Öfke kustuk çünkü başkalarının işsiz kalmasından medet uman aciz insanlardı uzamamasını isteyen üst sınıftaki arkadaşlar. Hayatta kendi kapasiteleri olmayıp sadece bir belgeden aldıkları güçle yüksek ücret almaya çalışanlardı...Bu insanlar daha önce bu haktan yararlanıp başkalarının aynı haktan yararlanmasını istemeyenlerdi.Öfke kustuk çünkü içimizde az da kalan insanlık duygusunun ölmesine neden oldu bu insanlar.Ben burada insanlığın yerin dibine girdiğine şahit oldum.Burada bir bayana yazmıştı artvindeyim çocuğuma bakıyorum iş bulma imkanım kalmadı diye feryat ediyordu...bu durumla bile empati kuramayan bencil insanlar olduklarından dolayı öfke kustuk...Çünkü bu insanlar kötü insanlardı işsiz insanları düşünmeyen cebinden başka bişey düşünmeyen insan nasıl insanların kaza geçirip geçirmeyeceğini düşünür...Yazdırmayın daha fazla zaten insanlar sinir küpü...Bu arada mukavemet nickli kişiye teşekkür ediyorum insanlara moral verdi mücadele etmesini istedi belki uzayabilirdi de ve hala da uzayabilir belli olmaz. Ayrıca üst sınıflardan uzaması yönünde destek olan ya da destek olmasa dahi kendi vicdanında uzamalı diyen bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Bu insanlar insan olmayı başarmış...Bu arada ben işsiz kalmadım, tam zamanlı çalışıyordum ve 13 yıllık çalıştığım sektördü başka şekilde değerlendiririz dedi,tezsiz yaparsın seneye seninle devam ederiz dedi.ama sevinemedim..Neden biliyor musunuz??Çünkü onbinlerce insan işsiz kalacak bunun karşılığında bir grupta hiç hak etmediği halde yüksek maaşa çalışacak.
Merhaba.
Öncelikle belirtmek isterim ki ben
C sınıfı iş güvenliği uzmanıyım.
Bende ertelenmesini istemeyenlerdenim bunu açık yüreklilikle söylüyorum, daha öncede forumumuzun sohbet yerinde bu söylemimi dile getirmiştim.
Tanıdığım, tanımadığım her kim olursa olsun herhangi birinin işsiz kalışından haz duyacak bir insan da değilim, çok şükür Rabbim merhamet duygusunu, kendimi başkalarının yerine koyup düşünme hissini vermiş kalbime.
Yani sizin dediğiniz gibi
"başkalarının işsiz kalmasından medet uman aciz insanlardı uzamamasını isteyen üst sınıftaki arkadaşlar" dan değilim.
Yıllardır bu ötelemeler yüzünden hiçbir kesimin İSG'ye inancı kalmadı. Ama artık bu ötelemelere dur deme zamanı geldi (bence geçti bile).
Nasıl olsa ertelenir algısından sıyrılıp kurtulmalı artık İSG. Bu açıdan baktığımda ertelenmemesinin doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Ama sırf böyle düşünüyorum diye yukarıda alıntıladığım cümlenizdeki gibi sözlerle yaftalayamazsınız beni ve benim gibi düşünenleri.
Ülkemiz, çalışanlarımız ve bizler için hayırlı olmasını temenni ediyorum.
İyi çalışmalar...