Soru : İş Güvenliği Uzmanı Maaşları

ninip

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
mrb kamuda çalışıp c sınıfı iş sağlığı ve güvenliği belgesi edinme konusunda ne düşünüyorsunuz?
 

ninip

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
Fakat Mustafa bey bu yaptığınız hesap kamuda uzman olarak çalışıp uzmanlık vasfına sahip kişiler için geçerli. Yani bu arkadaşlar 2000 tl + bu yaptığınız hesaba göre 80 saat daha olmak üzere maaş alacaklar. özel sektör için geçerli olamamalı bence. teşekkür ederim.
Sayın korkmaz şu kamuda uzman olarak çalışıp da 2500 tl maaş konusunu biraz açabilir misiniz? bildiğim kadarıyla c sınıfı sertifika kamuda maaş yada kadroda bir değişiklik yapmıyor.teşekkürler
 

Anıl AŞKIN

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Şub 2012
Mesajlar
70
Tepki puanı
65
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Mesele bu işi çok yüksek fiyatlara yapmakta değil, mesele ne kadar yüksek risk o kadar yüksek maaş da değil... (Ramiz dayı repliği gibi oldu) Ne yani " ben bu riski 4000 tlden aşağı kabul etmem" derken aslında ne demek istiyoruz? 4000 tlye herşeyi göze alıyoruz demek mi oluyor, hapis yatarım gibi.

Yüksek maaş alırsak daha çok gayret sarfedeceğiz, az maaşa çalışanlar işini umursamayacak mı?
Benim tecrübem yok onun için 1250 tlye razıyım derken hem tecrübesizim az maaşa razıyım hem de aslında herkes (işçi, işveren ve ben) risk altında olabilir demek mi bu?

Sayfalarca süren bu tartışmanın piyasa ile ilgili bir kuralı var arkadaşlar. Hepimizin bildiği arz talep. Binlerce uzman varken bu işin ücretinin düşmesi çok normal.

Kimseyi düşük ücretle çalışıyor diye yakışıksız ihtamlarla suçlayamazsınız. Ne zaman suçlarsınız : İşini umursamız, canları hiçe sayar, işverenin çıkarları için işçinin hayatı tehlikeye girerse işte o zaman suçlarsınız. Hatta işveren gözüyle bakın lütfen, aynı işi aynı hassasiyetle yapan iki kişi arasında neden fazla isteyeni çalıştırayım.

Çözüm odalar da değil, tabipler birliğinin ücret tarifesi yayınlanmış ama kaç işveren-işyeri hekimi buna uygun çalışıyor? Bizlere birleşip taban fiyat belirsek aynısı olmayacak mı?

Öyleyse bu işe atılırken riskinin yüksek olduğunu bildiğimiz gibi ücret seviyelerini de kabul ederek çalışmamız gerekiyor.

kızmayın ama dedikleriniz ile gerçekler tam tersi, piyasa kuralı demişsiniz de yeni sınavla beraber tüm sınıfların toplam sertifika sayısı 10 bini geçmez yeni yasa tüm iş yerleri için 2 yılda yürürlüğe girecek 1.400.000 iş yeri demek bu 1 uzman 15 iş yeri alsa bile 100.000 uzman demek bu ve her yıl sınırlı sayıda uzman sınava girer eğitim kurumlarının da bir sınırı var yönetmeliğe göre taş çatlasın 2 yıl sonra 50.000 uzman olsun diyelim ki bu bence hayali bir yaklaşım benm bildiğim az olan şey değerli olur. kaldıki 4 yıl okuyup üstüne yasa tüzük okuyup 1500 tl gibi komik rakama çalışmam çalışan arkadaşları da kınıyorum artık bu kadar kendinizi ucuz göstermeyin aldığınız riskler zaten meydanda heryer isg uzmanı kaynasa bile komik rakamları kabul etmeyin riski düşük işler var iyi bir garson zaten 1500 tl den fazla almakta bahşişlerle yani riski yok.

ayrıca çözüm odalardadır belge alınması için oda üyeliği şartı konur üyelik sözleşmesinde maaşlara vurgu yapılır belirlenen altında çalışmak yasaklanır, bunu yapan tespit edilirse odadan yani meslekten ihraç edilir bu kadar kolay bir iştir. artık böyle çok uzman var yok düşük maaş kabul edelim yorumlarını mantıksız ve artniyetli görüyorum.

olması gereken bir meslek odamızın olması bunun aktif çalışması, odanın çalışmaları ile yukarıda belirttiğim bir prosedür geliştirilmeli ve taban ücret gibi türkiyenin her yerinde uzmanların özlük ve mesleki hakları ile ilgili çalışmalar yapılmalı. ben ne aldım o ne aldı kavgası olmasın kim iyi hizmet üretiyor mesleğinde kendini kanıtlıyor yaratıcı fikirler ortaya koyuyor ise o kişi karşılığını alsın olay bundan ibarettir

ayrıca kusura bakmayın ama düşük maaş öneren adamın yanında çalışsanız da önlemler kontroller için gerekli bütçe verilmeyecek siz ona da karşı gelmezsiniz, işten atar diye bakanlığa gerçek dışı raporlar yazarsınız, sizin gibilerin sayısı arttığı için bizler biraz zor duruma düşeriz ama biraz ama sonra kaza olur ve ceza alırsınız iş vereniniz yeniden sizin gibi ucuz uzman bulur ve sizi hatırlamaz bile!.
 

H. Berkay Yalçın

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
273
Tepki puanı
796
Meslek
İş Veren
* Tabipler Birliği Odası örnek olabilecek bir oda değil. Şuan örnek olabilecek dediğim nitelikleri içeren oda var mı, bilemiyorum. Neden olmasın diye de ekliyorum.
*Ağır riskleri bulunan bir yerde çalışacak biri varsa daha yüksek alabilir, çünkü daha donanımlı olmak gerekir, daha efor gerekir.
*Bu işi arz talebe bağlamak mühendislikten çok tüccarlıktır.
*Binlerce uzman var ama şuan sektöre yetersiz sayıdadır. Bakanlıkta gelen bilgiler bu yöndedir. Birkaç sağda solda yapılan konuşmalar farklı olabilir.
 

misg

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
231
Tepki puanı
161
Söyledikleriniz ideal şartlar. 1.400.000 işyerinden bahsediyorsunuz, her uzman 15 işyeri alsa diyorsunuz da sizce değil 2 yıl 10 yıl geçse sizce 1.400.000 işyerinin kaçı uzman bulunduracak. Keşke dediğiniz gibi olsa da bu kadar işyeri uzmanlar arası pay edilebilse.

İşyeri hekimliğini düşünün, yıllardır zorunlu, tarihi iş güvenliği uzmanlığından çok çok eski ama merak ediyorum bugüne kadar % kaç uygulandı.

Bugün çok iyi şartlarda bir işyerinde işyeri uzmanlığı yapsanız bile 1 yıl içinde işyerinize o kadar çok düşük ücretli teklif yağacak ki yerinizi garanti edemeyeceksiniz.

İster mühendislik deyin (fen edebiyatçılar ve teknik öğretmenler alınmasın) ister tüccarlık deyin bu iş gelip gidip arz talebe dayanıyor. Arz talep dengesini talep yönlü olarak düşünmeyin. Emeğini düşük ücrete arzeden varsa bu defa piyasa bu yönde etkileniyor.

Ben aylık 600 tlye firmaların bu hizmeti verdiğini gördüm, ağzım açık kaldı. 500 tl teklif ver sen al dedi arkadaşım, "hatır için dersen yaparım ama bu ücreti duymamış olayım dedim.
 

SEG

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 May 2012
Mesajlar
187
Tepki puanı
103
Merhaba,
tecrübe konusundaki düşüncelerin bazılarına katılmıyorum.
bence kesinlikle tecrübe iş güvenliğinde diğer mühendislilerden çok daha önemli.
tehlikeleri görebilmek, çözüm yolları konusunda firmaya örnek uygulamalarla destek verebilmek gerekli. Ama tabi ki yeni uzman olmuş kişilere iş imkanı sağlanamazsa, onlar da asla tecrübeli olamayacaklar.

Maaş konusuna gelince, bence c sınıfı uzmanlar, 2000TLnin altına tam zamanlı çalışmamalı.
2000TL de sadece tecrübesiz uzmanlar için, tecrübeli uzmanların yanında çalıştıkları süre için olmalı. kendini kanıtlayan bir c sınıfı uzman 2500-3000 arası almalı en az.. tabi ki çalışılan il maaş ortalamalarına göre de değişir.
izmirde 2000 az iken ardahanda 2000 çok tatmin edici olabilir.
henüz iş bulmak kolay değil. bunu kabul ediyorum.
ancak yakında uzmanlar kara borsa olacaklar.
osgbler fiyatı düşürmeyecek, merak etmeyin. çünkü onlarda da belirli saat sınırlaması var. bir uzmana haddinden çok iş bağlayamaz, bu yüzden de onların rakamları da düşük olmayacaktır.

"Bir diğer konu da bu mesleğin 2 yıllık bölümü var. Çoğu 2 yıllık İSG mezunu arkadaşlar, bir kısım hak da vermekle beraber, mühendis olup bu mesleği seçenlerden hoşlanmıyorlar. 2 yıl eğitimini almış biri ile 15 gün bu işin kursuna giden biri bir olmaz demelerinin haklı yanı elbette ki var, olmaz olur mu.. Yalnız bir mühendisin de 4 yıllık bir fakülteden de boş biri olarak mezun olmayacağı da aşikardır. Bir diğer konu da C sertifikası sınavından başarısız olan 2 yıllık mezunların olması eğitim sistemi için düşündürücü. Anlaşılan şu ki İSG Mühendisleri ile İSG Teknikerleri bir süre daha çekişme yaşayabilir. Bunun da kimseye bir faydası yok. Bu konu biraz devlet ve biraz da patronlarla ilgili. Patronların tercihi tekniker değil almışken mühendis alalım şeklinde olabiliyor, bir kısım patronun da tercihi farklı. Bu sebeple cephe almaktansa paylaşımcı bir şekilde çalışmak faydalıdır."
konusuna da gelince, tabi ki onların iki yıllık eğitimleri çok değerli ve ben de 15 günlük eğitim ve 15 günlük stajın yeterli olmadığına inanıyorum. eğitim geliştirilmeli, stajlar uzatılmalı, daha kaliteli bir eğitim sağlanmalı!
Ancak bir mühendis ile tekniker arasında da bazı noktalarda farklar vardır. Öncelikle isg yutdışında bir mühendislik dalıdır. mühendisliğin branştan ayrı kişiye kattığı bazı özellikler vardır. hatta sırf bu yüzden bankalar maden mühendislerine bile iş teklifi gönderbilmekte. maden mühendisi arkadaşımı bir banka arayarak finans bölümünde çalışmasını istedi,nedeni sorulduğunda ise "sizin analitik düşünce yapınızdan fadalanmak sitiyoruz" dediler.
"Bir diğer konu da C sertifikası sınavından başarısız olan 2 yıllık mezunların olması eğitim sistemi için düşündürücü"
cümlesi de şu an durumun biraz karışık olduğunu destekliyor.
bunun yanı sıra, yurt dışında, işlerin biraz daha farklı olduğunu duydum. tıpkı uzman gibi tekniker de çalıştırma zorunluluğu olduğunu, isgde çalışan mühendislerin ise sadece bu konunun özel eğitimini almış isg mühendsleri ve ya diğer mühendisliklerin üzerine isg yüksek lisansı yapmış kişiler olduklarını duydum.
ne kadarı doğru bilmiyorum tabi.
Keşke İSG ile ilgili yüksek lisans programları yaygınlaşsa da katılsak :) belgem olmasına ragmen çok isterim.
teknikerlik meselesi tıpkı kimya teknikeri-kimyager ve kimya mühendisi meselesi gibi.
fabrikalar mühendisleri tercih ediyor.
bir nokta daha var, madem özel bir mühendislik branşı olarak açılmayacak, bence uzmanlar kendi alanlarına göre dağılmalı.
ben bir madende çalışamamalıyım.
ne madenden anlarıııım, ne onun özl işlerinden!
ben a olunca orda çalışma yetkisi alacaksam bu katliam demek :) bu konuda konunun uzmanı madem mühendisleri çalışmalı. inşaat için de benzer bence.
Ancak yeterli altyapı olmadığı için şu an türkiyede bir süre böyle gidecektir, elden gelen birşey yok.
Ama bir de şu var ki, bence her vardiyada bir tekniker bulunması ve takip edilmesi özellikle yüksek çalışan sayısı ve iş hacmi olan işletmeler için kesinlikle zorunlu olmalı.
aynı şekilde işyeri hekimleri de vardiyada da bulunmalı. eğer 4000 kişilk bir firmada 4-5 hekim zorunlu ise bunlar vardiyaya dağılmalı.
tabii bunlar biraz ütopik oldu :)
 

SEG

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 May 2012
Mesajlar
187
Tepki puanı
103
kızmayın ama dedikleriniz ile gerçekler tam tersi, piyasa kuralı demişsiniz de yeni sınavla beraber tüm sınıfların toplam sertifika sayısı 10 bini geçmez yeni yasa tüm iş yerleri için 2 yılda yürürlüğe girecek 1.400.000 iş yeri demek bu 1 uzman 15 iş yeri alsa bile 100.000 uzman demek bu ve her yıl sınırlı sayıda uzman sınava girer eğitim kurumlarının da bir sınırı var yönetmeliğe göre taş çatlasın 2 yıl sonra 50.000 uzman olsun diyelim ki bu bence hayali bir yaklaşım benm bildiğim az olan şey değerli olur. kaldıki 4 yıl okuyup üstüne yasa tüzük okuyup 1500 tl gibi komik rakama çalışmam çalışan arkadaşları da kınıyorum artık bu kadar kendinizi ucuz göstermeyin aldığınız riskler zaten meydanda heryer isg uzmanı kaynasa bile komik rakamları kabul etmeyin riski düşük işler var iyi bir garson zaten 1500 tl den fazla almakta bahşişlerle yani riski yok.

ayrıca çözüm odalardadır belge alınması için oda üyeliği şartı konur üyelik sözleşmesinde maaşlara vurgu yapılır belirlenen altında çalışmak yasaklanır, bunu yapan tespit edilirse odadan yani meslekten ihraç edilir bu kadar kolay bir iştir. artık böyle çok uzman var yok düşük maaş kabul edelim yorumlarını mantıksız ve artniyetli görüyorum.

olması gereken bir meslek odamızın olması bunun aktif çalışması, odanın çalışmaları ile yukarıda belirttiğim bir prosedür geliştirilmeli ve taban ücret gibi türkiyenin her yerinde uzmanların özlük ve mesleki hakları ile ilgili çalışmalar yapılmalı. ben ne aldım o ne aldı kavgası olmasın kim iyi hizmet üretiyor mesleğinde kendini kanıtlıyor yaratıcı fikirler ortaya koyuyor ise o kişi karşılığını alsın olay bundan ibarettir

ayrıca kusura bakmayın ama düşük maaş öneren adamın yanında çalışsanız da önlemler kontroller için gerekli bütçe verilmeyecek siz ona da karşı gelmezsiniz, işten atar diye bakanlığa gerçek dışı raporlar yazarsınız, sizin gibilerin sayısı arttığı için bizler biraz zor duruma düşeriz ama biraz ama sonra kaza olur ve ceza alırsınız iş vereniniz yeniden sizin gibi ucuz uzman bulur ve sizi hatırlamaz bile!.
oda açılması çok kolay değil, öncelikle kalıcı ve sağlam derneklerimizi oluşturmamız gerekiyor, endüstri mühendisleri yıllardır bir oda açamadı :)
o yüzden arkadaşlar lütfen derneklerimizi destekleyelim.
 

korkmazyasin

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
12 Haz 2012
Mesajlar
57
Tepki puanı
124
Sayın korkmaz şu kamuda uzman olarak çalışıp da 2500 tl maaş konusunu biraz açabilir misiniz? bildiğim kadarıyla c sınıfı sertifika kamuda maaş yada kadroda bir değişiklik yapmıyor.teşekkürler
C sınıfı sertifika kamuda ek ücret almanızı sağlamaz. fakat yeni kanunun kamu da yürürlüğe girmesiyle(2yıl sonra) uzmanlığı olanlar amirlerininde onayı ile kendi kurumlarında ya da başka kamu kurumlarında en fazla ayda 80 saat olmak üzere İş güvenliği uzmanlığı yapabilirsiniz. buna karşılıkta ek ücret alabilirsiniz.
 

Anıl AŞKIN

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Şub 2012
Mesajlar
70
Tepki puanı
65
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
Söyledikleriniz ideal şartlar. 1.400.000 işyerinden bahsediyorsunuz, her uzman 15 işyeri alsa diyorsunuz da sizce değil 2 yıl 10 yıl geçse sizce 1.400.000 işyerinin kaçı uzman bulunduracak. Keşke dediğiniz gibi olsa da bu kadar işyeri uzmanlar arası pay edilebilse.

İşyeri hekimliğini düşünün, yıllardır zorunlu, tarihi iş güvenliği uzmanlığından çok çok eski ama merak ediyorum bugüne kadar % kaç uygulandı.

Bugün çok iyi şartlarda bir işyerinde işyeri uzmanlığı yapsanız bile 1 yıl içinde işyerinize o kadar çok düşük ücretli teklif yağacak ki yerinizi garanti edemeyeceksiniz.

İster mühendislik deyin (fen edebiyatçılar ve teknik öğretmenler alınmasın) ister tüccarlık deyin bu iş gelip gidip arz talebe dayanıyor. Arz talep dengesini talep yönlü olarak düşünmeyin. Emeğini düşük ücrete arzeden varsa bu defa piyasa bu yönde etkileniyor.

Ben aylık 600 tlye firmaların bu hizmeti verdiğini gördüm, ağzım açık kaldı. 500 tl teklif ver sen al dedi arkadaşım, "hatır için dersen yaparım ama bu ücreti duymamış olayım dedim.

sayon misg 1.400.00 sayısı tam sayı 350.000 bini gereğini yapsın, uzman başına 15 iş yeri rakamı çok fazla ve imkansız mezuattan haberiniz varsa imkansız hatta çalışma saat süreleri var taş çatlasın 5 iş yeri bakar bir uzman 300.000 iş yeri olsa 60.000 uzman gerekli artık neyin art niyeti bu anlamıyorum o fiyatı belirten kişiye tamam derseniz de deyin artık uzatmak istemiyorum polemik olmasın. ayrıca hekim ve uzman bulundurmama durumunda ceza var 5000 tl tutarında kişi başına umarın anladınız artık .... daha da bu konuyu takip etmem boşa zman harcıyorum
 

misg

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
231
Tepki puanı
161
:sustum:
 

misg

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
231
Tepki puanı
161
Sayın fizikisg 1.400.000 ve 1 uzmana 15 işyerini sizden alıntı. Gerisi için de :sustum:
 

ninip

Acemi Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
3
Tepki puanı
0
C sınıfı sertifika kamuda ek ücret almanızı sağlamaz. fakat yeni kanunun kamu da yürürlüğe girmesiyle(2yıl sonra) uzmanlığı olanlar amirlerininde onayı ile kendi kurumlarında ya da başka kamu kurumlarında en fazla ayda 80 saat olmak üzere İş güvenliği uzmanlığı yapabilirsiniz. buna karşılıkta ek ücret alabilirsiniz.[/quote?
C sınıfı isg sertifikasından sonra B hatta A sınıfının kamuda çalışarak alınması durumunu netleştirebilir misiniz
 

modus operandi

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
25 Haz 2012
Mesajlar
11
Tepki puanı
11
Arkadaşım yanlışın var.Memur maaş katsayısı 0,066187. 200 ile çarparsan 13.2374 olur. en fazla 80 saat çalışabilrsin. oda 1058.992 TL yapıyor insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.............

KİNCİ KISIM
Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM
Kamu Görevlilerinin Geneline Yönelik Mali ve Sosyal Haklar

Katsayıların belirlenmesi ve ücretlerin artırılması
Madde 4- (1) 1/1/2012-30/6/2012 döneminde geçerli olmak üzere;
a) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı (0,068835), memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı (0,92105), iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise (0,021827) olarak uygulanır.
b) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (c) bendi uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 3.611,50 TL'ye yükseltilmiştir.
c) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ücret tavanı 3.202,58 TL'ye yükseltilmiştir.

ç) 30/11/1984 tarihli ve 84/8813 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Başbakanlıkta Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esaslarının 8 inci maddesinde yer alan Başbakanlık Müsteşarımn aylık sözleşme ücret tutarı 3.725,80 TL'ye yükseltilmiştir.
ç) Mevzuatı uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi esaslarında yer alan ve 3/1/2012 tarihli ve 2012/2663 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %4 oranında artırılmıştır.
d) Mevzuatı uyarınca vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarının, 2012/2663 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %4 oranında artırılmıştır.
e) Çeşitli statülerde sözleşmeli olarak çalıştırılanların, 2012/2663 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla artırılmış olan mevcut brüt sözleşme ücretleri %4 oranında artırılmıştır.
(2) 1/7/2012-31/12/2012 döneminde geçerli olmak üzere;
a) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı (0,071589), memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı (0,9579), iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise (0,0227) olarak uygulanır.
b) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (c) bendi uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 3.755,96 TL'ye yükseltilmiştir.
c) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ücret tavanı 3.330,68 TL'ye yükseltilmiştir.
ç) 30/11/1984 tarihli ve 84/8813 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Başbakanlıkta Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esaslarının 8 inci maddesinde yer alan Başbakanlık Müsteşarımn aylık sözleşme ücret tutarı 3.874,83 TL'ye yükseltilmiştir.
ç) Mevzuatı uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi esaslarında yer alan ve birinci fıkranın (d) bendi uyarınca yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %4 oranında artırılmıştır.
d) Mevzuatı uyarınca vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarının, birinci fıkranın (e) bendi uyarınca yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %4 oranında artırılmıştır.
e) Çeşitli statülerde sözleşmeli olarak çalıştırılanların, birinci fıkranın (f) bendi uyarınca artırılmış olan mevcut brüt sözleşme ücretleri %4 oranında artırılmıştır.
(3) 1/1/2013-30/6/2013 döneminde geçerli olmak üzere;
a) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı (0,073737), memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı (0,98664), iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise (0,023381) olarak uygulanır.
b) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (c) bendi uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 3.868,64 TL'ye yükseltilmiştir.
c) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar" Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ücret tavanı 3.430,60 TL'ye yükseltilmiştir.
ç) 30/11/1984 tarihli ve 84/8813 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Başbakanlıkta Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esaslarının 8 inci maddesinde yer alan Başbakanlık Müsteşarının aylık sözleşme ücret tutarı 3.991,08 TL'ye yükseltilmiştir.


ç) Mevzuatı uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi esaslarında yer alan ve ikinci fıkranın (d) bendi uyarınca yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %3 oranında artırılmıştır.
d) Mevzuatı uyarınca vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarının, ikinci fıkranın (e) bendi uyarınca yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %3 oranında artırılmıştır.
e) Çeşitli statülerde sözleşmeli olarak çalıştırılanların, ikinci fıkranın (f) bendi uyarınca artırılmış olan mevcut brüt sözleşme ücretleri %3 oranında artırılmıştır.

Ya ben yanlış anlıyorum ya da siz yanlış hesap yapıyorsunuz.
Yukarıdaki maddelerde dikkate alınması gereken rakamın sizin hesapladığınız rakam olduğuna emin misiniz?
 

H. Berkay Yalçın

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
273
Tepki puanı
796
Meslek
İş Veren
Doğrusunuz. Şuan 0,071589

1/7/2012-31/12/2012 tarihleri arasında geçerli olmak üzere....
KATSAYILAR -
Maaş Katsayısı 0,071589
Taban Aylık Katsayısı 0,9579
Yan Ödeme Katsayısı (0,0227
Kıdem Aylık Göstergesi
(Kıdem Aylık Göstergesi*Hizmet Yılı*Maaş Katsayısı)
Her hizmet yılı için 20,
25 yılı hizmetten sonra 500

Aile Yardımı Ödeneği (Eş için)
(2.134*Maaş Katsayısı)
152,77

Aile Yardımı Ödeneği (Çocuk İçin)
(Bir çocuk için 250, iki çocuk için 500*Maas Katsayısı)
(Not: 0-6 yaş arası için (72 nci ay dahil) iki katı uygulaması yapılmaktadır.)

İki çocuk sınırı 2010 yılı bütçe kanunu ile kalkmıştır.
35,79 (İki çocuk üzerinden hesaplanmıştır)
(Not: 0-6 yaş arasındaki iki çocuk için 2 katı ödenecektir.)

Dogum Yardımı Ödeneği
(2500*Maaş Katsayısı)
178,97
Ölüm Yardımı Ödeneği
Es veya Çocugun Ölümü (9500*Maaş katsayısı)
Memurun Ölümü (9500*2*Maaş katsayısı)
680,095
1.360,191

Özel Hizmet Tazminatı Tavanı
9.500*Maaş Katsayısı
680,095
Emekli Keseneği (Kişi İçin) % 16
Emekli Keseneği (Kurum İçin) % 20
.
 

necdethaykir

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Tem 2011
Mesajlar
42
Tepki puanı
14
Meslek
Uzman (C)
KİNCİ KISIM
Mali ve Sosyal Haklara İlişkin Hükümler
BİRİNCİ BÖLÜM
Kamu Görevlilerinin Geneline Yönelik Mali ve Sosyal Haklar
Katsayıların belirlenmesi ve ücretlerin artırılması
Madde 4- (1) 1/1/2012-30/6/2012 döneminde geçerli olmak üzere;
a) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı (0,068835), memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı (0,92105), iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise (0,021827) olarak uygulanır.
b) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (c) bendi uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 3.611,50 TL'ye yükseltilmiştir.
c) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ücret tavanı 3.202,58 TL'ye yükseltilmiştir.

ç) 30/11/1984 tarihli ve 84/8813 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Başbakanlıkta Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esaslarının 8 inci maddesinde yer alan Başbakanlık Müsteşarımn aylık sözleşme ücret tutarı 3.725,80 TL'ye yükseltilmiştir.
ç) Mevzuatı uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi esaslarında yer alan ve 3/1/2012 tarihli ve 2012/2663 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %4 oranında artırılmıştır.
d) Mevzuatı uyarınca vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarının, 2012/2663 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %4 oranında artırılmıştır.
e) Çeşitli statülerde sözleşmeli olarak çalıştırılanların, 2012/2663 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla artırılmış olan mevcut brüt sözleşme ücretleri %4 oranında artırılmıştır.
(2) 1/7/2012-31/12/2012 döneminde geçerli olmak üzere;
a) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı (0,071589), memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı (0,9579), iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise (0,0227) olarak uygulanır.
b) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (c) bendi uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 3.755,96 TL'ye yükseltilmiştir.
c) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ücret tavanı 3.330,68 TL'ye yükseltilmiştir.
ç) 30/11/1984 tarihli ve 84/8813 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Başbakanlıkta Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esaslarının 8 inci maddesinde yer alan Başbakanlık Müsteşarımn aylık sözleşme ücret tutarı 3.874,83 TL'ye yükseltilmiştir.
ç) Mevzuatı uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi esaslarında yer alan ve birinci fıkranın (d) bendi uyarınca yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %4 oranında artırılmıştır.
d) Mevzuatı uyarınca vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarının, birinci fıkranın (e) bendi uyarınca yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %4 oranında artırılmıştır.
e) Çeşitli statülerde sözleşmeli olarak çalıştırılanların, birinci fıkranın (f) bendi uyarınca artırılmış olan mevcut brüt sözleşme ücretleri %4 oranında artırılmıştır.
(3) 1/1/2013-30/6/2013 döneminde geçerli olmak üzere;
a) 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı (0,073737), memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı (0,98664), iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise (0,023381) olarak uygulanır.
b) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin (c) bendi uyarınca sözleşmeli olarak çalıştırılan personelin ücret tavanı 3.868,64 TL'ye yükseltilmiştir.
c) 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar" Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan ücret tavanı 3.430,60 TL'ye yükseltilmiştir.
ç) 30/11/1984 tarihli ve 84/8813 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Başbakanlıkta Çalıştırılacak Sözleşmeli Personel Hakkında Hizmet Sözleşmesi Esaslarının 8 inci maddesinde yer alan Başbakanlık Müsteşarının aylık sözleşme ücret tutarı 3.991,08 TL'ye yükseltilmiştir.


ç) Mevzuatı uyarınca istihdam edilen sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi esaslarında yer alan ve ikinci fıkranın (d) bendi uyarınca yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %3 oranında artırılmıştır.
d) Mevzuatı uyarınca vize edilmiş sözleşmeli personel pozisyonlarının, ikinci fıkranın (e) bendi uyarınca yükseltilmiş bulunan taban ve tavan ücretleri %3 oranında artırılmıştır.
e) Çeşitli statülerde sözleşmeli olarak çalıştırılanların, ikinci fıkranın (f) bendi uyarınca artırılmış olan mevcut brüt sözleşme ücretleri %3 oranında artırılmıştır.

Ya ben yanlış anlıyorum ya da siz yanlış hesap yapıyorsunuz.
Yukarıdaki maddelerde dikkate alınması gereken rakamın sizin hesapladığınız rakam olduğuna emin misiniz?

Evet eminim. Memur maaş katsayısı diye internette arattığında rakam karşına çıkıyor. Ayrıca ben belediyede çalışıyorum. Bunun doğru olduğunu belediyeden mali hizmetlerde doğrulattım. Dolayısı ile benim verdiğim rakamlar doğru olan rakamlar......
 

necdethaykir

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Tem 2011
Mesajlar
42
Tepki puanı
14
Meslek
Uzman (C)
mrb kamuda çalışıp c sınıfı iş sağlığı ve güvenliği belgesi edinme konusunda ne düşünüyorsunuz?

Ben belediyede çalışıyorum. Çalıştığım kurumda sendikalı kadrolu işçiyim. C sınıfı sertifikam var. Çalıştığım yerden hiç bir fark almıyacağımı biliyorum. Yeni çıkan İSG kanunu açık açık diyor. Uzman çalıştığı kurumdan başka bir kurumda çalıştığında ek ücret alır diyor. Çalışacağı kurumda kamu olması gerekir.
 

H. Berkay Yalçın

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
273
Tepki puanı
796
Meslek
İş Veren
insanları yanlış yönlendirmeyin, 0,071589 maaş katsayısı :)
 

Ufuk SAĞLAM

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Nis 2012
Mesajlar
39
Tepki puanı
13
Meslek
Uzman (C)
arkadaşlar bende bi iş teklifi aldım sizlerle paylaşmak istedim .... iş altın aramak için sondaj işi çanakkle-çan 'nın 17 km uzağında bi dağında ...
isg danışmanlığı için çalışma arkadaşı arıyolar ...şantiye işi, 08:00-18:00 ,cumartesi tam gün ve 2 haftada bir cumartesi-pazar tatil...görev olarakda şantiyedeki eksikleri belirleyip fotoğraf çekip raporlamak olarak söyleniyo...maaş 2250 veriyolar ...sizlerinde fikirlerini almak isterim
 

ihsancan bicer

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
63
Tepki puanı
9
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
hcm firma taşeronsa , inşaat müh isen veya şantiye bilgn var ise , adamlara da açık açık yapıcaklrm bunlar bu işin riski var sade para deil vb kendini ağır gösterip yaparsn olur yoksa zor gibi...
 

ihsancan bicer

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Şub 2012
Mesajlar
63
Tepki puanı
9
Medeni hal
Bekar
Meslek
Uzman (B)
pardn yazdklarımı düzeltemiyrm , taşeronsa parayı almk zor oluomş kurstan sölediler öleyse 2 defa düşn derim :) ..
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.