- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman (C)
takip edilecek bişeyler yazmıyorum.sadece istediğim yeni arkadaşlara yön vermek aslında.Ama herkes işi nasıl yapmalıyızdan öte parasal konularda.ilk kurulduğu günden beri burayı takip ederim.çok değerli arkadaşlar elbet vardır ancak bazı insanlar çok gereksiz muhabbet ediyor
bu konu aslında çok karmaşık.yönetmelikte olanı hepimiz biliyoruz.eğitimi bireysel uzman veremez diyor.Müfettişlerin eğitimi kimin verdiğine pek bakmadığını duydumnemli olan eğitim var mı yokmu bence de bu olmalı.Rsik analizi vs için fatura vs. kesilmeli ancak kesmeden yapan o kadar çok ki.Normal şartlarda SMM makbuzuyla bu işler olmalı.
Merhaba ;
"yönetmelikte olanı hepimiz biliyoruz.eğitimi bireysel uzman veremez" diyorsunuz fakat aşağıdaki yönetmeliğin ilgili maddesine dikkatinizi çekmek istiyorum :
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN
USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Eğitimin Verilmesi ve Belgelendirilmesi
Eğitimi verebilecek kişi ve kuruluşlar
MADDE 13 – (1) Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri;
a) İşyerinde görevli iş güvenliği uzmanları ile işyeri hekimleri tarafından,
b) İşçi, işveren ve kamu görevlileri kuruluşları veya bu kuruluşlarca kurulan eğitim vakıfları ve ortaklaşa oluşturdukları eğitim merkezleri, üniversiteler, kamu kurumlarının eğitim birimleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumları ve ortak sağlık ve güvenlik birimleri tarafından,
eğiticilerin Ek-1’deki eğitim programında yer alan konulara göre uzmanlık alanları dikkate alınarak belirlenmesi kaydıyla verilir.