tablo gönderince bozuldu.tekrarlayacağım.
yani belli periyotlarla 3 defa aşı yapılıyor..5 sene koruyuculuğu var diye hatırlıyorum..levensert in dediği gibi ömür boyu koruması varmı bilmiyorum...keşke öyle olsa...
CEM AKBULAK
Vücudunuza mikrop yüklenmiyor merak etmeyin.. biraz daha araştırmacı olsaydınız bunun toksoid aşı olduğunu (yani tetanoz toksinini engelleyen) anlardınız.Tetanoz aşısı işe girerken yapıldığında aşı 3 doz olarak yapılıyor.Önce bir doz alınıyor, 1 ay sonra ikinci doz,6 ay yada 12. ayda 3.doz. 3 Dozu yaptırırsanız ömür boyu koruma sağlıyor. Kaza olması halinde 24 saat içinde hastanede yapılan tetanoz, kaza sonrasında bile yapılsa koruyucu özelliğini sürdürüyor. Tüm personele hiç bir şey yokken tetanoz aşısı yapılmasını doğru bulmuyorum. Personelinizden gereksiz yere vücuda mikrop yüklendiği şeklinde yakınma ve fazla sayıda aşı olmadan kaçınmalarla karşılaşabilirsiniz.
tetanos sonucu uzuv kaybı olması durumunda ödeyeceğiniz tazminatları hesaplayın. ufak bir batma sonucu tetanos gelişmeyeceğini öngörebiliyormusunuz. ufacık bir sıyrık da olabilir. bunun size veya işverene bildirimi olmadığı zaman. işçi geldi 1 ay sonra kol veya bacakta tetanos gelişmiş. uzuv kaybı olacak. bunun sorumluluğu yükümlülüğü kimde olacak öngördünüz mü?Tetanoz aşısı işe girerken yapıldığında aşı 3 doz olarak yapılıyor.Önce bir doz alınıyor, 1 ay sonra ikinci doz,6 ay yada 12. ayda 3.doz. 3 Dozu yaptırırsanız ömür boyu koruma sağlıyor. Kaza olması halinde 24 saat içinde hastanede yapılan tetanoz, kaza sonrasında bile yapılsa koruyucu özelliğini sürdürüyor. Tüm personele hiç bir şey yokken tetanoz aşısı yapılmasını doğru bulmuyorum. Personelinizden gereksiz yere vücuda mikrop yüklendiği şeklinde yakınma ve fazla sayıda aşı olmadan kaçınmalarla karşılaşabilirsiniz.
Sağlık Bakanlığına bağlı tüm kuruluşlarda şuan tetanos aşısı Difteri tetanos aşısı olarak yapılıyor 3 doz ömür boyu korumuyor arkadaşlar uygulanan takvim aşağıdaki gibidirTetanoz aşısı işe girerken yapıldığında aşı 3 doz olarak yapılıyor.Önce bir doz alınıyor, 1 ay sonra ikinci doz,6 ay yada 12. ayda 3.doz. 3 Dozu yaptırırsanız ömür boyu koruma sağlıyor. Kaza olması halinde 24 saat içinde hastanede yapılan tetanoz, kaza sonrasında bile yapılsa koruyucu özelliğini sürdürüyor. Tüm personele hiç bir şey yokken tetanoz aşısı yapılmasını doğru bulmuyorum. Personelinizden gereksiz yere vücuda mikrop yüklendiği şeklinde yakınma ve fazla sayıda aşı olmadan kaçınmalarla karşılaşabilirsiniz.
Arkadaşlar Merhabalar
Bu konu hakkında yazılan birşey var mı diye baktım ama göremedim. Tetanos aşısının yapılması zorunluluğu varmıdır? ve nerede yazar ? Bakım çalışanlarına yaptırmak istiyorum ama kaynak gösteremiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
Bırakın onu da işyeri hekimi düşünsün Esra Hanım..Tetanos aşısını risk analizine yazarken ilgili mevzuat olarak hangi kanunu yazıyorsunuz?
esra hnm belki iş yeri hekimidir???? değilse erkan fındıklı bey 'e aynen katılıyorum.. iş yeri hekimi düşündün çok ta şey yapmayın yaniTetanos aşısını risk analizine yazarken ilgili mevzuat olarak hangi kanunu yazıyorsunuz?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.