Osgb'de C Sınıfı Uzman Maaşı

isguzm

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 May 2012
Mesajlar
42
Tepki puanı
12
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Böylelerinin suratına tükürmek bile az gelir onlara, çünkü yağmur yağıyor derler..
Bak sana birebir şahit olduğum bir durumu anlatayım... Yıl 2003, 2001 ekonomik krizinin piyasayı vurduğu ve üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hala toparlanamamış olan zamandan bahsediyorum: (İşsizlik ve piyasada paranın olmadığı zamanlar) G.Antep'te bir ülkemizin hatırı sayılır bir çikolata-şekerleme fabrikasına kazan kimyasalını bizden alması hususunda görüşme yapıyorum... O fabrikanın teknik müdürü ve satın alma müdürü ile birlikte görüşüyor kendilerine teknik bilgi ve fiyat konusunda açıklamada bulunuyorum. O sırada fabrikanın İ.K. sorumlusu (kendisiyle daha önceden çalıştığı başka bir fabrikadan tanışıklığım vardı) içeriye girdi ve siz günlerdir benden 1 Gıda Mühendisi istiyordunuz ben size 4 Gıda Müh.'i işe aldım dedi. Fabrika müdürünün o an İ.K. sorumlusuna sinirli bakışını hiç unutmuyorum, İ.K. sorumlusu eğilip kulağına birşey fısıldayıp bir de elindeki kağıdı ona uzatınca o sinirli yüz bir anda sevimli pamuk gibi yumuşak bir ifadeye dönüştü ve elini onun omzuna koyarak ona "bravo iyi iş başardın" dedi. O fabrikanın Gıda Mühendisi ihtiyacı olduğunu biliyordum. Hatta bir önceki ayrılan mühendise 500.- TL maaş verdiklerini de biliyordum zira o kişiyi tanıyordum. Ayrılan mühendis arkadaş maaşlarını düzenli alamadıklarını hatta bazı aylar eksik aldıklarını ve iş aradığını bana telefonda daha önceden söylemişti. Kendi kendime yahu bunların maaş ödemeleri düzenli değilken 1 değil de 4 tane mühendise nasıl düzenli maaş ödeyecekler diye kendi kendime aklımdan geçirdim...
Meğer işin gerçek yüzü şuymuş... Onu da işe yeni girenlerden biri yine bir arkadaşımızın yeni mezun kardeşiymiş ondan öğrendim. 1 mühendise verdikleri 500 TL'yi 4'e bölüp her birine 125.- TL teklif etmişler. Yani 1 mühendis parasına 4 mühendis almışlar. O patron açısından böylesi bir krizde 1 müh.'ün yeteceği yere 4 müh. alıp onlardan eskisine oranla 4 misli faydalanmak kar etmektir. Patron olaya kendi bakış açısıyla bakar... Malum ekonomik kriz var, okuldan yeni mezun olmuş, piyasada iş yok, kimse kolay kolay iş vermiyor zira işyerlerinin pek çoğu krizin etkisiyle %25 kapasitede ya çalışıyor ya çalışmıyor kapalı.. vs. Ve o genç mezunun bir şekilde çalışarak tecrübe kazanması gerekiyor. O genç arkadaşıma bir kaç ay sonra şunu sordum: Niçin böyle yaptınız, kendinizi niçin bu kadar ucuza harcattınız. Fabrikanın vasıfsız işçileri dahi o zaman 350.- TL alırken niçin bunu yaptınız, dedim. O genç mühendis şunu dedi; ne yapabilirim, boş boş işsiz gezip aileme yük olacağıma hiç olmazsa hem burada tecrübe kazanıyorum hem de kimseye yük olmadığım gibi işsizlik psikolojisine kapılmıyorum....Şimdi o yeni mezun arkadaşa kim ne diyebilir? Hadi burada o genç arkadaşımız haklı, kendisine en ufak bir sözümüz yok.
Peki ona bu teklifi yapan yöneticiye / işverene ne demeli?

İşte bugün pek çok İSG uzmanı arkadaşımıza karşı da kullanılan yöntemlerden biri de bunun farklı bir versiyonu. Hani dedin ya "sırtlan bunlar, leş yiyiciler..." evet gerçekten sırtlanlar. Sen gel 4 yıllık mühendisi neredeyse bedavaya çalıştır, sonra da bünyemizde mühendis bulunduruyoruz diyerek piyasada iş yap. Eleştirdiğimiz OSGB'ler de maalesef bugün aynı mantığın farklı bir versiyonunu uyguluyorlar.
Evet, bazen forumda denk geliyor ve imrenerek okuyorum. İşyeri hekimleri Tabipler Odasının belirlediği fiyatlar üzerinden hareket ederken İSG uzmanı arkadaşlarımızın arkalarında bir odaları olmadığı için maalesef sırtlanlara yem olmak zorunda kalıyorlar...
Şimdilik pek çok işyeri İSİG olayına angarya veya tam olarak önemini henüz kavrayamadığından fazla önemsemiyorlar ancak 1 Temmuz 2013'ten sonra hiçbirinin gözünün yaşına bakılmayacağından işte o zaman fiyatı onlar değil bizler belirleyeceğiz diye ümit ediyorum.
Selamlar...
Teşekkür ederim. 1 temmuzdan sonra 50 den az tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri de uzmanla anlaşmak zorunda olacaklar ister bireysel ister osgb (osgb bir adım önde işyeri hekimi hizmeti verdiği için) uzmanları 3 kuruşa çalıştırdığı için onların saatlerini 10liradan 15 liradan gördüğü için düşük maaşla almaya bakıyor çünkü kıymet vermiyor hatta hekim hizmeti alana iş güv bedava diyecekler yakında çünkü uzmana verdiği maaş ayaklar altında olduğu için koymaz osgb ye. hekimden daha fazla sorumluluk almıyor muyuz bireysel bazda kıyaslanmaz belki ama bu işte böyle bence. bu mevzu uzar gider kısacası uzmanlarımız deneyim kazanacağım diye osgb yem olmasınlar derim yinede karar onların...
 

serkanaçık

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Mar 2013
Mesajlar
1
Tepki puanı
1
Meslek
Uzman Adayı (C)
Bakın arkadaşlar iş sadece parada bitmiyor belki çalışma süreleri az ama aldığımız risk çok çok yüksek öyle 750 tl 1000 tl gibi komik rakamlara çalışmak isteyenlerin ya kendi mesleklerine saygısı yok yada uzman olduğunun farkında değil.Arkadaşlar şunun farkında olun biz onlara değil onlar bize muhtaç bence osgb de çalışanlar için maaş değil aldığımız işlerde anlaştığımız fiyatın %10 nunu osgb ye vermek suretiyle çalışmak lazım
 
  • Like
Tepkiler: EEK

alix

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Ocak 2012
Mesajlar
249
Tepki puanı
158
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (A)
Uzman kimliğindesiniz. Düşük ücretlerle kendinizi işini etkisizlşştirmeyin. Karşı karşıya kalacagınız maddi ve manevi sorumluluklarınız çok fazla. Günlüğünüz min. 1.000 (bin) lirada aşağı olmamalı.
 

BerkayGURCAN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Ara 2011
Mesajlar
21
Tepki puanı
23
Meslek
Uzman (C)
Uzman kimliğindesiniz. Düşük ücretlerle kendinizi işini etkisizlşştirmeyin. Karşı karşıya kalacagınız maddi ve manevi sorumluluklarınız çok fazla. Günlüğünüz min. 1.000 (bin) lirada aşağı olmamalı.

Yani abartılır da bu kadar mı ?
Kanuni hakkımız olan 217 saatin hepsini dolduralım saatliği de 1000 TL den anlaşalım. Aylık 217.000 TL kazanalım. Yılda 2.604.000 TL kazanarak çoğu orta ölçekli şirketin kazancını katlayalım. Biz nasıl olur da bunu akıl edemedik... Bu bahsettiğiniz ücretleri şuanda A Sınıfı İSG uzmanları kazanamıyor. C sınıfı uzman mı kazanacak ?

Her işin bir ederi var,tabiki gidin bedavaya çalışın demiyorum fakat hayal dünyasına kapılmayın. Tüm hayatınızı da bu aldığınız/alacağınız belge üzerine kurmayın ki olası bir aksilikte tüm hayatınız başınıza yıkılmasın.
Ben öncelikle bir Maden Mühendisiyim. Ek donanımlarım arasında Teknik Nezaretçilik,İş güvenliği Uzmanlığı,Çevre görevlisi gibi ünvanlarımı söylerim. Lakin benim asıl mesleğim Maden Mühendisliğidir. Bu belgeleri yeri geldiğinde ihtiyaç olduğunda layıkı ile kullanırım tabiki ama tüm hayatımı bu belgelere bağlayarak ilerlemem , piyasa şartları değiştiğinde benim sonum olur. Öncelikle mesleğinizde belirli bir bilgi birikimine sahip olun,toplayabildiğiniz kadar ek belgelerle kendinizi geliştirin, sonra zaten bunların karşılığını maddi/manevi bir şekilde göreceksiniz.
Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.


Berkay GÜRCAN
Maden Mühendisi
Teknik Nezaretçi
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı ( C Sınıfı )
GSM : 0533 529 3003
 

BerkayGURCAN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Ara 2011
Mesajlar
21
Tepki puanı
23
Meslek
Uzman (C)
Şimdi " alix " adlı kullanıcı diyecek ki ben saatlik 1000 TL demedim günlük 1000 TL dedim...
Günlük 1000 TL yi hak edecek ne yapacaksınız ? O kadar bilgi birikimi ve tecrübeye sahip misiniz ?
Günlük 1000 TL rakamını çok abartı bulduğum için bende mübalağa yapma gereği duydum.
Arkadaş sormadan biz söyleyelim...
 

alix

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Ocak 2012
Mesajlar
249
Tepki puanı
158
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (A)
Sn berkay saatlik degıl gunluktür sonradan cakmısın ama tam da düzeltememısın . Evet yeterınce donanıma sahibim ve istediklerimi alabiliyorum, Bizler bu işte yeni değiliz. Senin bilgin asagı seviyelerde ise daha assagını makul görebilirsin. Bunun asagında alacaksan gmühendislik yapabilirsin. Limon satarak da o maasları alabilirsin. Hukuki sorumluğunu ve karsı karsıya kalacagın tazminat ve rucularda aldıgın üç kurusla karsılayabileceksen yapabilirsin tercih hakkı senin
 

BerkayGURCAN

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 Ara 2011
Mesajlar
21
Tepki puanı
23
Meslek
Uzman (C)
Günlük 1000 TL aldığın şirkette kaç gün çalışıyorsun ve aylık kazancını merak ettim doğrusu. Çalıştığınız şirketin bilgilerini verirseniz görüşüp tanışmak isterim sizinle..
Bu kadar kendinize güveniyorsanız buyrun bir teklif daha. Şirket olarak bir İSG uzmanı arayışı içindeyiz. Ücret beklentinizle birlikte gönderin CVnizi değerlendirelim.
Umarım yazdıklarınız sadece burada kalmaz,buyrun size açık çek...

Ben Ankara merkezli ulusal bir şirket olan Özdemir Şirketler grubunun İSG koordinatörüyüm.Aynı zamanda şirketin Maden bölümündeki işlerle ilgileniyorum.
Aşağıda tüm bilgilerimi veriyorum arayın görüşelim.
İş adresi : Tunus Cad. Bülten Sok. No:13 Kavaklıdere / ANKARA
İş tel : 0312 467 01 90 (Dahili : 302)
 

alix

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
30 Ocak 2012
Mesajlar
249
Tepki puanı
158
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (A)
Sn Berkay sizden açık çek talebim olmadığı gibi teklife açık olduğumu da belirtmedim, gene de değerli teklifiniz için teşekkür ederim ama üzülerek arayış içerisinde olmadıgımı belirtmek isterim. Arayışınız var ise buradaki üye arkardaşlardan uzman açıgını giderebilirsiniz. ISG koordinatörü olduğunuza göre belirttiğim rakamların üzerinde alıyor olmalısınınız. O yüzden sorumluluk altında olan özellikle mesleğe yeni başlayan arkadasların değerini de düşük görmenizi yadırgadıgımı belirtmek isterim. Maaddi kazanımlardan ziyade manevi ve teknik kazanımları paylaşmak için burdayım. Syg.
 
F

Fasih Fatih DEMİRTAŞ

Guest
Uzman kimliğindesiniz. Düşük ücretlerle kendinizi işini etkisizlşştirmeyin. Karşı karşıya kalacagınız maddi ve manevi sorumluluklarınız çok fazla. Günlüğünüz min. 1.000 (bin) lirada aşağı olmamalı.


Alix,

Hemen her işin maddi ve manevi sorumluluğu vardır. Sadece İSG uzmanının değil. Meslekleri kıyaslamak gibi algılanmasın ama doktor da ameliyata giriyor çok basit ameliyatta hastanın bir anlık tansiyonunun yüksekliğinden veya yoğun bakımda kalp krizinden gittiği de oluyor. Al işte doktorun karşı karşıya olduğu risklerden biri... Her meslekte mesleğin işleyişine has risk vardır...

Elbette malum sebeplerden ötürü İSG uzmanının maaşının çok düşük olmaması gerekir. Ama maalesef işverenler olaya öyle bakmıyor. Niçin bakmadıkları ise hala pek çok işverenin İSİG kültüründen yoksun / bihaber oluşundandır. İSİG'in kendilerine ne kazanç getirdiğinin farkında olmadıkları için. Halbuki ticarette "Alırken kazanacaksın" diye bir laf vardır. İşte işverenlerin de henüz farkedemedikleri İSİG'in kendilerine ne kazandıracağı? Hani "İş Güvenliği Bir Kültürdür" bu kültürü yerleştirdiğimizde iş kazasından tutun da sağlığımıza kadar pek çok hususta bizlere ARTI olarak dönecektir diyoruz ya işte bu düşünce işverenlerin kafasına yerleştiği durumda "yahu İSG uzmanını almalıyım ki ben kazanmalıyım..." diyecekler. İSG uzmanlarının değeri de o zaman anlaşılacak ve maaş konusunda hatırı sayılır rakamlara ulaşacaktır diye düşünüyorum. Bunu siz de gayet iyi biliyorsunuz.

Ama şu an için telaffuz etmiş olduğunuz rakamlar gerçekten çok abartı. Zira Türkiye koşullarında gerçekçi düşünürsek bu rakamları hiç bir patron kabul etmez, vermez. Keşke dediğiniz gibi olsa ama gerçekleri de gözardı etmemek gerekir.
Kazasız günler dilerim...
 

uzman_26

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 May 2012
Mesajlar
60
Tepki puanı
61
Meslek
Uzman (C)
Daha biz burada anlaşıp bir orta yol bulamıyoruz işverenle anlaşamamamız normal gelmeye başladı..:( bu arada benim osgb den haber yok hala gizli işsiz durumundayım gliba bizim ücretler kabul edilmiyorki patron beni çağırmadı
 

atlantis1986

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Şub 2012
Mesajlar
3
Tepki puanı
15
Arkadaşlar;

Yakın zamanda uzman piyasasının komik rakamlara ineceği doğrudur. Fakat bunu engellemek ne osgb lerin nede işverenlerin elindedir. Bunu engellemek bizlere bağlıdır. Yeni kanunun, işverenler üzerindeki yükümlülüğü azaltmak için işverenler ve devletin karşılıklı olarak anlaşarak çıkarıldığı açıktır. Bu oyuna gelmeyelim. Her uzmanlık sözleşmesi yaptığınız yerde artık ''İşveren Vekili'' siniz. Yani kanuna göre işverensiniz. Gelecek üç yılda uzmanların bir çoğunun işveren adına hapislere gireceğini ve o dönemdeki uzmanların yaklaşık %80 inin uzmalığı bırakacağını düşünüyorum.

Mevcut mesleğinizin piyasadaki ortalama fiyatının en üç katını kesinlikle çekinmeden talep edin. Taban fiyat istenirse benim düşüncem şöyledir;

İşveren sizi tam zamanlı çalıştırmak isterse bir çok yere bakma durumu ile karşılaştırılırsa riskiniz daha azdır. Fakat tam zamanlı çalışacağınız firmada sorumluluğunuzun bilincinde olmalı ve taviz vermemelisiniz.


Tam zamanlı iş yerlerinde firmanın mevcut durumuna göre;

Az tehlikeli : 3000-4000 TL
Tehlikeli: 4000-6ooo TL
Çok tehlikeli : 6000-8000 TL arasında değişmelidir. Bunlar taban fiyatlardır. Kendinizi çok geliştirip kurumsal bir az tehlikeli firmadan 6000 TL istemeniz yanlış olmaz.

Önümüzdeki iki yıl içerisnde piyasada iş güvenliği uzmanı sayısı çok çok artacak. Fakat içeri alınmalar( hapis ) ve tazminat cezaları sıklaşınca tekrar aranan meslek haline gelecektir. Osgb'ler sizin üzerinizden tonlarca para kazanıp sizi üç kuruşa çalıştırmak isteyeceklerdir. Bu forumlarda utanç verici rakamlar teklif edenlerin bir çoğu osgb sahibidir. Aldanmayın !!!

Osgb ler veya bir kaç firma ile çalışacaksanız. Yukarıdaki taban fiyatlara ek olarak sözleşme yaptığınız firma başı en az %20 komisyon isteyin. Osgbler nasıl kazanacak demeyin. Fiyatı düşüren zaten onlar. Ucuz iş gücü yaratarak işverenlere ucuz fiyat verip piyasayı katlediyorlar. OSGB-UZMAN veya HEKİM-İŞVEREN bu üçü arasında en fazla kar eden kimdir ? Tabiki işveren. Aylık net karı 100000 leri bulan işverenin karından kesinti olmaması için Devlet- Uzmanlar ve Hekimler- Osgb ler sanki iş birliği yapmışlar. Aldanmayın!!! İşverenin canı ne kadar tatlıysa bizimde okadar tatlı. Madem devlet ile anlaşıp sorumluluğun büyük bir kısmını bizim üzerimize yıkacaklar. Bedelini ödeyecekler. Trilyonlarından biraz taviz vermeleri onları sarsmaz...
 

Mehmet ÖZKAN

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
8 Şub 2013
Mesajlar
93
Tepki puanı
53
Meslek
Uzman (C)
Daha biz burada anlaşıp bir orta yol bulamıyoruz işverenle anlaşamamamız normal gelmeye başladı..:( bu arada benim osgb den haber yok hala gizli işsiz durumundayım gliba bizim ücretler kabul edilmiyorki patron beni çağırmadı
temmuza kadar bekle hatta ağustosa kadar...gülen taraf sen olacaksın
 

imsorryimlate

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
3 Eki 2012
Mesajlar
30
Tepki puanı
15
Meslek
Uzman (C)
o yüksek ücetleri adamlar mühendislik mezununa veriyor.teknik elemanlara değil(fizik kimya ve teknik öğretmen mezunlarına vermezler o paraları)bir taşta iki kuş misali işletmelerinde hem mühendis hemde isg uzmanı bulunduruyor 1500 tl den iki iş için 3000 tl veriyor.ama teknik elemanı ne diye alacak sadece uzman olarak....

Ne diyorsun sen arkadaşım? Bu işin mühendisi fizikçisimi var, yapılan iş aynı? Mühendis adam oraya mühendislik yapmaya mı giriyor? İş güvenliği uzmanlığı yapmaya giriyor. Aynı riskimi alıyor? Heralde. Ne demek 1500 uzmanlığa 1500 mühendisliğe? adam yarım gün isg yarım gün mühendislikmi yapacak? Mantıksız yorumlar yapmayın allah aşkına.
Çalıştığım yerde tüm UZMANLAR (fizikçi, kimyacı, mühendis...) aynı maaşı alıyor çünkü hepsi UZMANLIK yapıyor.
 
F

Fasih Fatih DEMİRTAŞ

Guest
Daha biz burada anlaşıp bir orta yol bulamıyoruz işverenle anlaşamamamız normal gelmeye başladı..:( bu arada benim osgb den haber yok hala gizli işsiz durumundayım gliba bizim ücretler kabul edilmiyorki patron beni çağırmadı

İnşaallah seni memnun edecek bir teklif alırsın. Sabret... Sıkma canını bak şunun şurası 1 temmuza 2,5 ay kaldı... Bu tarihten sonra en çok aranan, istenen branş olacak İSG Uzmanı. Dilerim gönlüne göre olur...
 

büter

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 Ocak 2013
Mesajlar
4
Tepki puanı
14
Meslek
Uzman Adayı (C)
Fasih bey konuşmalarınız çok yanlış. İnceden bir hakaret ve kendini beğenme var üslubunuzda.Görmemişsiniz yada kavrayamamışsınız diyerek yargılamanız veya başka arkadaşlarımıza yaşın benden oldukça küçük v.s. gibi cümleler kurmanız yanlış. Siz bu olayı kompleks yapmışsınız ve insanları zorla kendiniz gibi düşündürtmek istiyorsunuz düşünmeyenleride ısrarla anlamamakla yargılıyorsunuz.Ben sizin sizinle aynı ünvanda birisi gelipte ben senle aynı işi yapıyorum ne fark var aramızda demesi ile ilgili yorumunuza hiç takılmadım isteyen gelir istediğini der gider benim umrumda olmazki ben kendimi ve yerimi önemimi biliyorum onun o cümlesi cehaletidir ben kafaya takarsam daha çok işim var demektir.Ama isg konusunda herkes eşittir demişsiniz o cümleniz benim için yeterli.
Saygılar.
 

serhatturfan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Kas 2012
Mesajlar
9
Tepki puanı
13
Meslek
Uzman (B)
Ne diyorsun sen arkadaşım? Bu işin mühendisi fizikçisimi var, yapılan iş aynı? Mühendis adam oraya mühendislik yapmaya mı giriyor? İş güvenliği uzmanlığı yapmaya giriyor. Aynı riskimi alıyor? Heralde. Ne demek 1500 uzmanlığa 1500 mühendisliğe? adam yarım gün isg yarım gün mühendislikmi yapacak? Mantıksız yorumlar yapmayın allah aşkına.
Çalıştığım yerde tüm UZMANLAR (fizikçi, kimyacı, mühendis...) aynı maaşı alıyor çünkü hepsi UZMANLIK yapıyor.


haklısınız ne mühendisliğin ederi 1500 nede uzmanlığın ederi 1500 TL dir dikkatli olmak lazım
 
F

Fasih Fatih DEMİRTAŞ

Guest
Fasih bey konuşmalarınız çok yanlış. İnceden bir hakaret ve kendini beğenme var üslubunuzda.Görmemişsiniz yada kavrayamamışsınız diyerek yargılamanız veya başka arkadaşlarımıza yaşın benden oldukça küçük v.s. gibi cümleler kurmanız yanlış. Siz bu olayı kompleks yapmışsınız ve insanları zorla kendiniz gibi düşündürtmek istiyorsunuz düşünmeyenleride ısrarla anlamamakla yargılıyorsunuz.Ben sizin sizinle aynı ünvanda birisi gelipte ben senle aynı işi yapıyorum ne fark var aramızda demesi ile ilgili yorumunuza hiç takılmadım isteyen gelir istediğini der gider benim umrumda olmazki ben kendimi ve yerimi önemimi biliyorum onun o cümlesi cehaletidir ben kafaya takarsam daha çok işim var demektir.Ama isg konusunda herkes eşittir demişsiniz o cümleniz benim için yeterli.
Saygılar.


Büter,
Senin bakış açın öyle ise ne diyebilirim ki?
Sana ve o arkadaşa o kadar açıklamadan sonra senin bu cevabın için tekrar uzun uzadıya tekrar açıklama yapmama hiç gerek olmadığını göstermiş oldun.
Böylece neyi anlayıp neyi anlamadığını da tescil etmiş oldun. Evet ısrar ediyorum, zira verdiğiniz cevaplar anlamamış olduğunuzu apaçık ortaya koyuyor.
Sen bildiğin yolda devam et.
Sana kazasız günler diliyorum.
Selamlar.
 

uzman_26

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
7 May 2012
Mesajlar
60
Tepki puanı
61
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlarım ilginize bilginize ve yardımseverliğinize burada birbirimizi aydınlatmaya ayırdığınız zaman çok teşekkür ederim ağırlıklı olarak temmuz bekleniyor galiba marım hepimiz istediğimiz rakamlara önerilerimize kulak veren işverenlerle çalışırız sonuçta bedava istemiyoruz demi emeğimizin karşılığını TAM VE HAKKIYLA istiyoruz..YAZIMI OKUDUM DA NEDENSE BİR VEDA KONUŞMASINA BENZEMİŞ :) BİRYERE GİTMİYORUM YAHU
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.