Ahmet bey,anladığım kadarıyla kamu calisanisiniz.Ben de 5 senedir kamu çalışanıyim.2 yıldır iş güvenliği uzmanlığı yapıyorum kamuda,pardon kamu derken tsmb de.bu 2 yılda yüzlerce özel sektör ve kamu kurumuna hizmet verdik ve hali hazırda veriyoruz aktif olarak.Ciddi anlamda çalışıyorum ,memur gibi düşünmeyiniz beni.1,5 sene sonra B sınıfı için sınava girecegim eğer ilk sınavda geçersem 4-4,5 sene daha iş güvenliği uzmanı olarak çalışabilirsem A sinifi için sınava giricem ve başarılı olursam ancak A sınıfı olabilirim.toplam 8 sene eder 8 yıl ki hep başarılı olmak kaydıyla.su anda kamuda binlerce A sınıfı uzman var,üstelik bu arkadaşlar 1,
yazıyla bir gün bile iş güvenliği uzmanlığı yapmadan bu belgeye sahip olmuşlar.Nerden mı biliyoruz??Cunku Isgnin Türkiye'de 8 yillik mazisi yok velev ki olsun kamuda kesinlikle yok böyle bir gecmis.A sınıfı uzman sayısı 1 sınavla 10 katına cikti.Hizmet verdiğimiz kamu kurumunun birinde sözüm ona bir A sınıfı uzman, risk degerlendirmesini nasıl yapıyorsunuz diye bizi takip ediyor,ne acı değilmi????
Bu sözlerim size değil Ahmet bey ,belki durumunuz farklıdır.Ama eğer yukarıda anlattığım gibiyse yazdığınız yazı tutarsızlık tan başka bişey değil.
Evet ben de bu ertelenmeler hakkında kısmen sizin gibi düşünüyorum ancak tüm bu uygulamalar için de en büyük haksızlığı aramak istiyorsanız prim gününe göre A sınıfı olan uzmanlara bakın.
Bu konular da çok tartışıldı.Bunun en ideal yolu sınıfları kaldırmak. İşyeri hekimliğinde böyle bir sınıflandırma yok,uzmanlık ta da olmasın.
Diğer yandan asıl konumuza gelirsek, bu ücretler neden düştü biliyomusunuz ???1 sınav sonucu A sınıfı olanlar yüzünden düştü.Burda en az suçlu olanlar c sınıfı uzmanlar ,neden bu ertelenmeye itiraz etsinler ki??Bunu dillendirmek bile kötü,c sınıfları ne yapsın Ahmet bey sizce,az tehlikeli sınıflar ertelenmisken .Hepsi bir anda işsiz kalacakti bu ertelenme olmasaydı.Bakin ben de kamu calisaniyim ben etkilenmem zaten bu ertelenme den ama saha da özel sektor çalışanı arkadaşlarla birlikteyiz, onlar için iyi oldu bu ertelenme kararı.Dogru olan yapıldı.