Benim de gördüğüm "genel olarak" osgb'nin tecrübeli/tecrübesiz olması çok da umurunda değil. Eğer adamın B sınıfı ihtiyacı var ise ve size 3000 altı teklif veriyorsa ve bunu tecrübesiz olmanıza bağlıyorsa, ben başka bir gezegende yaşıyorum. Yani o adam tecrübeli gelsin de istihdam edeyim diye beklenti içine girmiş birisi değil emin ol.Daha açıklayıcı olsun " bu adamın bir b sınıfına ihtiyacı var, karşısına sen çıktın ve tecrübesizsin, dedik ki ya senin tecrübe kıt ben sana 2500 verecem. Tecrübeli olsaydın inan 3500-4000 verirdim. Hatta ben tecrübeli bakıyorum, sen çok işime yaramazsın. Bu adam seni her nerede,hangi firmada istihdam edecekse o "tecrübeli" b sınıfını da orada istihdam edecekti.Peki sen tecrübesizsin diye o firmaya daha düşük mü fiyat verecekti?Kocaman bir HAYIR. Senin üzerinden ne kazanıyorsa, o diğer tecrübeli üzerinden de aynı miktarda yada belki daha düşük kazanacaktı (Neden tecrübeliden daha az kazanacaktı, çünkü o biraz daha olaylara vakıf olduğu için her denileni yapmayacaktır muhtemelen, sen ise aman işi öğreneyim, göze gireyim derken adamların her dediğini yapacaksın). Bunun neresinde tecrübe var?
Kubilay kardeşim,piyasanın yani hizmet vereceğin firmaların iş güvenliği anlamında bir beklentisi yok (genel olarak).Bunca zamandır pazarlamacılarla görüşmelere gideriz daha bir patronun yahu falanca birma x fiyat verdi, sizin fiyat daha yüksek ama olsun ben tecrübeli istiyorum o yüzden sizi tercih ediyorum minvalinde bir söz duymadım.Bak illa böyle bir söz demiyorum, bunu çağrıştıran bir söz kırıntısı bile duymadım.
-Fiyatınız ne?
-Fiyat teklifimiz iletmiş olduğumuz gibi ayda 4 gün için 3 lira
-Ne 3'ü yahu.keh keh keh, ben 10 tane firmadan teklif aldım, en uygun fiyatı x osgb verdi, 2 lira.Sizden bunun altı bir fiyat bekliyorum.Ahanda teklifler dosyada, bir inceleyin.
Ve anlaşma 1800-1900'e gibi bir rakama olur.
Sözün özü OSGB'nin yaptığı işin çakallık kısmı, yoksa tecrübe/tecrübesi hikaye (Realite için demiyorum, OSGB için anlamı için diyorum)