- Meslek
- Uzman (C)
ben çalışmak istiyorum artık malatyada nerde nasıl iş bulucam
boşuna mı aldım
belgem ha geldi ha gelecek. ama ufukta iş falan yok

temmuzdan önce C sınıfı uzman için iş sayısını artıracak bir durum söz konusu değil onun için biraz daha sabretmeniz gerekecek ayrıca temmuza kadar ne olur bilinmez kendi mesleğinizle ilgili iş bakmanızı tavsiye ederim.ben çalışmak istiyorum artık malatyada nerde nasıl iş bulucamboşuna mı aldım
evet. az tehlikeli yerlerde buna dahil ediliyor ocak ayından itibaren ama bu yerlerin sayısı çok az.Onur Bey,
Tehlike sınıfı ne olursa olsun 50 ve daha fazla çalışanı olan işyerleri ocak ayından itibaren iş güvenliği hizmeti almak zorunda değil mi.
aynen bende mayısta gırdım sınava aldım sertifikayı afyon dayım ve hala işsizimmmmmmben çalışmak istiyorum artık malatyada nerde nasıl iş bulucamboşuna mı aldım
20 bin mantığını ben çözemedim işin esası ?En az 50 çalışanı olan işyerlerinin sayısını hesaba katacak olursak,bir de osgb lerin birçok işyerine birden hizmet verdiğini ve vereceğini,yeni açılacak osgb leri düşünürsek söylendiği gibi isg uzmanı ihtiyacı 50 bin değil ,aslında en fazla 20 bin olacaktır.Bu alanda istihdam da zamanla artacak ancak bir sınırı var ,o sınır da bana göre 20 bindir.Sayıyı tam bilmiorum ancak şu anda en az 10 bin uzman zaten var.
ihtiyaç kadar uzmana belge verilene kadar herşey çok güzeldi, şimdi elini atsan uzmana çarpıyor, sınavı hazırlayanlar belli sayıdan sonra bu durumun yaşanacağını tahmin etmiyo olamazlar, güzel ülkemizde madur olmak oldukça kolaylaştı, hak aramak hesap sormak imkansızlaştı, işin belki biraz detay noktasına indim ama bu durumu bizler istedik...Çağatay bey durumu çok güzel özetlemiş işin esası bu belge üzerinden kurslar bir nevi biraz hayal sattılar ve birçok arkadaşta malesef bu hayalleri satın aldılar ama yavaş yavaş kazın ayağının anlatılanlar gibi olmadığını görüyoruz.
Yani açıkçası sayıdan emin değilim tabi ki ancak piyasanın iş güvenliği uzmanı ihtiyacı 50 bin civarı olacak deniyordu eğitim kurumlarında vs fakat osgb ler,ve birden çok yere hizmet verecek olan part time çalışanlar dikkate alınmadı iş yeri sayısına göre söylendi.20 bin mantığını ben çözemedim işin esası ?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.