erkan bey sizin dediğiniz, tehlike sınıflarına göre sadece 1 firmada maksimum mesul olunabilecek işçi sayısıdır.
benim yaptığım hesaplama şuan halen yürürlükte olan işyeri hekimleri ile alakalı olan yönetmelik te belirtilen sürelere göre yapılmıştır.bu hesaplama farazi bir hesaplamadır.dediğiniz gibi sonuçta 1000-750-500 kişi ile belirtilen sınırlamalar mevcuttur.hani bu sınırlamalar olmasa idi o zaman bir firmada hekimin bakabileceği çalışan sayısıdır.benim dediğim ve yaptığım hesaplama belirttiğim yönetmelikteki sürelere göre yapılmıştır.
mesela;
Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerine; sağlık gözetimi için ayda en az 10 saat, buna ilave olarak işe giriş ve periyodik
muayeneleri ile eğitim için işçi başına yılda en az 20 dakika, yönetmelikte belirtilen süre.
ben ne kadar dedim az tehlikeli sınıf için 6850 kişi.yani 6850 çalışanı olan bir işletme için hesaplama yapalım.
10 saat(ayda) + 6850işçi*20dakika(yılda)= 200,7 saat ayda (hekimin ayık maksimum çalışma süresi 200 saat olarak düşünülmüştür.)
yaptığım hesaplama budur.
tabi siz derseniz ben 10 farklı firmaya bakacağım.o zaman her firma için sabit olan 10 saaat ekleneceği için bu 6850 çalışan sayısı daha da azalacaktır.
anlaşılmayan yer olursa lütfen sorun.biraz karışmış olabilir cümlelerim.karnım aç kafa çok çalışmıyor