Merhaba Mert Bey,
1. Yangın Eğitimi vermeye yetkili olabilmeniz için "Yangın Eğitici Eğitimi" sertifikanız olması gerekiyor. Siz üniversitelerin (Kocaeli Üniversitesi SÜREM 1.Seviye Yangın Eğitici Eğitimi 17-21 kasım 2012 tarihleri arasında yapılacaktır.) programlarına katılacaksınız. Bu üniversite sertifikası dünyanın her yerinde geçerlidir. Arkasında sizin yapacaklarınız kimlere eğitim verebilirsiniz yazar. Bu sertifikalar Seviye1, Seviye2, Seviye3, vb. diye gider bu örnekleme NFPA formundan alınmıştır. Seviye2 den itibaren meslek yüksek okulu bu sertifikaları veremez(veririz derlersede itibar etmeyin). İnternet üzerinden İngilizce NFPA Sertifika programlarına katılabilirsiniz.
2. Yangın Eğitimlerine gelince, piyasada bir çok yer yangın eğitimi veriyor. Yangın eğitimlerinin en kalitesi Donanma Komutanlığının Yangın Okulu var, burada kurumsal firmalar toplu olarak (İtfaiye Ekipleri) müracaat edilip, ücret karşılığında (Milli Savunma Bakanlığı'na para yatırıyorlar) buradan 2 gün katılımcı sertifikası, 5 gün olanada resimli onaylı eğitim belgesi verilir. Bu tesis 1948 yılından bu yana çevredeki endüstriyel tesislere eğitim verir. Tesisin yenisi yapılıyor (http://www.meteksan.com/tr/ana-sayf...i?phpMyAdmin=ae96435a97b11642bc52f0d160a089b2) Bunu bilgi mahiyetinde yazdım. Birçok Endüstriyel tesisin Yangın Ekip Amiri buradan eğitim almıştır. İnşallah yardımcı olmuşumdur. Kazasız ve yangınsız günler dilerim.
Kolay gelsin....
anladığım kadarı ile üniversiteler seviye 2 yi veremiyor. verseler de bir geçerliliği yokmu dur ??