Tartışma : 2019 Yılında C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlarının Tehlikeli Firmalara Bakamaması

tuncernet

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Arkadaşlar, sorunun yazili basinda duyurulması adına güzel bir gelişme var...
"C sınıfı iş güvenliği uzmanlarının tehlikeli işyerlerine hizmet verebilmesi yeni yılla birlikte sona erince işsizlikle karşı karşıya kaldılar. Görüştüğümüz uzmanlar sıkıntılarını ve taleplerini Aydınlık gazetesine anlattı. Yarın Aydınlık'da Olacak..."

elifelifelif

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
"Komisyonda şuan konuşuluyor" diyen arkadaş ve "konuşulan konu o değilmiş şuymuş" diyen arkadaşlar nerden öğreniyosunuz acaba yine mış.lar miş.ler havada uçuyor, gerçekten komisyonda konuşulanları eş zamanlı duyacak kadar eliniz kolunuz uzun mu?

A. Ali Tutar

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar hayırlı haber geldi konu komisyonda konuşuluyor şuanda
Yine konuşacağım, yine olumsuz konuşma diye taşlayacaklar beni, olsun, ben doğruları, sadece doğruları konuşayım kim ne derse desin. Olağanüstü bir durum olmadıysa komisyon böyle pat diye toplanmaz, önce duyuru yapılır konu, tarih ve saat ilan edilir.

A. Ali Tutar

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
"C sınıfı iş güvenliği uzmanlarının tehlikeli işyerlerine hizmet verebilmesi yeni yılla birlikte sona erince işsizlikle karşı karşıya kaldılar. Görüştüğümüz uzmanlar sıkıntılarını ve taleplerini Aydınlık gazetesine anlattı. Yarın Aydınlık'da Olacak..."
Hocam bu yeni bir haber değil, yeni gelişme değil.

elifelifelif

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Aralık ayından beri aydınlık gazetesinde benzer yazılar yazıldı zaten... Bu sefer farklı mı bilmem:kararsız:

F

fsm

Guest
Yine konuşacağım, yine olumsuz konuşma diye taşlayacaklar beni, olsun, ben doğruları, sadece doğruları konuşayım kim ne derse desin. Olağanüstü bir durum olmadıysa komisyon böyle pat diye toplanmaz, önce duyuru yapılır konu, tarih ve saat ilan edilir.

sizin yüzünüzden forumdan ayrılacağım yahu size doğruları konuşma diyen mi var herkes okuyor ama siz moral bozmaktan ve uğraşanların şevkini kırmaktan başka birşey yapmıosunuz vallahi çok enteresan en az sen kadar biliyordur herkes :(

gokaysener

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
arkadaşlar uzatılmadığı durumda bende mağdur olacağım ama bana kalırsa büyük ihtimal uzatılacak bu süreci nabız yoklama olarak görüyorum çünkü türkiyede çok fazla sayıda osgb ve büyük işletmeler mevcut süreç uzatılmazsa eğer çoğu osgb giderlerini karşılayabilmek adına ya fiyat arttıracak ya da belge kiralama sistemine geçicek çünki mevcut a ve b sınıfı isg uzmanlarının maaş talepleri c ye göre 2 kat artacak zaten piyasada belirli sayıda a ve b sınıfı iş güvenliği uzmanı mevcut özellikle büyükşehirlerdeki osgb sahipleri bürokrat tanıdıkları sayesinde bu işi çözebilecek güce sahip olduklarını inanıyorum tabii ki uzaması piyasada görev yapan ve işi layıkı ile yapan c sınıfı uzmanlar için iyi olucak fakat bu uzama olursa son uzatma olması lazım aksi takdirde ilerleyen dönemlerde uzman ücretleri ve piyasa düşecek bu da işin kalitesini düşürecek o zaman şuanki durumumuzdan daha büyük sıkıntılar çekmemize neden olabilecek sonuçlar doğurabileceğine inanıyorum her ne olursa olsun hepimiz için hayırlısı neyse o olsun diyorum

hüseyin can kınacı

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar sakın milletin gazına gelipde katipden atamaları düşürmeyin içimizde C gibi görünen üzülüyomuş taklidi yapan garip arkadaşlarda var katipden düşerecez piyasa onlara kalacak güya

Moderatör tarafında düzenlendi:

hande özdemir

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
benim uzatılması yönünde hiç umudum yoktu ancak uğraşan insanları gördükçe bir şey yapmadan beklemeyi kendime yakıştıramadım. dilekçe örneğini bende fax çektim. olumsuz yorumlar yazan arkadaşlar insanların kenetlenmesini birlik olmasını engelliyorsunuz. her iyi haberin arkasından olumsuz yorumlar yapmanız sizi gerçekçi yapmaz. bizde farkındayız durumun. şimdiye kadar zaten yapılmış olan yapılmalıydı ama bir umut işte... mümkünse olumsuz düşüncelerinizi birkaç gün daha kendinize saklayınız.

Olcay ÇETİN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
C sınıflarının B ye bakamama süresi uzamayınca maaş artışı olacağına inananlara sadece gülüyorum. C nin alacağı maaşa göre B alacak OSGB, bir değişiklik olmayacak, kaldı ki B ler de A ya bakamayacak seneye. Bildiğiniz paradoks oldu bu sistem. Çıkmaza gidiyor ya hayırlısı.

Çok değil 2-3 senye iş güvenliği sektöründe bu fiyatları bile arayacak duruma geleceğimizi düşünüyorum.
Birkaç çözüm var, şahsımca onlar da;

-Lisans yaparak B sınıfı olmayı engellemek,
-C sınıfı sınavlarını iki yıl ya da yılda bir gerçekleştirmek,
-OSGB'leri havuza dahil ederek Bakanlığın firmalara atama durumunu kontrol ve kayıt etmektir. (Örnek: Çevre ölçüm laboratuvarları gibi)

Kaldı ki az tehlikeli sınıflara zaten Bakanlık özel eğitimi ile İşverenler de bakabiliyor artık. Şimdi C sınıfları ile ilgili kalıcı bir çözüm üretilmezse ne yapacak 2 senedir emek veren uzman?

Umarım uygun bir çözüm bulunur...

Levent ACAR

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
C sınıfı yardımcı uzmanlık da C sınıfı olarak süreleriniz çalışma sürelerinden sayılmıyor ve B sınıfı olmak için yol katedelimemiş olunuyor. C sınıfı uzmanlar için bu çözümü bulacaklarsa onlara tek karı işlerini kaybetmemek olur. Eğer bakanlık bu çözümü yapacaksa bu sorunu da düzeltmeli.

elifelifelif

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Merhaba, merak ettiğim bişey var; eğer erteleme olmaz ise (ki ocak ayı sonundayız şuan, 1 şubata iki gün kaldı) ne yapmayı planlıyorsunuz?
Silecek misiniz sözleşmelerinizi?
İşverenin silmesini mi bekleyeceksiniz-talep edeceksiniz?
Yoksa çalışmaya devam mı edeceksiniz yasaya aykırı olarak görüne görüne?

Kadir Dedemen

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman Adayı (C)
Sayın ilgili;

07.01.2019 tarihli ve 1900054464 sayılı CİMER başvurunuz; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlukları açısından incelenmiş olup isteğiniz kayıt altına alınmıştır. Değerli görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

Bilgilerinize sunulur.

Arkadaşlar bu da taze cevap, yani yasadaki tarih verilip kestirip atılmamış bi dikkate alma var gibi .Sanırım bir baski oluştu boş durmuyoruz devam pes edecekler ins :))

Seda Tınaz

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
C sınıfı yardımcı uzmanlık da C sınıfı olarak süreleriniz çalışma sürelerinden sayılmıyor ve B sınıfı olmak için yol katedelimemiş olunuyor. C sınıfı uzmanlar için bu çözümü bulacaklarsa onlara tek karı işlerini kaybetmemek olur. Eğer bakanlık bu çözümü yapacaksa bu sorunu da düzeltmeli.

Kesinlikle öyle. Yine ezilen taraf olunuyor. Üstte ki sana her işini yaptıracak ezicek, yardımcı uzmanlıkta yüselme durumunda yok sadece işsiz kalmamak adına çalışmış olacağız. Aktif 3 yıllık çalışma sonrası bir üst sınıfa geçme hakkımızı resmen elimizden alıyor adamlar.

ramazan aktan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
arkadaslar ben sozlesmeleri silme taraftari degilim. taki isg katipde duyuru veya kendileri silene kadar. burda herkes birseyler yapiyor. eger ortada hukuksuz kanunsuz bir durum varsa bunu sistemi ilk once bakanligin takip etmesi lazim gorusundeyim. umutsuzluga kapilmkta hakliyiz suana kadar bir gelisme olmamasinda ama umududa yitirmeyelim cunku hala sistemdeyiz ve hala sozlesme yazdirabiliyoruz.

hüseyin can kınacı

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
Merhaba, merak ettiğim bişey var; eğer erteleme olmaz ise (ki ocak ayı sonundayız şuan, 1 şubata iki gün kaldı) ne yapmayı planlıyorsunuz?
Silecek misiniz sözleşmelerinizi?
İşverenin silmesini mi bekleyeceksiniz-talep edeceksiniz?
Yoksa çalışmaya devam mı edeceksiniz yasaya aykırı olarak görüne görüne?

silmeyin elif hanım bırakın eğer uzatmayacaklarsa bakanlık kendi düşürsün

isaret

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Kesinlikle öyle. Yine ezilen taraf olunuyor. Üstte ki sana her işini yaptıracak ezicek, yardımcı uzmanlıkta yüselme durumunda yok sadece işsiz kalmamak adına çalışmış olacağız. Aktif 3 yıllık çalışma sonrası bir üst sınıfa geçme hakkımızı resmen elimizden alıyor adamlar.

işveren ne için bir daha uzman alsın ki... en fazla inşaat da görevlendirmek için alır... Başka şirkette niye alsın bir uzman alır. ki onu bile almak istemiyor...
gereksiz bir sistem... 3 sınıf çok fazla A,B yap C nedir... Yükselme süresi çok uzun... eğitim gereksiz. eğitim öncesi 3 ay da bitirmesi ayrı bir haksızlık... her yüksek lisansa B vermesi ayrı bir saçmalık, C den başlat bari... B olmak için okulla bazısı 5 bazısı 7 sene bekliyor yazık değil mi? bir de B alınca deneyimden,haktan bahsediyorlar...

işin özü, bakanlık, çalışana yönelik hiçbir iyileştirme yapmıyor... Bunca yıl olmuş hala standart maaş yok... sınıf kavgası var... yıllardır eğitim aldırma saçmalığı var dert yanıyor insanlar, bu kadar c sınıfı uzman var, ne olacak diye düşünen yok... ama bir şey olduğunda sen suçlusun, ceza almaya kadar yolu var...
yapılacak iş değil de işte mecburiyet... Buradaki Facebooktaki konuşmaları da görünce,iyice soğudum ben... çünkü insanlar da kötü...
hayırlısı olsun ne diyelim.

özcan dereli

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Arkadaşlar konu dışı ama B uzman olarak firmaya bireysel yoldan nasıl atama yapabilirim önce ben mi istek göndereceğim göndericeksem nerden ve ne şekilde bilen varsa yardımcı olabilir mi?
İşyeri atıyor siz onaylıyorsunuz

Kadir Dedemen

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman Adayı (C)
Arkadaşlar konu dışı ama B uzman olarak firmaya bireysel yoldan nasıl atama yapabilirim önce ben mi istek göndereceğim göndericeksem nerden ve ne şekilde bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Firma atama yapacak siz de isg katip sisteminden onay vereceksiniz

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.