Soru : İş Güvenliği Uzmanı Maaşları

psychotan

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Şub 2012
Mesajlar
17
Tepki puanı
29
Bu sizin şu andaki maddi ve psikolojik durumunuz ile kısa ve uzun vadeli planlarınıza göre değişir.
Etik olarak burada isg uzmanlarının kendi piyasalarını düşürmemeleri gerektiği görüşü hakim. Ama siz 1200 tl'ye bile ihtiyaç duyuyorsanız çalışırsınız.
Bence tam zamanlı çalışacak tecrübesiz arkadaşlar için 3000 Brüt yani 2200-2000 net maaş minimum başlangıç ücreti olmalı.
İSG Uzmanlığı haricinde kendi okuduğunuz bölüme paralel ekstra işler de yapılacaksa 3800-4000 Brüt yani yaklaşık 2500 net ücret ilk etapta makuldur. Hesaplamalar için buradaki siteyi kullanabilirsiniz; http://www.verginet.net/dtt/MaasHesaplama.aspx Ben oldukça faydasını gördüm.
Şu an mühendislik tabanlı yeni mezun kişilere 1400 tlden başlayan fiyatlar ile maaş tekliflerinde bulunuyorlar. Bu rakam 2500 tl'ye kadar çıkıyor. Faktörler özelliklerinize göre değişiyor. (Yabancı Dil, Mezun olunan okul, kişinin presentabl olması ve dış görünüşü ile kendini ne kadar geliştirmeye açık olduğu vs.)
Şu unutulmamalı; siz zaten mesleğiniz haricinde bir emek harcayarak isg uzmanı olmuşsunuz. Ben isg uzmanı olmadan da alabileceğim maaşı piyasada bulabiliyorsam neden ekstra risk ve sorumluluğu aynı fiyata alayım ki?
(Uzman değilim, adayım.)


sağol güzel yorumların için
 

luxxon

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
13 Şub 2012
Mesajlar
23
Tepki puanı
4
Meslek
Uzman (C)
merhaba psychotan,
bende senin gibi iş başvuruları yapmaktayım. yarın kı yaşayacagın deneyimini bıze de aktarabilirmisin. Tesekkürler
 

Volkan ERDEM

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Nis 2012
Mesajlar
45
Tepki puanı
70
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
Arkadaşlar tekrarlamak istiyorum. Mühendislik asgari ücreti odalar tarafından belirlenerek 1 Temmuz 2012 tarihinden itibaren 2.300 TL olarak belirlenmiştir. Siz mühendisliğinizin üzerine artı para vererek bir kursa gittiyseniz ve bir emek harcayarak sınavı kazandıysanız, bu asgari ücretin üzerine minimum 500 TL ekleyerek İş Güvenliği Uzmanı olarak asgari ücretinizi 2.800 TL olarak belirleyebilirsiniz. Naçizane bu benim görüşüm olup, doğru bulabilir ya da bana 1.200 TL yetiyor diyebilirsiniz. Kazasız günler dileğiyle, saygı ile.
 

cetintatar

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
5 May 2012
Mesajlar
23
Tepki puanı
2
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (C)
arkdaşlar merhaba, ben teknik öğretmen (makine bölümü tasarım ve konst. ögret.) mezunuyum.yeni mezun oldum ekim ayında da sınava girip belgeyi alacam inşallah. hem uzmanlık yapıp hem kendi işimi yapacak olursam(makiina ressamlıgı,tasarımcı ) ne kadar maaşla çalışmalıyım??
 

Volkan ERDEM

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
29 Nis 2012
Mesajlar
45
Tepki puanı
70
Medeni hal
Belirtilmedi
Meslek
Uzman (A)
Ekli dosyayı görüntüle 2324


Yukarıda İşyeri hekimlerinin yayınlanan 2012 yılı ücretlerini görebilirsiniz...
Tam gün işyeri hekimi 8.500 TL, Tam gün İş Güvenliği Uzmanı 1.200 TL, paylaşım için teşekkürler ATURAN. Umarım arkadaşların matematik hesabı vardır. Riskin işyeri hekiminden ziyade İş Güvenliği Uzmanında olduğunu bilirler ve yaptıkları işe saygıları olup, bir hekimden hiçbir eksiklerinin olmayıp, işyeri hekimine göre kendilerini piyasa koşullarında daha da çok yenilediklerinide bilerek, aldıkları ücretleri bu tabloya göre uyarlarlar.
 

degiray

Çalışkan Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
23 Ara 2011
Mesajlar
175
Tepki puanı
96
Arkadaşlar bu konuda bende birşeyler paylaşmak istedim.Öncelikle hariçden gazel okumayacağımı belirtmek isterim.Bence bu işi yapacak ve hiçbirşey bilmiyorum diyen elinde sertifikası olan bir arkadaşımız en az 2000 TLye çalışmalı.Yani bence bu işin asgari ücreti 2000 TL dir. 1 ay ile 2 yıl arasında tecrübe sahibi arkadaşım ise 2500-3000 TL (tabiikide kendi kişisel durumuna göre nedir işte mesleği,dil veya işverenin istediği herkesde çok olmayan özellik filan gibi ) altında çalışmamalı.Bunlar tecrübe şartına göre asgari ücretlerdir BENİM GÖZÜMDE ;

Şimdi hariçden gazel okumama bölümüne geleyim.Öncelikle kısaca bahsedeyim.Kredi ve çeşitli ufat tefek borçları olan biriyim.Yani çalışmaya ve paraya ihtiyacım çok var.Ancak kısa bir süre önce kendi isteğimle ayrıldım.Nedeni ise açık ; kağıt üstünde herşeyi yapanların sahada yan çizmeleri ki iş görüşmelerinde paradan önce detaylıca bu durumları konuşur söz alırım.Ve bu sözü alırkende bilirim ki %30 unu tutsalar iyidir.Ancak iş güvenliği hep geri plandır ve zamanı geldiğinde günah keçisi oluruz.Bunuda birçoğumuz çok iyi biliyoruz.Verilen sözlerin tutulması ve işimi doğru dürüst yapamayacağımı anladığım için istifa ettim.Bugün size gülüp her türlü desteği verenler biliniz ki yarın birşey olduğunda tek başınıza don kişot gibi ortada bırakırlar.Ve çok tehlikeli bir durum benim midemi oldukça bulandırdı.Bu durum neticesinde ayrıldım.Bu süre zarfında çeşitli teklifler geldi.Bazısı 2000 Tl altındaydı bazısı 2500 TL idi ama tehlikeler ve çalışma şartları artık bunları mantık süzgeçinden geçirip değerlendireceksiniz ki öyle yaptım ve kabul etmedim.Benimde 2000 TL altında çalışan arkadaşlarım var.Onlarada devamlı söylüyorum.Bu paraya bu iş kesinlikle yapılmaz.Karar sizin arkadaşlar , bu iş kısmen ayağa düşüyor. Bu durumu tutup yukarı çekecek olanda biziz kendi durumumu anlattım ve bu cuma kredi ödemem var.Ama şu anda bir işim yok.Herkes oturup bir düşünmeli bence
 

yurdanur84

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
26 May 2012
Mesajlar
18
Tepki puanı
5
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (B)
arkadaşlar açık konuşmak gerekirse bizler kabul etmesek düşük maaşları çalıştıracak kimseyi bulamayacaklar,hatayı biraz da kendimizde aramak lazım.hizmet satın alan kişi doğal olarak uygun olanını arıyor,alacağı performans çok ta umurunda değil,ama bizlerin en azından 2000 tl gibi net maaş alt sınırını uygulamamız gerekiyor ki ,bazı şeyleri kontrol altına alalım.
ama en güzeli işyeri hekimlerinin uygulaması bana göre ,maaşınızı fondan alıyorsunuz ve herkes aynı parayı alıyor aynı kategori de ve en güzel yanı işverene bağımlı kalmıyorsunuz dolayısıyla işinizi rahat yapıyorsunuz.
 

ATURAN

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
784
Tepki puanı
1,248
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
Arkadaşlar kanun ve yönetmelikleri çok dikkatli okuyalım. İşveren sorumluluklarının tamamını iş güvenliği uzmanlarına yükleyemez. Bu nedenle beraberce hapis veya tazminat ödeme cezası alacak olan işveren ve/veya işveren vekili ( yeni kanunda işveren vekili de artık işveren olarak geçer ) başının derde girmemesi için işini tam olarak yapacak iş güvenliği uzmanlarını arayacaktır. Bu nedenle aslında kendini düşünen yönetim bizi kullanmayı değil bizimle kazanması gerektiğini düşünmek zorundadır.

Yani ne verirsen razıyım diyebilen bir iş güvenliği uzmanının ipiyle kuyuya inilip inilmeyeceğini düşüneceklerdir. Siz kendinizi geliştirin ve reaktif uygulamayı ortadan kaldıran bu proaktif ( önleyici ) çalışmaya bakın. İş kazalarını öngörebilecek misiniz? Yapabiliyorsanız işvereninizi de kurtarabileceğiniz için çok kazanabilirsiniz.

İşverenin genel yükümlülüğü
MADDE 4- (1) İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup bu çerçevede;
a) Mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dâhil her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapar.
b) İşyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlar.
c) Risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır.
ç) Çalışana görev verirken, çalışanın sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğunu göz önüne alır.
d) Yeterli bilgi ve talimat verilenler dışındaki çalışanların hayati ve özel tehlike bulunan yerlere girmemesi için gerekli tedbirleri alır.
(2) İşyeri dışındaki uzman kişi ve kuruluşlardan hizmet alınması, işverenin sorumluluklarını ortadan kaldırmaz.
(3) Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği alanındaki yükümlülükleri, işverenin sorumluluklarını etkilemez.
(4) İşveren, iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin maliyetini çalışanlara yansıtamaz.

İdari para cezaları ve uygulanması
MADDE 26- (1) Bu Kanunun;
a) 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene her bir yükümlülük için ayrı ayrı ikibin Türk Lirası,
b) 6 ncı maddesinin birinci fıkrası gereğince belirlenen nitelikte iş güvenliği uzmanı veya işyeri hekimi görevlendirmeyen işverene görevlendirmediği her bir kişi için beşbin Türk Lirası, aykırılığın devam ettiği her ay için aynı miktar, diğer sağlık personeli görevlendirmeyen işverene ikibinbeşyüz Türk Lirası, aykırılığın devam ettiği her ay için aynı miktar, aynı fıkranın (b), (c) ve (d) bentlerinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene her bir ihlal için ayrı ayrı binbeşyüz Türk Lirası, (ç) bendine aykırı hareket eden işverene yerine getirilmeyen her bir tedbir için ayrı ayrı bin Türk Lirası,
c) 8 inci maddesinin birinci ve altıncı fıkralarına aykırı hareket eden işverene her bir ihlal için ayrı ayrı binbeşyüz Türk Lirası,
ç) 10 uncu maddesinin birinci fıkrasına göre risk değerlendirmesi yapmayan veya yaptırmayan işverene üçbin Türk Lirası, aykırılığın devam ettiği her ay için dörtbinbeşyüz Türk Lirası, dördüncü fıkrasında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene binbeşyüz Türk Lirası,
d) 11 ve 12 nci maddeleri hükümlerine aykırı hareket eden işverene, uyulmayan her bir yükümlülük için bin Türk Lirası, aykırılığın devam ettiği her ay için aynı miktar,
e) 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene her bir yükümlülük için ayrı ayrı binbeşyüz Türk Lirası, ikinci fıkrasında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene ikibin Türk Lirası, dördüncü fıkrasında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen sağlık hizmeti sunucuları veya yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularına ikibin Türk Lirası,
f) 15 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkralarında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene, sağlık gözetimine tabi tutulmayan veya sağlık raporu alınmayan her çalışan için bin Türk Lirası,
g) 16 ncı maddesinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene, bilgilendirilmeyen her bir çalışan için bin Türk Lirası,
ğ) 17 nci maddesinin bir ila yedinci fıkralarında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene her bir çalışan için bin Türk Lirası,
h) 18 inci maddesinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene, her bir aykırılık için ayrı ayrı bin Türk Lirası,
ı) 20 nci maddesinin birinci ve dördüncü fıkralarında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene bin Türk Lirası, üçüncü fıkrasında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene binbeşyüz Türk Lirası,
i) 22 nci maddesinde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene her bir aykırılık için ayrı ayrı ikibin Türk Lirası,
j) 23 üncü maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen bildirim yükümlülüklerini yerine getirmeyen yönetimlere beşbin Türk Lirası,
k) 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili konularda ölçüm, inceleme ve araştırma yapılmasına, numune alınmasına veya eğitim kurumları ile ortak sağlık ve güvenlik birimlerinin kontrol ve denetiminin yapılmasına engel olan işverene beşbin Türk Lirası,
1) 25 inci maddesinde belirtilen yükümlülüklere göre işyerinin bir bölümünde veya tamamında verilen durdurma kararına uymayarak durdurulan işi yönetmelikte belirtilen şartları yerine getirmeden devam ettiren işverene fiil başka bir suç oluştursa dahi onbin Türk Lirası, altıncı fıkrasında belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene ihlale uğrayan her bir çalışan için bin Türk Lirası, aykırılığın devam ettiği her ay için aynı miktar,
m) 29 uncu maddesinde belirtilen; büyük kaza önleme politika belgesi hazırlamayan işverene ellibin Türk Lirası, güvenlik raporunu hazırlayıp Bakanlığın değerlendirmesine sunmadan işyerini faaliyete geçiren, işletilmesine Bakanlıkça izin verilmeyen işyerini açan veya durdurulan işyerinde faaliyete devam eden işverene seksenbin Türk Lirası,
n) 30 uncu maddesinde öngörülen yönetmeliklerde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyen işverene, uyulmayan her hüküm için tespit edildiği tarihten itibaren aylık olarak bin Türk Lirası,
idari para cezası verilir.
(2) Bu Kanunda belirtilen idari para cezaları gerekçesi belirtilmek suretiyle Çalışma ve İş Kurumu il müdürünce verilir. Verilen idari para cezaları tebliğinden itibaren otuz gün içinde ödenir. İdari para cezaları tüzel kişiliği bulunmayan kamu kurum ve kuruluşları adına da düzenlenebilir.
 

ATURAN

Deneyimli Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
784
Tepki puanı
1,248
Medeni hal
Evli
Meslek
Uzman (A)
İs Sağlığı ve Güvenliğine İliskin Ceza Yaptırımları
Türk Ceza Kanunu (TCK) madde 85 uyarınca
“(1) Taksirle bir insanın ölümüne neden olan kisi, iki yıldan altı yıla kadar hapis
cezası ile cezalandırılır.
(2) Fiil, birden fazla insanın ölümüne ya da bir veya birden fazla kisinin ölümü ile
birlikte bir veya birden fazla kisinin yaralanmasına neden olmus ise, kisi iki yıldan
onbes yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
Yine TCK m.98’e göre,
“(1) Taksirle baskasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama
yeteneğinin bozulmasına neden olan kisi, üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî
para cezası ile cezalandırılır.
(2) Taksirle yaralama fiili, mağdurun;
a) Duyularından veya organlarından birinin islevinin sürekli zayıflamasına,
b) Vücudunda kemik kırılmasına,
c) Konusmasında sürekli zorluğa,
d) Yüzünde sabit ize,
e) Yasamını tehlikeye sokan bir duruma,
f) Gebe bir kadının çocuğunun vaktinden önce doğmasına,
Neden olmussa, birinci fıkraya göre belirlenen ceza, yarısı oranında arttırılır.
(3) Taksirle yaralama fiili, mağdurun;
a) İyilesmesi olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine,
b) Duyularından veya organlarından birinin islevinin yitirilmesine,
c) Konusma ya da çocuk yapma yeteneklerinin kaybolmasına,
d) Yüzünün sürekli değisikliğine,
e) Gebe bir kadının çocuğunun düsmesine,
Neden olmussa, birinci fıkraya göre belirlenen ceza, bir kat artırılır.”
(4) Fiilin birden fazla kisinin yaralanmasına neden olması halinde, altı aydan üç
yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(5) Bilinçli taksir hali hariç olmak üzere, bu maddenin kapsamına giren suçların
sorusturulması ve kovusturulması sikayete bağlıdır.”
TCK m.22 uyarınca,
“Taksir, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılık dolayısıyla, bir davranısın suçun
kanuni tanımında belirtilen neticesi öngörülmeyerek gerçeklestirilmesidir.
Kisinin öngördüğü neticeyi istememesine karsın, neticenin meydana gelmesi
halinde bilinçli taksir vardır; bu halde taksirli suça iliskin ceza üçte birden yarısına
kadar artırılır.”
İs kazası isverence veya vekilince öngörülebilir nitelikte ise, ceza üçte birden
yarısına kadar arttırılacaktır.
Hapis cezası gerektiren is sağlığı ve güvenliğine iliskin suçlar esas itibariyle
taksirli suçlardan olduğundan bunlar TCK m.50/(4) uyarınca adli para cezasına
çevrilirler. Ancak bilinçli taksir halinde yani, İs kazası isverence veya vekilince
öngörülebilir nitelikte ise bu hüküm uygulanmaz ve hapis cezası uygulanır.
 

H. Berkay Yalçın

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
273
Tepki puanı
796
Meslek
İş Veren
Selamlar,
Aşağıdaki İş Güvenliği Uzmanları ile ilgili Madde 8'in, 7. bendinde görüleceği gibi 200 gösterge rakamının aylık memur katsayısı ile çarpımı tutarında saat başı ödeme belirtilmektedir. Bu Kamular için belirlenmiş ücrettir. Buna göre de saat başı 135 TL'lik ücrettir. Ayda en fazla 80 saate izin verildiği düşünülürse 10.800 gibi bir rakam söz konusu.


Tabii aşağıdaki bendi iyi okumakta fayda var.
Bu yasadan faydalananlar konusunda konuşmaktan ziyade şuraya gelmek istiyorum, memur mühendisler ile fiyat mütalaası yapmakta fayda var.


"
(7) Kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili mevzuata göre çalıştırılan işyeri hekimi veya iş güvenliği
uzmanı olma niteliğini haiz personel, gerekli belgeye sahip olmaları şartıyla asli görevlerinin yanında,
belirlenen çalışma süresine riayet ederek çalışmakta oldukları kurumda veya ilgili personelin muvafakati
ve üst yöneticinin onayı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilebilir. Bu şekilde
görevlendirilecek personele, görev yaptığı her saat için (200) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile
çarpımı tutarında ilave ödeme, hizmet alan kurum tarafından yapılır. Bu ödemeden damga vergisi hariç
herhangi bir kesinti yapılmaz. Bu durumdaki görevlendirmeye ilişkin ilave ödemelerde, günlük mesai
saatlerine bağlı kalmak kaydıyla, aylık toplam seksen saatten fazla olan görevlendirmeler dikkate alınmaz.
"
 

necdethaykir

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Tem 2011
Mesajlar
42
Tepki puanı
14
Meslek
Uzman (C)
Arkadaşlar bende 13 mayıs sınavında isg uzmanlığını kazandım. Şimdi çalıştığım yerde gıda mühendisi olarak çalışıyorum 1300 tl ye. Önümüzdeki hafta şirketle uzmanlık sözleşmesi yapacağım aklımdaki fiyat 2000 tl sizce normal mi? Şirket az tehlikeli ve 800 çalışanı var.
en az 2500 istemelisin...
 

necdethaykir

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Tem 2011
Mesajlar
42
Tepki puanı
14
Meslek
Uzman (C)
Öncelikle herkese merhaba ... Kazasız günler
-Ben çevre mühendisiyim ve şu anda 1.200 TL ( Yol yok - sabah 8 aksam en erken 6 )alıyorum firmalara denetime gittiğimde, fabrika da yeni işe başlayan ortalama çoğu yerde 850 + mesai + yol (yemek sigorta saymıyorum) boylelikle benim ekstra çalısmalarım oldugu halde mesai kalmadan benden çok alıyor ve hiç bir riski de yok sorumluluğu da yok. Kafam esiyor gir fabrikaya çalış diyorum :)
-Yeni İSG uzmanı oldum ve fiyat konusunda dağılımları baştan sona kadar okudum. Evet sorumluluklar çok fazla ama çevre görevlisinde yaptıkları gibi piyasayı bitirdikleri gibi zamanla buda biticektir. İSG kadar olmasada Çevre görevlisinde de sorumluluklar var ama sallayan yok. Tamamen parası olanın senın sırtından para kazandıgı senı ise kobay gibi kullandıgı kendı klimasını acarken sen sıcagın altında anlın catlarken üç kurusun pesine düştüğün bu düzende daha iyi fırsat yakaladığında seçme sansını tanımıyolar. İste bu kapitalist sistemde kendimize yer bulma mücadelesinde fikir veren arkadaslara tesekkür ediyorum. Çevre görevlilierin suan basına gelen olay gibi (Sabırsızlıkla bakanlıgın el atmasını beklıyoruz) olmaması ve İSG ' nin öneminin "İş veren = Dünyaları kazanırken üç kuruş verdimi geceleri uyuyamayan" tarafından daha iyi anlaşılması.
o senin düşüncen. ben kesinlikle 3000 TL ye bile çalışmam.
 

necdethaykir

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
4 Tem 2011
Mesajlar
42
Tepki puanı
14
Meslek
Uzman (C)
Selamlar,
Aşağıdaki İş Güvenliği Uzmanları ile ilgili Madde 8'in, 7. bendinde görüleceği gibi 200 gösterge rakamının aylık memur katsayısı ile çarpımı tutarında saat başı ödeme belirtilmektedir. Bu Kamular için belirlenmiş ücrettir. Buna göre de saat başı 135 TL'lik ücrettir. Ayda en fazla 80 saate izin verildiği düşünülürse 10.800 gibi bir rakam söz konusu.


Tabii aşağıdaki bendi iyi okumakta fayda var.
Bu yasadan faydalananlar konusunda konuşmaktan ziyade şuraya gelmek istiyorum, memur mühendisler ile fiyat mütalaası yapmakta fayda var.


"
(7) Kamu kurum ve kuruluşlarında ilgili mevzuata göre çalıştırılan işyeri hekimi veya iş güvenliği
uzmanı olma niteliğini haiz personel, gerekli belgeye sahip olmaları şartıyla asli görevlerinin yanında,
belirlenen çalışma süresine riayet ederek çalışmakta oldukları kurumda veya ilgili personelin muvafakati
ve üst yöneticinin onayı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilebilir. Bu şekilde
görevlendirilecek personele, görev yaptığı her saat için (200) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile
çarpımı tutarında ilave ödeme, hizmet alan kurum tarafından yapılır. Bu ödemeden damga vergisi hariç
herhangi bir kesinti yapılmaz. Bu durumdaki görevlendirmeye ilişkin ilave ödemelerde, günlük mesai
saatlerine bağlı kalmak kaydıyla, aylık toplam seksen saatten fazla olan görevlendirmeler dikkate alınmaz.
"
Arkadaşım yanlışın var.Memur maaş katsayısı 0,066187. 200 ile çarparsan 13.2374 olur. en fazla 80 saat çalışabilrsin. oda 1058.992 TL yapıyor insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.............
 

Abdulkadir SARIALTIN

Aktif Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
17 Mar 2012
Mesajlar
51
Tepki puanı
43
Necdet arkadaşım kat sayının doğrusunu yazmış... Aynen 1058,992 tl yapar. Devlette çalışanlara hayırlı olsun. Özel de bize devam...
 

H. Berkay Yalçın

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
18 Nis 2012
Mesajlar
273
Tepki puanı
796
Meslek
İş Veren
Arkadaşım yanlışın var.Memur maaş katsayısı 0,066187. 200 ile çarparsan 13.2374 olur. en fazla 80 saat çalışabilrsin. oda 1058.992 TL yapıyor insanları yanlış yönlendirmeyin lütfen.............
0,67 ile çarpmışım yanlışlık olmuş. düzelttiğin için sağol necdet
 

kalsit

Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
27 Ara 2011
Mesajlar
32
Tepki puanı
38
Değerli arkadaşlar bende dayanamadım fikirlerimi yazmak istedim;
Ben meşhur 24 aralık sınavını geçenlerdenim. 10 yıllık iş hayatımda satış pazarlama gibi işlerle uğraşmış fakat iyi paralar kazanmış, teknik üniversite mezunu, akıcı bir yabancı dil konuşabilen, satış konusunda iyi avrupa firmalarının tercih ettiği bir kişiydim. Fakat satış ve satış stresinden yorulduğum için ve bu işte gelecek olduğunu düşündüğüm için bu işe girmeye karar verdim. İlk olarak şubat başı gibi gördüğüm isg ilanlarına başvurmaya başladım. bir kaç inşaat firması haricinde dönen olmadı. bir kerede bir danışmanlık firması aradı, 1500 veriyoruz dedi telefonu suratına kapattım. Nisan ayında bir OSGB ile görüştük, işi öğrenmek istediğimi, çok para istemediğimi belirttim, 2000 tl nete başladım. şu andada 11-12 firmanın isg uzmanlığını yapıyorum. DURUM ŞU; işyeri hekimliği işleri ortalama 1500 TL'den alınırken İSG işleri 500 TLye alınıyor. Hekimler 8-10.000 TLden azına çalışmazken biz 2000 tl gibi bir rakama çalışıyoruz. Birde her allahın günü istemediğiniz kadar C sınıfı uzman başvurusu alıyoruz. Maalesef ki ülkemizde çok fazla üniversite, çok fazla sayıda kalifiye olmayan mühendis yetiştirmekte ve biz bu insanlara mezun olduktan sonra iş bulamamaktayız. E naapsın insanlarda ekmek kapısı olur mantığıyla bu işe yöneliyorlar. Bu sebeple her gün başvurular geliyor. Bazıları mail olayınıda geçtim telefon edip ısrar ediyorlar görüşmek için. Durum bu kadar içler acısı yani. Yukarıda bazı mesajlarda günde 150-200 tane ilan yayınlandığı yaazılmış ama ben göremiyorum o ilanları. Kariyer.net te haftada 1-2 ilan düşüyor, onlarda sağlam deneyim istiyorlar. BEN BU işe büyük umutlarla başladım, belki biraz deneyimden sonra kendi şirketimi kurarım diye düşünüyordum ama hayallerim yıkıldı. Sanırım bu işte devam etmeyeceğim. Şu anda piyasası süper olması gereken bu iş, gelecekte daha iyi olmayacaktır diye düşünüyorum. Yeni kanun sayesinde bissürü yeni işyerinin isg uzmanı istihdam edeceğini düşünen arkadaşlarada şunu söyliyim; geçen haftalarda bir tanıdığım ile konuşuyorduk ve işimden bahsettim. Kendisi 70 kişilik bir KOBİnin patronu. İSG olayından haberi bile yok. Kendisine 50 üzeri personel çalışan firmaları 2003 yılından beri isg uzmanı çalıştırması gerektiğinden bahsettiğimde bana garip garip baktı. Yani düşünün 9 sene geçmiş, adamın firmasına uğrayan olmamış devletten. Gelecekte küçük işletmeler isg uzmanı istihdam etmeyecek, göreceksiniz hiçbir şey olmayacak bu firmalara. 20-30 bin tanede sertifikalı adam olursa aynı çevre görevlisi muhabbeti olacak bu işler. Son olarak şunuda söylemek isterim, isg uzmanı olarak çalıştığım firmaların hepsinde çalışan mühendisler şu anda isg uzmanı olmaya çalışıyorlar, çünkü kimse memnun değil hayatından. Nerden mi biliyorum, hepsi benim yanımda stajlarını yaptılar :)
 

Mustafa ESEN

Paylaşımcı Üye
TÜİSAG Üyesi
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
238
Tepki puanı
425
Meslek
Uzman (C)
Değerli arkadaşlar bende dayanamadım fikirlerimi yazmak istedim;
Ben meşhur 24 aralık sınavını geçenlerdenim. 10 yıllık iş hayatımda satış pazarlama gibi işlerle uğraşmış fakat iyi paralar kazanmış, teknik üniversite mezunu, akıcı bir yabancı dil konuşabilen, satış konusunda iyi avrupa firmalarının tercih ettiği bir kişiydim. Fakat satış ve satış stresinden yorulduğum için ve bu işte gelecek olduğunu düşündüğüm için bu işe girmeye karar verdim. İlk olarak şubat başı gibi gördüğüm isg ilanlarına başvurmaya başladım. bir kaç inşaat firması haricinde dönen olmadı. bir kerede bir danışmanlık firması aradı, 1500 veriyoruz dedi telefonu suratına kapattım. Nisan ayında bir OSGB ile görüştük, işi öğrenmek istediğimi, çok para istemediğimi belirttim, 2000 tl nete başladım. şu andada 11-12 firmanın isg uzmanlığını yapıyorum. DURUM ŞU; işyeri hekimliği işleri ortalama 1500 TL'den alınırken İSG işleri 500 TLye alınıyor. Hekimler 8-10.000 TLden azına çalışmazken biz 2000 tl gibi bir rakama çalışıyoruz. Birde her allahın günü istemediğiniz kadar C sınıfı uzman başvurusu alıyoruz. Maalesef ki ülkemizde çok fazla üniversite, çok fazla sayıda kalifiye olmayan mühendis yetiştirmekte ve biz bu insanlara mezun olduktan sonra iş bulamamaktayız. E naapsın insanlarda ekmek kapısı olur mantığıyla bu işe yöneliyorlar. Bu sebeple her gün başvurular geliyor. Bazıları mail olayınıda geçtim telefon edip ısrar ediyorlar görüşmek için. Durum bu kadar içler acısı yani. Yukarıda bazı mesajlarda günde 150-200 tane ilan yayınlandığı yaazılmış ama ben göremiyorum o ilanları. Kariyer.net te haftada 1-2 ilan düşüyor, onlarda sağlam deneyim istiyorlar. BEN BU işe büyük umutlarla başladım, belki biraz deneyimden sonra kendi şirketimi kurarım diye düşünüyordum ama hayallerim yıkıldı. Sanırım bu işte devam etmeyeceğim. Şu anda piyasası süper olması gereken bu iş, gelecekte daha iyi olmayacaktır diye düşünüyorum. Yeni kanun sayesinde bissürü yeni işyerinin isg uzmanı istihdam edeceğini düşünen arkadaşlarada şunu söyliyim; geçen haftalarda bir tanıdığım ile konuşuyorduk ve işimden bahsettim. Kendisi 70 kişilik bir KOBİnin patronu. İSG olayından haberi bile yok. Kendisine 50 üzeri personel çalışan firmaları 2003 yılından beri isg uzmanı çalıştırması gerektiğinden bahsettiğimde bana garip garip baktı. Yani düşünün 9 sene geçmiş, adamın firmasına uğrayan olmamış devletten. Gelecekte küçük işletmeler isg uzmanı istihdam etmeyecek, göreceksiniz hiçbir şey olmayacak bu firmalara. 20-30 bin tanede sertifikalı adam olursa aynı çevre görevlisi muhabbeti olacak bu işler. Son olarak şunuda söylemek isterim, isg uzmanı olarak çalıştığım firmaların hepsinde çalışan mühendisler şu anda isg uzmanı olmaya çalışıyorlar, çünkü kimse memnun değil hayatından. Nerden mi biliyorum, hepsi benim yanımda stajlarını yaptılar :)
İyi yapmışınız kalsit düşüncelerinizi ve gerçekleri açıklamakta.
 
Üst
!!! Reklam Engelleyici Tespit Edildi !!!

Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !

Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Devredışı bıraktım, siteyi gezmeye devam edebilirim.