Önder Ak düşüncenize katılıyorum , öncelikle şükürler olsunki aç değiliz açıkda değiliz. cok daha zor şartlar altında hayatını idame ettiren aileler var bunun farkında olarak söylemek isterim ki... ülkemiz şartlarında hiç riske girmeden kazancını aylık (4000-5000)bin tl gibi rakamlara çıkarabilen çok az sayıda çalışan var diye tahmin ediyorum.. şahsen ben 9-10 yıldır aynı sektörde (mimarlık)tek çalışan cekirdek bir ailenin reisi olarak hiç risk almadan max. 3500 tl gibi bir rakamı kazanabiliyorum. gelin görünki istanbulda kirada ve tek çalışan olarak düşündüğümüzde geleceğimizin (özellikle 4 yaşındaki çocucuğumu düşünerek) risk altında olduğunu düşünüyorum . asgari ücret sgk felanda düşünülürse emekli olduğumda alacağım maaş ev kiramı karşılamayacaktır...
- böyle çalışmaya devam etmem risk gibi gözüküyor.
risk aldım tersanede inşaatta igu oarak çalışmaya başladım diyelim. kazancım (5000-6000) tl olacaktır 1 yıl sonra birikim yapmaya başlayacağım. sonra bigün kendimi bir iş kazası yüzünden cezaevinde yada , belki tüm birikimimi versemde karşılayamayacağım tazinatlar ödemek zorunda kalacağım.
- bu şekilde de çalışmak risk.
tedbir bizden taktir allahtan. herkezin hayatı kendine ..risk terazisi bizim elimizde hangi tarafın ağır gelip gelmediğinin kararını verip kendi kararlarımızı alıp işimizi layıkıyla yapmaya çalışmamız lazım diye düşünüyorum...