Kemal Bey iyi günler diliyorum. İş güv. uzmanı olarak serbest çalışmaya başlıyorum. İlk olarak yönetmelik çerçevesinde kısmi süreli çalışma esasında işyerlerine girişim yapılıyor. Bu aşamada bir sorunla karşılaştım. Daha önce kısmi sigortalı olarak 30 günün üzerinde sigortalanabileceğimi bu sayede saat hesabımızda çıkacak ör: 5 saatlik bir hizmete karşılık en az 1 günlük sigorta yapılması gerektiği ve sonuçta 217 saati doldururken (eğer olabilirse inşallah
) 30 günün aşılacağını ve bunun uygulandığını yazmıştınız. ->Dün itibarı ile anlaşma aşamasında olduğum işverenlerden 2 tanesi bana ayın hangi günlerinde çalışacağımı ve bugünlerin başka işyerleri ile çakışmaması gerektiğini, bu açıdan bir çetere tutmamın iyi olacağını söyledi ! Eğer ben küçük bir işyerinde birkaç saat çıkan hizmet hesabıma karşılık en az 1 gün sigortalı olabiliyorsam ve saatimi doldurma noktasında ay içinde gün sayım 30'u geçecekse çakışma kaçınılmaz. Konunun detaylarından haberdar olmayanlar muhasebeciler mi yoksa ben yöntemde bir hata mı yapıyorum? Bilgi aktarırsanız sevinirim. Ayrıca işkolu kodumuz soruluyor, muhasebeciler bunu doğru bir şekilde nereden ve ne isim altında bulacak hata olmasını önlemek adına nasıl yönlendirelim? Saygılar, sevgiler.