- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (B)
3 yıldan fazladır inşaat sektöründeyim. 8 yıldır da çalışma hayatındayım. Bazı arkadaşlar yüksek maaşlar için ülke gerçeklerini yansıtmıyor demiş. Kısmen haklılar ama olaya farklı açılardan bakmak lazım. Ben şantiyelerde farklı görevlerde üniversite mezunu bile olmayan dünya kadar insan tanıyorum 4000 5000 ve hatta daha üzerini alan. Yaptığınız iş neyi gerektiriyorsa onu alırsınız. Maaş standartı elbette olmayacaktır. Yine kendi çalıştığım sektörde aynı mühendis diploması ile 1500 alan da gördüm 150000 de. İşi yapan diploma ya da sertifika değil kişilerdir. Çalıştığım şantiye için bir sene önce A sınıfı uzman aylık 50000 istedi tam zamanlı çalışmak için. Kabul etmediler tabi ama adam ne verirseniz geleyim demedi. İnsanlar kendi belirler değerlerini. Uzman sayısı arttı elbette ama sanıldığı kadar çok değil. Çevremde A ve B olan tanıdıklarımın çoğu zaten yüksek maaşlarla başka işler yapan kişiler ve alalım bulunsun diye aldılar belgelerini. Bu uzman sayıları yine ihtiyacı karşılamayınca siz ucuza kabul etseniz bile başka firmadan piyasa fiyatlarında teklif alıp kabul edeceksiniz. Sonuçta piyasa kendi kendini oluşturacak. Kimse de çok büyük değişimler beklemesin. 20000 kazanan 2000 e razı olacak gibi lafların gülelim eğlenelim diye yazıldığını düşünüyorum. Hepinize kazasız çalışma hayatı diliyorum.