Gamze hanım bu bakış açısı size göre yada sizin gibi düşünenler için doğru olabilir. Ama bence yanlış neden yanlış. Burda ki çoğu insan erteleme istemesinin nedeni 1 yıl daha kendi alanı olamayan tehlikeli sınıfa bakalım değil zaten. Çoğu kişi herkes kendi tehlikele sınıfına baksın der. Ama sorun C'lerin istihdam alanının dar olması(Kamu kuruluşları 1 yıl sonra sisteme girmesi ve 50 çalışan altı az tehlikeli muaf tutulması) ve uzmanlar arasında adaletsizlik C'ler B'lerin yerine bakamıyor ama B'ler A'ların yerine bakabilir 1 sene daha. C'ler hem istihdam olarak hemde uzmanların bir üst sınıfa bakma konumunda haksızlığa uğramış durumda. Tehlikeli sınıf ve Çok tehlikeli sınıf hiçbir muafiyet yok. Konuya burdan bakmak lazım. Erteleme olayından önce İSG'de düzeltilcek okadar çok şey varki ama aciliyet olarak bu konu önemliydi geçmiş yazılarımda yazdım bunları daha detaylı. Aşağıdada paylaşıcam tekradan. Burda konuya genel bakıp ertelemelerin İSG zarar veriyor denmesi bana biraz tuhaf geliyor açıkcası. Sistemi bu bir üst sınıfa bakma devam ederkende iyileştirme yapılıp kimse mağdur olamdan düzeltilebilirdi. İşin kolayına çoğu kişiyi mağdur etmek olmaması lazımdı çözüm. Şİmdi bi kaç kişi çıkıcak yine şimdiye kadar nerdeydi dicek konu eski tartışmalara gidicek kısır bir tartışmaya geri dönücez neysa uzatamya gerek yok herkes için hayırlısı olsun. Allah herkesin gönlüne göre versin. Ben bu olaylara tarafsız olarak bakaram yorumladım hep C olduğum için değil ben B de olsam A da olsam bunları yazardım.
Eski yazım: Konu keşke bunun üzerine ele alınıp buna göre duruş sergilenseydi.
C sınıfı uzmanın çalışma alanı muaf iken ve B sınıfı uzmanın bir üst sınıfa bakma durumu 1 yıl daha ileri olması hem C sınıfı uzmanın istihdam adaletsizliği hemde uzmanlar arası adaletsizlik oluyor. Dediğim gibi sistem tartışılır uzmanların sınıflara ayrılması, A ve B sınıfı olma koşulları,
OSGB'lerin olması, işyerlerinin tehlike sınıflarının belirlenmesi vb. ama konu bu değil şuan. Sorunların önemine ve aciliyetine göre sıralanıp buna göre tepkiler verilir, müdahale edilir veya tavır alınır.
Şimdiye kadar neredeydiniz diyenler özellikle bu durumdan etkilenmeyenler hatta işine gelenler için söylüyorum pek samimi gelmiyor işin açıkcası bunu uzatıp konuyu dağıtmak istemiyorum başka başlık açılır İş sağlığı ve güvenliğinde yapılan hatalar ve eksiklikler diye o zaman devletten işverene, uzmandan uzman olma koşularına birçok konuda kişiler fikrini söyler tartışır karar alır artık ne yaparsa. Amacım günü kurtarıcı çözüm aramakta değil adalet sağlanır ondan sonra kalıcı çözümler ve sorunların kökten çözümü için ne yapılması gerektiği konuşulur. Ben bunları yazarken B ve A sınıfı uzmanlarıda anlıyorum tek taraflı düşündüğümde yok. Ama olaylara çıkar için değilde mantıklı ve adaletli bakılmasını rica ediyorum herkesten.