- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (B)
Tebliğle ilgili çalışma var mı peki....çünkü fıkranın yürürlüğü itibariyle bir yıl diyor sınav hakkı için bu durumda tebliğin kısa zamanda çıkması gerekmez mi?
Enes bey . ben kamuda çalışıyorum(öğretmen). C sınıfı isg uzmanıyım ama malumunuz uzmanlık görevi yapamıyorum.. bu torba yasasına göre bizler mağdur edilmiş olmuyor muyuz ? bilgilendirirseniz sevinirim..Büyük olasılıkla yetişmesi bekleniyor,tebliğin yayınlanması Ağustos sonu veya Eylül başı gibi spikülatif fikirler var,uzmanların görüşü Ağustos sonu gibi yayınlanacağı ve bu durumda zaten sınava girebilmek için sınav tarihine en az 45 gün kala başvuru işlemlerinin tamamlanması gerekmektedir.Yani Eylül ayının 2 haftası başvurular dahil tüm işlemler kanaatimce tamamlanmış olacak.
Saygılarımla;
Enes SAKARYA
İş Güvenliği Uzmanı
İSGfrm Çalışma Birimi-İstanbul
Enes bey . ben kamuda çalışıyorum(öğretmen). C sınıfı isg uzmanıyım ama malumunuz uzmanlık görevi yapamıyorum.. bu torba yasasına göre bizler mağdur edilmiş olmuyor muyuz ? bilgilendirirseniz sevinirim..
Mehmet bey,aslında belgenizi kullanamayarak zaten mağduriyeti fazlasıyla yaşıyorsunuz Kamuda ve üstüne birde Kamu Kurum ve kuruluşlarında uygulama 2016 yılına ertelendiği için torba kanun ile mağduriyetiniz iki katına çıkmış durumda,bu durum emin olun hiç kimseyi hele bizi memnun etmemiş sizler gibi değerli kamuda çalışan memur ve öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmiştir.
Siz ve sizin gibi aynı durumda olan meslektaşlarım için tek temennim (kendim içinde) bir an önce tebliğin yayınlanması ve geçmiş yıllarda çalışmalarımızın sgk prim bazında hesaplanacak, çıkartılacak tebliğ ile uyuşması ve Kasım sınavında B sınıfı olabilmemiz umarım bu şekilde olur ve mağduriyetiniz bir nebze hafifler.
Saygılarımla;
Enes SAKARYA
İş Güvenliği Uzmanı
kamuda ; iş güvenlik uzmanı belgesi olmadığı halde teknik kadroda bulunan mühendislere isg denetmeni görevi yaptırıyorlar sanırım..Mehmet bey benim takıldığım. Kamuda ertelendi ancak kamunun çalıştırdığı 50 den fazla çalışanı olan taşeron firmalar kamu binaları içinde kamuya hizmet ediyor. ve devlet dairesi de onlardan mecburen sorumlu onların iş güvenliği işlemlerini kim nasıl takip edecek?
Kamuda ertelendi deniliyor. sorun kamuda ki özel sektör elemanları eğer onlara kamuda ki isg uzmanı bakacaksa maaşına etkisi olacak mı?kamuda ; iş güvenlik uzmanı belgesi olmadığı halde teknik kadroda bulunan mühendislere isg denetmeni görevi yaptırıyorlar sanırım..
Enes bey . ben kamuda çalışıyorum(öğretmen). C sınıfı isg uzmanıyım ama malumunuz uzmanlık görevi yapamıyorum.. bu torba yasasına göre bizler mağdur edilmiş olmuyor muyuz ? bilgilendirirseniz sevinirim..
prim gün sayısı tutsa bile çalıştığın alan tutmadığı için yasadan yararlanamıyoruz ben de aynı durumdayım ve bu çok kötüMehmet bey,aslında belgenizi kullanamayarak zaten mağduriyeti fazlasıyla yaşıyorsunuz Kamuda ve üstüne birde Kamu Kurum ve kuruluşlarında uygulama 2016 yılına ertelendiği için torba kanun ile mağduriyetiniz iki katına çıkmış durumda,bu durum emin olun hiç kimseyi hele bizi memnun etmemiş sizler gibi değerli kamuda çalışan memur ve öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmiştir.
Siz ve sizin gibi aynı durumda olan meslektaşlarım için tek temennim (kendim içinde) bir an önce tebliğin yayınlanması ve geçmiş yıllarda çalışmalarımızın sgk prim bazında hesaplanacak, çıkartılacak tebliğ ile uyuşması ve Kasım sınavında B sınıfı olabilmemiz umarım bu şekilde olur ve mağduriyetiniz bir nebze hafifler.
Saygılarımla;
Enes SAKARYA
İş Güvenliği Uzmanı
kamudaki isg uzmanlarına maliye ödenek ayrılmadığı için para alamazlar.. taşeron firmaları kendi isg uzmanlarını çalıştırmak zorundalar..Kamuda ertelendi deniliyor. sorun kamuda ki özel sektör elemanları eğer onlara kamuda ki isg uzmanı bakacaksa maaşına etkisi olacak mı?
yüksek lilsans yapanların üst belge alabileceği hangi mevzuatta var?'Prim gün sayısı' ile ilgili herhangibir 'gün' belirtilmedi..Üstünde çalışmalar devam edecekmiş miş miş..Arkadaşlar,bu alel acele çıkan 'yönetmelikler' Danıştay tarafından durduruluyor..Çünkü,sistematik bir çalışma ürünü olmayan,'Kanun' nezdinde yapılmayan çalışmalardır..Bence,kimse umutlanmasın bu durumdan..Üst sınıf belge almanın en mantıklı yolu,ya sektörünüzde istenen süreyi tamamlıyacaksınız,yada 'Yüksek lisans' yaparak,'sınava' giriş hakkı kazanacaksınız..Bunların dışında arada kalan tüm metodlar,her an itibari ile değişebilir veya 'Danıştay' tarafından durdurulabilir...
yüksek lilsans yapanların üst belge alabileceği hangi mevzuatta var?
Merhaba,'Prim gün sayısı' ile ilgili herhangibir 'gün' belirtilmedi..Üstünde çalışmalar devam edecekmiş miş miş..Arkadaşlar,bu alel acele çıkan 'yönetmelikler' Danıştay tarafından durduruluyor..Çünkü,sistematik bir çalışma ürünü olmayan,'Kanun' nezdinde yapılmayan çalışmalardır..Bence,kimse umutlanmasın bu durumdan..Üst sınıf belge almanın en mantıklı yolu,ya sektörünüzde istenen süreyi tamamlıyacaksınız,yada 'Yüksek lisans' yaparak,'sınava' giriş hakkı kazanacaksınız..Bunların dışında arada kalan tüm metodlar,her an itibari ile değişebilir veya 'Danıştay' tarafından durdurulabilir...
yönetmelik değil kanun bu kanun çıktıysa danıştay karışamaz yakında açıklanır.a grubu için 3000 den bahsediliyor.'Prim gün sayısı' ile ilgili herhangibir 'gün' belirtilmedi..Üstünde çalışmalar devam edecekmiş miş miş..Arkadaşlar,bu alel acele çıkan 'yönetmelikler' Danıştay tarafından durduruluyor..Çünkü,sistematik bir çalışma ürünü olmayan,'Kanun' nezdinde yapılmayan çalışmalardır..Bence,kimse umutlanmasın bu durumdan..Üst sınıf belge almanın en mantıklı yolu,ya sektörünüzde istenen süreyi tamamlıyacaksınız,yada 'Yüksek lisans' yaparak,'sınava' giriş hakkı kazanacaksınız..Bunların dışında arada kalan tüm metodlar,her an itibari ile değişebilir veya 'Danıştay' tarafından durdurulabilir...
o zaman yandık memleket boş işletme iktisat açıköğretim mezunu kaynıyo bedavaya çay çorba parasına çalışırız artık
eee boş boş yani işsiz çoğu şuan üniversite mezunu işsizlik var memlekette üniversite mezunlarının çoğu işsiz? değil mi yoksa? benmi yanlış memlekette yaşıyorum?siz boştan ne anladınız?boş?? boş derken??
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.