Ayyy şu maaş polemiğinden o kadar usandım ki yaa, hele ki her yazılan ücreti az bulup, o fiyata çalışılır mı, o kabul edilir mi, şunu mu kabul ettiniz saat başı ücretine vb. cümlelere. Ya arkadaşlar herkes tabiki iyi ücretlere çalışmak ister ama klavye başından sen onu kabul ettin, öbürü bunu diyerek kimse yol alamaz ki ben bu cümleleri kuran kişilerin de bu fiyatlara çalıştıklarını sadece kendilerini klavye üzerinden tatmin ettiklerini düşünüyorum. Ortalık uzman kaynıyorken neyin kafasını yaşıyoruz Allah aşkına ya. Herşeyden önce biz mühendis diplomasına sahip ama bundan önce ne iş yaptığından haberimiz olmayan insanlara prim günü vesvesesi altında beleşten A - B sınıfı belgeleri dağıtılırken bu kadar toplanıpta ya bu adamlar napıyor diye itiraz etmedik. Evet hala anlaşma yapılmayı bekleyen milyonlarca işyeri söz konusudur, ama unutulmaması gereken bir detayda her yıl onlarca uzman çıkıyor piyasa, yetişiyor demiyorum çünkü öyle bir durum söz konusu bile değil. Yani depo bi gün dolup taşacak, az kaldı. İçlerinden elenenler mutlaka ki olacaktır, ama ne yazık ki elenenlerin içinden aslında bu işi ciddi anlamda bilen ve yetişmiş kişiler olacak diye düşünüyorum. Çünkü bodoslama atlayıp, oturduğu yerden maaş alan zihniyetler bir zorlukla karşılaşmadıklarından bu iş onlara gayet rahat geliyordur ve gelecektir. Ben 3 yıldır bilfiil uzmanlık yapmaktayım ve hakkımla B sınıfı olacağım. Ve bu işten o kadar usandım ve yıprandım ki, B Sınıfı belgemi alıp, iş değiştireceğim. Çünkü ben hakkıyla bu işi yapmak için yıpranıyorum, sağlığımdan ve mutluluğumdan olduğumun farkındayım, hayatta herşeyin altında olumsuzluğu düşünüp, acaba diye cümlelere başlayıp, günlük yaşantımda bile şunu yapıp tedbirli olmalıyım düşüncesi beni boğdu. Kafamı yastığıma rahat koyup, derin bir uyku uyumak istiyorum. İş Güvenliğini ve uzmanını külfet gören işverenlerin ve çalışanların ve işvereni olası bir durumda zarar görmeden kurtarmak için didinen devletin kuklası olmak ve bir olay mahalinde parmakla gösterilip, ortaya atılan suçlu olmak istemiyorum. O yüzden bu kadar ciddi bir şekilde bir varlık olarak kendimizi ispatlayamazken, her kafadan ayrı bir ses çıkıpta daha birlik olmayı bile becerememişken, kendi içimizdeki çürük elmaları bile eleyememişken bence konuşulacak son konudur maaş. Lütfen artık şu 2500 mi kabul ettiniz 4000 bile az ama siz 4000 demeliydiniz gibi cümleleri geçiniz.