- Meslek
- Uzman (C)
Evet oluyor işveren isterse kendinde hata görmez kazanacağına inanıyrsa sana dava açıp tazminatını paşa paşa alabilir
Arkadaşlar,Arkadaşlar geçenlerde bir işyeri hekimi ihtiyacı oldu ve Tabipler Odasına gittim. Adamlar nuh diyor peygamber demiyor. Bir fiyat tablosu belirlemişler ne yaparsan yap 1 kuruş inmiyorlar. Tam gün için 8500 TL + tüm vergiler demişler. Diğer gün ve saatleri de ona bağlı fiyatlandırmışlar. Ama sonuç olarak değerleri de böylece artıyor. Ha bağımsız iş yaptığını söyleyen odadan bağımsız fiyat veren hekimlerde var ama tabii onlarda odaya yakın fiyat veriyor. Sonuç olarak eğer herkes aynı dili konuşursa bizimde değerimiz yükselir. Şu an yeni kanun ile piyasa açıldı, herkes C sınıfı uzman ihtiyacına başladı ama ortada çok komik rakamlar dönüyor. Arkadaşlar yapmayın lütfen. Bizde tabipler odası gibi bir fiyat verelim. Bende bundan hareketle kendimce bir fiyat listesi yaptım ve benle çalışmak isteyenlere bu listeyi gönderiyorum. Sizlerden ricam sizde bu listeyi herkes ile paylaşın ve kendimizi ucuza satıp, değersiz göstermeyelim. Eğer hepimiz aynı dili ve rakamı konuşursak değerli oluruz. Saygılarımla. Volkan Pirik Makina Mühendisi - C Sınıfı ISG Uzmanı.
kesinlik le çok doğru.Arkadaslar foruma yeni katıldım..kimya yük muh. Ve yeni isg uzmaniyim.goruyorum ki benim gibi düşünen uzman sayısı umduğumdan daha fazla..tam zamanlı 3500 tl asagi çalısmam diyorum ve en az 20 tane OSGB aradi artik telefonda ben soruyorum ücretinizi söyleyin bosuna zamanimizi öldürmeyelim diyorum.OSGB yeni mezun arkadaşları kullanıyor lutfen dik durun ve eğitiminize kalitenize sahip çıkın..UNUTMAYİN BASKLARİNİN SİZE OLAN DAVRANİSLARİNİ SİZ BELİRLERSİNİZ...
ABD için çok az garsona saatte 12-15 dolar veren bir ülke ABD garsonu küçülttüğüm için söylemiyorum bunu ama anladınız siz , siz Türk parasına çevirince size çok gözükmüş. Demek ki ABD'de bile olsak bize çok para vermiyorlarABD'deki araştırmada bu ünvanla çalışanların ortalama maaşı yıllık 66.000 $. Bence herkes iyi düşünsün ona göre maaşı yüksek tutsun öyle düşük maaşlarla yapılacak bir iş değil bu. İnsan hayatı söz konusu, paradan, malzemeden, zamandan, emekten çok daha önemli olan birşey. Sorumluluk ve buna bağlı ücretlendirilmesi de çok fazla olmalı.
ABD de aylık 5500 dolar iyi paradır inanmıyorsanız jobsearch.com adresinden bakın oyle garsonla karılastırmayın . goreceksiniz ortalama muh. maaası yıllık 20000 dolar iş guvenliği uzmanı 66-78 bin dolar arası cıkıyor job searchte nlıyacagın az para degil bu miktar kucuk gormekten vaz gecsek kendimiz duzelecek herseyde ne olduysa turk toplumu guvenini yitirdiABD için çok az garsona saatte 12-15 dolar veren bir ülke ABD garsonu küçülttüğüm için söylemiyorum bunu ama anladınız siz , siz Türk parasına çevirince size çok gözükmüş. Demek ki ABD'de bile olsak bize çok para vermiyorlar
Ben de bu işi yapmak isteyen arkadaşlara düşük ücret istemeyin diyorum.Kim dayanırsa o kazanacak.Ama İş Güvenliği ve İşci Sağlığı Uzmanlığı kursuna genelde iş bulamayan kişiler katılıyor.İsg'nin konularına bakacak olursanız bu işi bu konularla alakasız mühendislik dalları,fizik,kimya vb.bölümlerin yapmaya çalışması bayağı tuhaf oluyor.Yani bu işte kalite bayağı düşüyor gibi görünüyor.Bu kişiler bir fabrika ortamını görmemiş bu işi nasıl yapacaklar çok merak ediyorum.Bu iş zamanla konusunda uzman olan kişilerin para kazanacağı bir şekil alacağı düşüncesindeyim.Tabii mutlaka istisnalar çıkabilir.Zaten şimdi de bazı sektörler de olmadık kişiler olmadık yerlerde çalışıyorlar.Torpilin varsa işin var.ben de yeni üyeyim henüz belgem yok , ama yaşananlar garip.herkes tanıdığını uyarmalı.sorululuğun bukadar ağır olduğu bir pozisyon için rakamlar kesinlikle düşmemeli zorunlu ise neden az paraya sorumluluk alıyor bu kişiler ?
Ben de bu işi yapmak isteyen arkadaşlara düşük ücret istemeyin diyorum.Kim dayanırsa o kazanacak.Ama İş Güvenliği ve İşci Sağlığı Uzmanlığı kursuna genelde iş bulamayan kişiler katılıyor.İsg'nin konularına bakacak olursanız bu işi bu konularla alakasız mühendislik dalları,fizik,kimya vb.bölümlerin yapmaya çalışması bayağı tuhaf oluyor.Yani bu işte kalite bayağı düşüyor gibi görünüyor.Bu kişiler bir fabrika ortamını görmemiş bu işi nasıl yapacaklar çok merak ediyorum.Bu iş zamanla konusunda uzman olan kişilerin para kazanacağı bir şekil alacağı düşüncesindeyim.Tabii mutlaka istisnalar çıkabilir.Zaten şimdi de bazı sektörler de olmadık kişiler olmadık yerlerde çalışıyorlar.Torpilin varsa işin var.
Merhaba Arkadaşlar,
Agustos sınavına hazırlanıyorum 14 yıllık bankacıyım ve bu ay bankadan ayrıldım .Bu sertifikayı alarak c sınıfından başlayarak bu işte profesyonel bir şekilde işi yapmak ve bana göre önümüzdeki 15 yılın potansıyel iş piyasası olacak bu işte uzmanlaşmak istiyorum.Yukarıdaki yazılara göre konuşulan rakamlar çok komik gerçekten burada fiyatları yazarken 2000-3500 vs derken tam zamanlı dediğinizi düşünüyorum.Bu da bana göre ortak dil olmuyor yani burada bir iş güvenliği uzmanın kişi ve max çalışma saatleri üzerinden bu teklifleri değerlendirmeleri lazım.
Örnek: Az tehlikeliler için 1000 kişi 1 İSG düşüyor Yani bir C sınıfı iş güvenlik uzmanı verimli olarak tam zamanlı 1000 kişilik bir işletmede çalışabiliyor anlamına geliyor.
Şimdi max 1000 kişilik bir işyeri için 2000-3000-4000 gibi komik rakamların burada konuşulması çok vahim olur,
Bir osgb de işe girdiğinizde bu fiyatlara size işin arka tarafından bahsedeyim OSGB sahipleri sizleri kendi bünyesinde çalışacak İSG olarak işe alıyorlar.Daha sonra sizi max 10 iş yerinde çalıştırabiliyorlar matematiksel olarak işci sayılarınıda gözönüne alarak bunu yapıyorlar.Yani bir OSGB sizi 1000 kişilik yerde çalıştırmak onun işine gelmez.
Sizi 10 iş yerine haftanın belli günlerinde göndererek o işyerleri ile yaptıkları anlaşmalardan işyerleri OSGB ye paralarını ödüyor ve OSGB de sizi tam zamanlı olarak sigorta ediyor.Yada işyerlerinin sigorta prim sayılarını sizin yerinize işveren adına yatırıyor diyelim.
Sonuca gelelim OSGB 1 İSG üzerinden 10 işyerinden min 1250 -2000 arası bir para alıyor.Bu da demek oluyorki 12500 - 20 000 tl arası bir para kazanabiliyor.Buna göre size bu aralıktaki bir gelirden nekadar maaş ödediğidir.
Yani OSGB benim yaptığım işten alacak 20 000 tl banada verecek çok çok 3-4 bin TL aradaki fark 10 000-15 000 arası net rakam OSGB karıdır.
Herkes buna bu göz ile bakarak fiyatlarını belirlesin yada bireysel olarak şirketlere başvurup 50 kişik- 100 kişilik belirtilen saat aralıklarında parca parca iş yapsın daha karlı çıkar.
Şimdi bankalar çalışan sayıları 10 bin-17 bin arası personel sayısı var ve bu iş ile ilgili ayrı bölümler kuruyorlar.
Syg
Merhaba Arkadaşlar,
Agustos sınavına hazırlanıyorum 14 yıllık bankacıyım ve bu ay bankadan ayrıldım .Bu sertifikayı alarak c sınıfından başlayarak bu işte profesyonel bir şekilde işi yapmak ve bana göre önümüzdeki 15 yılın potansıyel iş piyasası olacak bu işte uzmanlaşmak istiyorum.Yukarıdaki yazılara göre konuşulan rakamlar çok komik gerçekten burada fiyatları yazarken 2000-3500 vs derken tam zamanlı dediğinizi düşünüyorum.Bu da bana göre ortak dil olmuyor yani burada bir iş güvenliği uzmanın kişi ve max çalışma saatleri üzerinden bu teklifleri değerlendirmeleri lazım.
Örnek: Az tehlikeliler için 1000 kişi 1 İSG düşüyor Yani bir C sınıfı iş güvenlik uzmanı verimli olarak tam zamanlı 1000 kişilik bir işletmede çalışabiliyor anlamına geliyor.
Şimdi max 1000 kişilik bir işyeri için 2000-3000-4000 gibi komik rakamların burada konuşulması çok vahim olur,
Bir osgb de işe girdiğinizde bu fiyatlara size işin arka tarafından bahsedeyim OSGB sahipleri sizleri kendi bünyesinde çalışacak İSG olarak işe alıyorlar.Daha sonra sizi max 10 iş yerinde çalıştırabiliyorlar matematiksel olarak işci sayılarınıda gözönüne alarak bunu yapıyorlar.Yani bir OSGB sizi 1000 kişilik yerde çalıştırmak onun işine gelmez.
Sizi 10 iş yerine haftanın belli günlerinde göndererek o işyerleri ile yaptıkları anlaşmalardan işyerleri OSGB ye paralarını ödüyor ve OSGB de sizi tam zamanlı olarak sigorta ediyor.Yada işyerlerinin sigorta prim sayılarını sizin yerinize işveren adına yatırıyor diyelim.
Sonuca gelelim OSGB 1 İSG üzerinden 10 işyerinden min 1250 -2000 arası bir para alıyor.Bu da demek oluyorki 12500 - 20 000 tl arası bir para kazanabiliyor.Buna göre size bu aralıktaki bir gelirden nekadar maaş ödediğidir.
Yani OSGB benim yaptığım işten alacak 20 000 tl banada verecek çok çok 3-4 bin TL aradaki fark 10 000-15 000 arası net rakam OSGB karıdır.
Herkes buna bu göz ile bakarak fiyatlarını belirlesin yada bireysel olarak şirketlere başvurup 50 kişik- 100 kişilik belirtilen saat aralıklarında parca parca iş yapsın daha karlı çıkar.
Şimdi bankalar çalışan sayıları 10 bin-17 bin arası personel sayısı var ve bu iş ile ilgili ayrı bölümler kuruyorlar.
Syg
Arkadaslar foruma yeni katıldım..kimya yük muh. Ve yeni isg uzmaniyim.goruyorum ki benim gibi düşünen uzman sayısı umduğumdan daha fazla..tam zamanlı 3500 tl asagi çalısmam diyorum ve en az 20 tane OSGB aradi artik telefonda ben soruyorum ücretinizi söyleyin bosuna zamanimizi öldürmeyelim diyorum.OSGB yeni mezun arkadaşları kullanıyor lutfen dik durun ve eğitiminize kalitenize sahip çıkın..UNUTMAYİN BASKLARİNİN SİZE OLAN DAVRANİSLARİNİ SİZ BELİRLERSİNİZ...
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.