Tartışma : 2019 Yılında C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlarının Tehlikeli Firmalara Bakamaması

Eyüp YILDIZ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
C Uzmanları kızmakta şikayet etmekte isyan etmekte haklı çünkü OSGB zihniyetinde en ufak bir acıma çözüm bulma yoktur.Bakanlığın C uzmanları mağdur etmemesi lazım.Çünkü madem az tehlikeli işlerde zorunluluk 2020 yılında gelıcek o zaman ya onu öne çekiceksin yada bu uzmanları mağdur etmiyip Tehlikeliye bakmayı 2020 yılına uzatıcaksın bunu muhtemelen B sınavını kazanmıs bırı olarak soyluyorum.Herkez ekmeğinin derdinde.Herkez aile bakıyor.Ha durum böyleyken bu dayanışma şimdimi yapılırdı herşey belliyken daha önceden 1-2 ay önceden bakanlık sıkıştırılmalıydı.Evet o konuda haklısınız.Ama olan oldu tüm gücünüzle bakanlığa ulaşın.Beraber dayanışma içinde olmalısınız.

Öncü Bakır

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
https://www.aydinlik.com.tr/isg-uzmanlari-topun-agzinda-emek-aralik-2018 Başak Hanım şu yazılanlarda sendika başkanının açıklamasını oku ona göre karar ver bence
Yazıyı okudum link için teşekkürler; adam devlet memuru nası
https://www.aydinlik.com.tr/isg-uzmanlari-topun-agzinda-emek-aralik-2018 Başak Hanım şu yazılanlarda sendika başkanının açıklamasını oku ona göre karar ver bence
yazıyı okudum ''iş sağlığı ve genel müdürü'' devle
Pes edebilirsiniz. Ben pes etmeyenler için söylüyorum. Cimerden gelen cevapta ERTELEYECEĞİZ cevabı beklemiyordunuz sanırım.
Size katılıyorum.Anladığım kadar bürokratlar insanları pek düşünmüyor, insanların işsiz güçsüz kalmaları onların umrunda değil. Ancak siyasi kanallar böyle değil, bu yüzden aslında sayın Bakan'a ya da insanlar kendi bölgelerindeki milletvekillerine vb. siyasi kurumlara seslerini duyurmalı, anlaşılan bürokratlarla konuşulup çözülecek bir durum değil.Ben şahsen sayın Bakan'ın durumdan haberi olsa böyle bir maduriyete izin vereceğini düşünmüyorum.Hiç bir siyasi kurum sen işsiz kal git başının çaresine bak demez. ****kesildi****Ben şahsen bugün bulunduğum yerdeki siyasi parti ilçe teşkilatlarını gezeceğim madur olan bütün arkadaşları da buna davet ediyorum. Hep beraber herkes bulunduğu yerde bunu yaparsa sonuç alınır diye düşünüyorum

Moderatör tarafında düzenlendi:

kaan tunca

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
An itibariyle işverenim 2.5 senedir tüm kahrını çektiğim iş yerim için Ocak 15'i ne kadar süren uzatılmadığı taktirde çıkış işlemlerimin yapılması gerektiğini söyledi osgb den b sınıfı uzman hizmeti alacaklarmış en kötüsü de ne biliyor musunuz 2.5 sene boyunca bakabildiğim tüm sorumluluğunu aldığım yer için diyorlar ki senin belgen yetersiz peki 2.5 sene neden baktırdın ve sonuç Ülkenin hali ortada işsizlik hat safhada ve benim bakmakla yükümlü olduğum ailem var Allah büyük belki sıfırdan başlarız ama yaşattıkları stresi sıkıntıyı bir gün kendileride yaşamaları dileğiyle
Saygılarımlarla

nesrin pul

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Sevgili arkadaşlar herkesin yorumlarına saygım var. Allah herkesin işlerini rast getirsin. Ben de c sınıfı mağdurlarındanım ve sınava çok iyi çalışmama rağmen yeterli olmadı. Ben b olsam bile 10 ocak ta c lerin uzatılmasından yanayım. Ocak tan önce bende gerekli yerleri aradım, cimer e de yazdım fakat net bir cevap yok ortada, halen daha yazıyorum yapabileceğim her şeyi yapmaya çalışıyorum. Uzatılmasını isteyen arkadaşlar için bir fikir söylemek istiyorum: biz hep bakanlık(Çsgb) ve cimer üzerinden iletişim kurmaya çalıştık. (Siyasi görüşleri herkesin farklıdır, bütün bunları bir kenara bırakarak) direkt olarak sayın cumhurbaşkanımızın görebileceği yerlere sorunlarımızı yazsak gerek sosyal paylaşım siteleri(Twitter gibi) gerek cumhurbaşkanlığının resmi sitesindeki numaralardan( bahsettiğim cimer değil) iletişim kurmaya çalışsak. Bunu söylüyorum çünkü sayın bakanımızdan ses çıkmıyor. Önerileri olanlar yazarsa ve hep birlikte bir şeyler yaparsak bence hiçbirimiz mağdur olmayız.

gokaysener

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
IMG_2824.PNG
arkadaşlar böyle bi açıklama buldum netten büyük ihtimal sürecin uzatılmayacağı kesinleşti gibi

Nilüfer PEHLİVAN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
#CsınıfıUzmanSüresiUzatılmalı, arkadaşlar Twitter dan konu ile ilgili arama yapıldığında doğru düzgün atılan bir tweet bile çıkmıyor. O yüzden #CsınıfıUzmanSüresiUzatılmalı hashtag i ile aile ve çalışma bakanlığını tahleyip herkesin birşeyler yazması gerekli. Ancak sesimizi bu şekilde duyurabiliriz. Başka türlü duyuramayız. Herkesin desteğini bekliyorum

ben yazdım hem bakanı hem de başkanı ekleyerek hem de.. artık nasıl olacaksa..iki kişi yazmışız sanırım başka da kimse yok

EZGİ ŞAHİN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Sevgili arkadaşlar herkesin yorumlarına saygım var. Allah herkesin işlerini rast getirsin. Ben de c sınıfı mağdurlarındanım ve sınava çok iyi çalışmama rağmen yeterli olmadı. Ben b olsam bile 10 ocak ta c lerin uzatılmasından yanayım. Ocak tan önce bende gerekli yerleri aradım, cimer e de yazdım fakat net bir cevap yok ortada, halen daha yazıyorum yapabileceğim her şeyi yapmaya çalışıyorum. Uzatılmasını isteyen arkadaşlar için bir fikir söylemek istiyorum: biz hep bakanlık(Çsgb) ve cimer üzerinden iletişim kurmaya çalıştık. (Siyasi görüşleri herkesin farklıdır, bütün bunları bir kenara bırakarak) direkt olarak sayın cumhurbaşkanımızın görebileceği yerlere sorunlarımızı yazsak gerek sosyal paylaşım siteleri(Twitter gibi) gerek cumhurbaşkanlığının resmi sitesindeki numaralardan( bahsettiğim cimer değil) iletişim kurmaya çalışsak. Bunu söylüyorum çünkü sayın bakanımızdan ses çıkmıyor. Önerileri olanlar yazarsa ve hep birlikte bir şeyler yaparsak bence hiçbirimiz mağdur olmayız.

Ben böyle bir öneride bulunmuştum.

#CsınıfıUzmanSüresiUzatılmalı, arkadaşlar Twitter dan konu ile ilgili arama yapıldığında doğru düzgün atılan bir tweet bile çıkmıyor. O yüzden #CsınıfıUzmanSüresiUzatılmalı hashtag i ile aile ve çalışma bakanlığını tahleyip herkesin birşeyler yazması gerekli. Ancak sesimizi bu şekilde duyurabiliriz. Başka türlü duyuramayız. Herkesin desteğini bekliyorum

EZGİ ŞAHİN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Atılan tweetlerin okunabilmesi için hesap sahinin profili herkese açık olmalı, yoksa tweetler okunamaz ve ilgili yere iletilemez. Ben kendi hesabımdan yazılacak şeyleri yazdım. Sizlerin de aynı hashtag ile destek olması gerekli. #CsınıfıUzmanSüresiUzatılmalı

isaret

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Bende yazdım, ama Bu insanlara ulaşabilecek kişilerin olması lazım, Ama onlarda B sınıflarının uzatılmasın baskısına uğramış durumda... Maalesef bu ülke böyle,Bakasının çektiği çile umurlarında değil...Ha o çok önemli de değil de, bari köstek olunmasa, sanki onlarda A sınıfının yerine bakmıyor gibi.. Çoğu uzman A yerine çalışıyor,Osgb ler inşaat, seneye ne olacak bakalım...

isaret

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
Ben böyle bir öneride bulunmuştum.

Aslında Haluk Levent e ulaşabilsek, dile getirir, binlerce kişi de tweet atar. Bu konularda çok destekçi

F

fsm

Guest
b sınıfı uzmanlar a sınıfına bakarken iyi ama c ler b ye bakarken kötü madem c ler uzatılmıyorsa yeteri kadar b ve a varsa , b lerde a ya bakmasın o zaman az tehlikeli işyerine zorunluluk 2020 de geliyorsa bunun uzatılmasından başka çaresi yok bu durum sayın bakanımızın önüne gelirde bizim gibi biri de durumu ifade ederse uzatılır yapılması gereken yapılır

ALLAH var gam yok !!!

isaret

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
b sınıfı uzmanlar a sınıfına bakarken iyi ama c ler b ye bakarken kötü madem c ler uzatılmıyorsa yeteri kadar b ve a varsa , b lerde a ya bakmasın o zaman az tehlikeli işyerine zorunluluk 2020 de geliyorsa bunun uzatılmasından başka çaresi yok bu durum sayın bakanımızın önüne gelirde bizim gibi biri de durumu ifade ederse uzatılır yapılması gereken yapılır

ALLAH var gam yok !!!

uzatılmasını istemeyen büyük bir grup olduğu için zaten şu an sıkıntı var... Benim 2 ay sonra doluyor.. B de olsam uzasın isterdim, o kadar adam ne yapacak..
her şeyleri sıkıntılı, B sınavına girmek için eğitim zorunluluğu koşuyor, tamam alalım eğitimi ama eğitim şubatta bitiyor... günün dolmadı başvuramazsın diyor... e sınav mayısta 3 ay önceden süre dolsa da sınava sokmuyor... 7 ay bekletiyor... sgk bir yılı 360 gün kabul ediyor 1080 gün yapar... burası ben 365 kabul ediyorum 1095 gun diyor... Böyle düşünceler olunca insanlar ne yapsın... 3 yıl bile çok uzun, çalışmadan nasıl doldursun bu adam.. kimsenin düşündüğü yok, birileri böyle olsun diyor, oluyor... yazık ama...

elifelifelif

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
7 ocak oldu. Yeni bir gelişme var mı?

kadirkaraman1903

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
öteleme mümkün ancak geri çekmek mümkün değil midir?
Devletin hiçbir kurum ve kuruluşu C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı belgesini alan işsiz kalmaz diye bir vaatte mi bulundu arkadaşlar.
Bakın ben aynı zamanda kimya mühendisiyim, bölümümü seçerken devletin bir çok kuruluşu vardı fabrikaları vardı ve bende bu fabrikalarda görev almak istediğimden kimya mühendisliğini okudum anacak Devlet ne yaptı nerdeyse tamamını özelleştirdi bizim önümüzü kapattı.
C sınıfı iş güvenliği uzmanlarının tehlikeli sınıflara bakamayacağını zaten kanun söylemekte.

Hiç kimse işsiz kalmak istemez tabiki ancak C sınıfı iş güvenliği uzmanları tehlikeli sınıfa baktıkları için bir B sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak iş bulamıyorum. ötelenirse hakkımı öteleyenlere helal etmiyorum. sonuçta yeteri kadar B sınıfı da var a sınıfıda var C sınıfıda var.
siz bu mantık ile devam ederseniz 10 yıl daha ötelenir bu tarihler. şuanki c sınıfı iş güvenliği uzmanları da benimle aynı duruma düşünce ötelemenin ne kadar yanlış olduğu anlaşılır.
yeterli sayıda b var ancak a sınıfı olduğunu düşünmüyorum

jn6zo

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
Bence, bakanlık vb. yetkili mercilere başvuru yaparken c sınıfı uzmanların işsiz kalacağına değil, diğer ertelemelerin 2020 olmasına ve bu durumun adaletsiz bir uygulama olduğuna vurgu yapılması gerekir.

Salih Murat ÖZSARAÇ

Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
ben cimere bu konuyu ayrıntılı yazdım. yapılacak çalışmalarda öneriniz dikkate alınacak cevabı verildi. burda sorun şu bence.. kimse ne olacağını bilemiyor. daha önce tarihi geçtiği halde süreler uzatılmıştı. bundan dolayı bir beklenti var. ben uzayacağını düşünüyorum çünkü 2020 az tehlikelinin kapsama gireceği yıl. fakat uzatılmayacaksa mutlaka bir açıklama yapılıp uzamayacak denilmesi lazım ki ona göre hareket edelim.

serkan55

Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
ben cimere bu konuyu ayrıntılı yazdım. yapılacak çalışmalarda öneriniz dikkate alınacak cevabı verildi. burda sorun şu bence.. kimse ne olacağını bilemiyor. daha önce tarihi geçtiği halde süreler uzatılmıştı. bundan dolayı bir beklenti var. ben uzayacağını düşünüyorum çünkü 2020 az tehlikelinin kapsama gireceği yıl. fakat uzatılmayacaksa mutlaka bir açıklama yapılıp uzamayacak denilmesi lazım ki ona göre hareket edelim.
Az tehlikeli 2020 nin Temmuzu....bu tarih bile saçma..ocak olmalıydı..

isaret

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (C)
ekatip yine açılmıyor... bir şeyler yapıyorlar ama, kimse bir açıklama yapmıyor...

BT26

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Meslek
Uzman Adayı (C)
GAFLET Mİ? İSTİSMAR MI?

Bugün yazımı çok ta uzun yazmayacağım. Sadece iş güvenliği uzman arkadaşlarımızın gerçeği görüp sahnenin arkasında neler döndüğünü bilsin istedim.

Gerçeği görmek için her maddenin başına sadece + yada - koymanız yeterli olacaktır.
Çıkan sonuca siz karar verin.

BUGÜN 'E NASIL GELİNDİ

1. 2013 yılında özellikle C sınıfı iş güvenliği uzman arkadaşlarımıza ümit olacak ve çok değerli olacağı bir zaman da ani bir kararla az tehlikeli sınıfta yer alan özel ve kamu da hizmet alımını hükümet 2015 yılına erteledi. BUGÜN BİRLİK GÜNÜDÜR ACİL TOPLANALIM, PROTESTO YAPALIM DİYEN HANGİ dernek, federasyon, sendika kişi yada kişiler tepki gösterdi. O gün bütün umutlar yok oldu. Yapılan bütün masraflar, her şeyden önemlisi zaman kaybı.

2. Yıl 2015 ertelemeler bir daha gelecek lakin bu sefer sus payı olarak C, B 'ye B de A' ya bakacak dendi . Herkes sevindi ama resmin büyük bölümü kayıptı. Bugün ses çıkaranlar o gün çıtları çıkmadı.

3. Yıl 2017 ertelemelerin sonu bir türlü gelmeyecek lakin isg 'de deprem etkisi yaratacak, isg itibarını kaybedecek artık şu sözler söylenmeye başlayacaktı. *KESİLDİ* mühendis grubuna iş alanı açmak için yapılmış bir kanun demeye başlanacak ve itibarsızlaştırılacaktır. PEKİ BUGÜN SİZİ ACİLEN TOPLANTIA ÇAĞIRAN YADA PROTESTO DİYENLER NEREDEYDİLER.

Evet işsizlik çok kötü bir durum. Sonuna kadar katılıyorum. Bugün ülkemizde resmi 3.7 milyon gayri resmi olarak 5 milyon kişi var. Her yıl üniversitelerden mezun olan arkadaşlarımızı bir düşünün.
Mesele C sınıfı iş güvenliği uzman arkadaşlarımızın işsiz kalması değil. BU PUSLU HAVADA PANİK YARATMAK VE BAŞKA TARAFLARA ÇEKMEKTİR.

ÜLKEMİZ BİR HUKUK DEVLETİDİR. KANUN VAR NİZAM VAR. HERKES HESABINI ONA GÖRE YAPSIN.

BU BİR HAK ARAYIŞI DEĞİLDİR. A, B, C sınıflarının yetkileri 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunda açık ve net belirtilmiş. OLMAYAN BİR HAKKIN HAK MIŞ GİBİ ARANMASI DOĞRU DEĞİLDİR. İŞ GÜVENLİĞİ UZMAN ARKADAŞLARMIZ BUNU BİLEREK OKUDULAR YADA KURSLARA GİTTİLER.

M. ZEKİ CAN
İGUDER BAŞKANI

Moderatör tarafında düzenlendi:

Can Yıldızlar

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
İSG Katip yine açılmıyor.

!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.