Tartışma : 2019 Yılında C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlarının Tehlikeli Firmalara Bakamaması

isaret

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Ben böyle bir öneride bulunmuştum.

#CsınıfıUzmanSüresiUzatılmalı, arkadaşlar Twitter dan konu ile ilgili arama yapıldığında doğru düzgün atılan bir tweet bile çıkmıyor. O yüzden #CsınıfıUzmanSüresiUzatılmalı hashtag i ile aile ve çalışma bakanlığını tahleyip herkesin birşeyler yazması gerekli. Ancak sesimizi bu şekilde duyurabiliriz. Başka türlü duyuramayız. Herkesin desteğini bekliyorum
Arkadaş böyle bir etkinlik yaptı ama buradakiler daha katılmıyor, çok zor değil, iki satır yazıp, Cumhurbaşkanı, bakan,etiketleyin...

BT26

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Başka forumlarda(facebook İSG SEN sayfası) son kez bir yıl büyük ihtimal erteleneceği söyleniyor.Bence de muhtemelen ertelenecek özelliklede çalışanlar madur edilmez ancak bu gerçekten son erteleme olur sanırım. Ben tezsize yazıldım buna mecbur bıraktılar...
aynı sayfayı bende inceliyorum, çok öncelerde yazılan varsayımdı,
şuan böyle bir durum söz konusu değil, her yerde de bu şekilde duyum alıyoruz.

Sedathan Yamakoğlu

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
C sınıfı uzmanların Tehlikeli firmalara bakıp bakmama konusunda resmi bir açıklama hala yapılmadı mı?

başak can

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar Merhaba. Konuyla alakalı aralik ayi icinde önce cimere yazmistim..gelen cevap forumdaki arkadaslara gelen cevaplarla benzerdi.sonra tekrar tekrar yazdim, ses cikmadi. Bi kac gun once çalışma bakanligi özel kalemine ve isg genel mudurlugune mail attim onlardanda ses çıkmadı. Anladığım kadariyla isg genel müdürlüğünde bürokrat kesim bizim isteğimize karşı..Az önce de çalışma bakanlığı özel kalem müdürlüğüne "sayin bakanımızın dikkatine" diyerek dilekçeyi faxladim.. ve faxin ulastığını teyit icin aradığımda dilekçemin bakanin önüne gidip gitmeyeceğini sordum.. cevap olumluydu.bakan hanım özel kaleme gelen dilekçeleri görüyormuş. Bundan dolayı sizlerinde kisa ve öz şekilde dilekce yazip faxlamaniz çok etkili olur diye düşünüyorum. fax 0312 296 18 60 - 0312 296 18 61

ALTAY23

Dilekçe de ad soyad ve iletişim numaralarımıza yazmamıza gerek varmı

nesrin pul

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi (webinfo@iletisim.gov.tr) , TBMM Genel sekreteri (kumbuzoglu@tbmm.gov.tr) , TBMM Başkanı Binali YILDIRIM (binali.yildirim@tbmm.gov.tr) olmak üzere bakanlık özel kalem mail adresine de mail gönderdim. Bakanlığa faks gönderdim.Tüm kanalları kullanalım bence nereden ulaşılabilirse. Hiçbirşey için geç kalınmış değil önemli olan sesimizi duyurmak. Meclis bildiğim kadarıyla bugün açılıyor.
Bende attım hem bunlara hem de Çsgb deki mail adreslerinin hepsine hukuktan, basına kadar

A. Ali Tutar

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Başka forumlarda(facebook İSG SEN sayfası) son kez bir yıl büyük ihtimal erteleneceği söyleniyor.Bence de muhtemelen ertelenecek özelliklede çalışanlar madur edilmez ancak bu gerçekten son erteleme olur sanırım. Ben tezsize yazıldım buna mecbur bıraktılar...
Bu söylentilerin dayanağı ne acaba?

emine aslihan

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman Adayı (C)
milli savunma bakanlığı iş güvenliği uzmanı memur alımı yapıyor. İşsiz olupta kpss puanı olan arkadaşlar başvursun edevlet üzerinden

Esra Kaya 87

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Attığınız yazıyı burada paylaşabilir misiniz?

Öncü Bakır

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
aynı sayfayı bende inceliyorum, çok öncelerde yazılan varsayımdı,
şuan böyle bir durum söz konusu değil, her yerde de bu şekilde duyum alıyoruz.
Dün gece yazılmış yorumlar.dediğim gibi benim bir bilgim yok orada yorumları gördüm.Ancak bir uzmanın önceden baktığı yere sırf takvim 2019 oldu diye bakamaması çok ilginç olur.O kişinin yaptığı risk değerlendirmesi, acil durum eylem planı vb. orada kullanılıyor olacak ancak kişi oraya bakamıyor ...Ancak kendi adıma söylüyorum yapacak bişey kalmadı artık. Allah var Gam Yok! Umarım tüm arkadaşlar madur olmamak için aynı mücadeleyi verir.

teoman altıngün

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Arkadaslar bide bole bi durum var c sinifi suresi yönetmelikle degil 6331 sayili kanunla c uzmani suresi 01.01.2019 yilina uzatilmisti tekrar uzatilmasi icin mecliste gorüşulmesi gerekiyo mecliste suan tatilde belki meclis acildiginda torba yasayla oyle bi calisma yapilabilir.

Batuhan KOTAN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
isg katip sistemine "yardımcı C uzman" sözleşmesi bölümü açılması başlı başına zaten isg genel müdürlüğünün 01.01.2019 tarihini uzatmayacaları fikrini benimsemiş olduklarını gösteriyor. Cimer le falan pek sonuç alınacak gibi değil. Hep aynı cevapları verip olmaaaazzz demeye getiriyorlar. Ancak dün de dediğim gibi sitedeki arkadaşlardan ricam çalışma bakanlığı özel kalemine, kağıdın en üstüne " sayın bakanımızın dikkatine " ibaresi koyarak çalışma bakanlığına dilekçe yazıp fakslayalım. aynı konu hakkındaki dilekçelerin Bakan Hanımın önüne gittiğini dün bakanlık özel kalem müdürlüğünü aradığımda öğrendim ve faks çektim ardından site dışında tanıdığım bir kaç uzman arkadaş da benden esinlenerek faks çekti.son bir hamle olarak hepinizden bunu yapmanızı rica ediyorum.Çünkü Bakan Hanımın ağzından çıkacak bir lafa bakar herşey... ilgili faks numaraları 0312 296 18 60 - 0312 296 18 61
Hocam attığın dilekçeyi paylaşırsan referans olabilir. Ben CİMER'e yazdığımı paylaştım hiç olmazsa yazmak zor gelene oradan yazarda gönderirler diye.

Öncü Bakır

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
Arkadaslar bide bole bi durum var c sinifi suresi yönetmelikle degil 6331 sayili kanunla c uzmani suresi 01.01.2019 yilina uzatilmisti tekrar uzatilmasi icin mecliste gorüşulmesi gerekiyo mecliste suan tatilde belki meclis acildiginda torba yasayla oyle bi calisma yapilabilir.
meclis ne zaman açılıyor bilginiz var mı? haklısınız meclis kararıyla değişiklik oluyor, meclis açılıncaya kadar değişiklik imkansız.

Mehmet Gençoğlu

TÜİSAG Çalışma Birimi
Moderatör
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
meclis ne zaman açılıyor bilginiz var mı? haklısınız meclis kararıyla değişiklik oluyor, meclis açılıncaya kadar değişiklik imkansız.
Meclis'in açılmasını beklemeye gerek yok, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile halledilir. Her gün görüyoruz Resmi Gazete'de kararnameleri...

ALTAY23

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Hocam attığın dilekçeyi paylaşırsan referans olabilir. Ben CİMER'e yazdığımı paylaştım hiç olmazsa yazmak zor gelene oradan yazarda gönderirler diye.
arkadaşlar dün bakanlığa faksladığım dilekçe ektedir. aynı olmamak koşuluyla bazı yerleri değiştirip ilgili alanları doldurarak gönderebilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Yeni Microsoft Word Belgesi.docx
    13.7 KB · Görüntüleme: 69

Esra Kaya 87

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar dün bakanlığa faksladığım dilekçe ektedir. aynı olmamak koşuluyla bazı yerleri değiştirip ilgili alanları doldurarak gönderebilirsiniz.
Altan Bey çok güzel yazmışsınız. Ek olarak 50 ve altında çalışanı olan işletmelerin iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluklarının da 2020 ye ertelendiğini eklersek etkili olabileceğini düşünüyorum.

ALTAY23

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Altan Bey çok güzel yazmışsınız. Ek olarak 50 ve altında çalışanı olan işletmelerin iş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluklarının da 2020 ye ertelendiğini eklersek etkili olabileceğini düşünüyorum.
çok uzatmak istemedim aslında dilekçeyi..başka şeylerde vardı çünkü yazılacak ama mümkün mertebe kısa yazmak lazım..okumazlar yosa :) ALTAY

Sedathan Yamakoğlu

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Resmi kaynaklardan bir açıklama var mı?

ngh

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Sisteme yeni c sınıfı uzmanı atanabiliyor mu öyle ise büyük ihtimal uzatilabilir

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.