfı uzman arkadaşım 8000 civarı alıyor.kısmet yani.
şuan için en kötüsü birkaç firmada birden bireysel çalışmak.hiç ısınamadığım bir sistem.o nedenle yorum yapmaacağım.ama yukarıda bahsettiğim arkadaşım -8000tl alan- bu şekilde çalışıyor.kendine aradı iş buldu.ve iki firmaya birden bakıyor.yapabiliyorsanız ne ala.bilginizi ve kariyerinizi ne kadar pahalıya satarsanız o kadar kazanırsınız..
yani iş biraz sizde bitiyor, tabi nasip kısmınıda unutmayalım.
ama belkide en önemli nokta ne istediğinizi bilmek.mesela ben b sınıfı olduğum halde az tehlikeli işletmelere hizmet veren bir osgb de çalışıyorum.haa atabi maaşım çok iyi.ancak 5000 verdikleri halde gidip tehlikeli sınıfta çalışmadım.prensiplerim gereği.çünkü herşey para değil.burada muhattap olduğum insan kitlesi ve yaptığım iş bana daha uygun.demek istediğim; eğer sertifika sınıfınız yüksekse ve çok para kazanmak istiyorsanız ve bu sizi sıkmayacaksa gidin ve çok para alabileceğiniz firmalar bulun.veya osgbler.ama benim gibi kafam rahat olsun derseniz daha az kazanmayı kabul ederek iş arayın.
ne olursa olsun, herşey gönlünüzce olsun.herşeyin hayırlısı