Düzeltme için eyvallah. İSG Profesyoneli kavramına çok şükür hakim birisiyim. Meslek hayatımda 34. senemi (büyük kısmını da İş Güvenliği sektöründe 6331 sayılı yasada çıkmadan çok önce) geride bırakmaktan dolayı da kendimde söz hakkını buluyorum. Unvandan kastım. Prof. Dr. Doç. değildi. Belki yanlış ifade etmiş olabilirim. Anlatmak istediğim, Kariyer planlamalarında kişiler, üniversiteye başladıklarında Tercihlerini yapmış olurlar. Şuan piyasada İş Güvenliği Uzmanı olanlarda bir anket yapılsaydı. Mezun olduğunuz Akademik görevi değil de, İş Güvenliği Uzmanlığını yapacaksınız, kaç kişi bunu gerçekçi bulurdu.
6331 Sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununun çıkış amacı İş Kazalarını e Meslek Hastalıklarını azaltmaya yönelikti. Bugün ise neredeyse hiç yol alamadığımızı üzülerek izliyorum. Bu sektör giderek daha da içinden çıkılmaz hale geliyor. Doğru hamleler yapılmaz ise, İş Kazalarını ve Meslek Hastalıklarını engellemek için nelere yapabiliriz konuşmaktan daha çok ihlallerine dalıyoruz, ertelemeler için resmi makamlara hücum ediyoruz, forum sitelerinde beyin fırtınası yapılacağını, bir sene daha nasıl kazanırız bunun tartışmalarındayız. Ertelemeler sonucunda mağdur olan ve piyasadan çekilmek durumunda kalan her üç kişiden biri olan A sınıfı uzmanları zaten dikkate alanda kalmadı. İncelediğimde çoğu risk değerlendirmesini, Kopyala yapıştır formunda. Bir çok Uzman Risk analizini daha nasıl yapacağını maalesef bilemiyor. Durum kaosa doğru yönelmişken, her 5 saatte ülkemizde bir çalışan iş kazası sonucunda hayatını kaybediyorken, halen neyin tartışması, neyin zaman tasarrufu...