Bekliyorum teknik yorumlar geldiğin de size iletirim.Bundan yaklaşık 15, 20 yıl kadar önce uzaya bir daga gönderilmiş, bir yere çarpıp geri gelmesi bekleniyormuş. Bende bu grupta bu konu altına birşey fısıldıyorum ama nedense gruptan hiçbir ses gelmiyor. Hiçmi geri dönüş alamadınız arkadaşlar, kimseden bu süreçle ilgili bir şey alamadım. Çok enteresan bir şekilde hiç yazan, bu oldu , şu oldu diyen yok aranızda. Sadece grupta ne yazılmış deyip bakıp çıkıyor musunuz? anlamış değilim.
Lütfen sizinde hakkınızın gasp edildiğini unutmayın.
igili serkan kimseden birşey gelmediğini söylemiştim haklısın ancak millet bu kadar net olan bu soruları kendileri yorumlayabilirler ama akademisyen kişilerin yorumu gerekli onlarda parasız yanaşmazlar.Arkadaşlar Merhaba,
Teknik yorum talebimiz konusunda ne durumdasınız, Sınav Mağduru İş Güvenliği Uzmanlarına Yeni Bir Umut başlığındaki UMUT kelimesinden artık çokda fazla umutlu değilim. Kimseden bir dönüş alamadım.
Serkan
Umarım danıştay ikinci bilirkişiyi reddetmez ve biran önce bizi haklı bulup dosyayı karara bağlar.
Allah büyük hayırlısı olacak inşallah.Arkadaşlar, bu yazıyı yazmadan 2 dk önce Bakanlık Hukuk Müşavirliğinden 2 temmuz davasına bakan bayan avukat arkadaş ile görüştüm. Danıştay dava ile ilgili olarak tekrar bilirkişi incelemesine başvurmuş. Sona doğru geliyoruz.
Sizlerden rica çok acele olarak teknik yorumları almanız.
takes sizin gibi olsa.Umarım dediğiniz şekilde olur Fatih bey. Bugünlerde enteresan şekilde bakanlığın kaçak dövüştüğüne şahit oldum. Bakanlıktan (başbakanlık bedk desteği ile) bilim komisyonu raporunu istedim (hani bana bunlar gizli dedikleri). Adamlar dalga geçer gibi 100e yakın internet sayfasında bulunan bundan yaklaşık 2 yıl önce yayınladıkları duyuruyu, bilim komisyonu raporu gibi hemde imzasız, adsız, soyadsız, tarihsiz vesaire şekilde mail olarak yolladılar. Adamlar kaçak dövüşüyorlar. Haksız olduklarını bildikleri için. İlk önce gizli dediler, gönderdikleri akılları sıra rapor dedikleri bir duyuru.
Benim tüm arkadaşlardan tek isteğim. gerekiyorsa hergün mail atın, faks atın, dileke verin. hergün bu olayla yaşasınlar, hergün bunlara cevap yazsınlarki yaptıkları pislikte boğulsun bu karaktersiz insanlar.
Ben hakkımı yedirmemek için elimden geleni ardıma koymayacağım. Bu olay benim için onur meselesi haline geldi. Kimileri belki halimize gülüyor, tekrar sınava girin ne ugraşıyorsunuz derken, ama inanın onu diyenler çoktan kaybetmişler insanlığını,
hakkını aramayan insan bence insan değildir.
selamlarımla
25. 4857 sayılı İş Kanunu'na göre risk değerlendirmesi yapma zorunluluğu hangi işyerlerinde olmalıdır?
A) Büyük işyerleri (250'den fazla işçi çalıştıran işyerleri)
B) KOBİ'ler (1 - 250 arası işçi çalıştırılan işyerleri)
C) 50 ve daha fazla işçi çalıştırılan işyerleri
D) İş Kanunu kapsamındaki tüm işyerleri
İş Kanununda risk değerlendirmesi yapılması zorunluluğu yeralmamaktadır. Ancak İş Kanunu uyarınca çıkarılan yönetmeliklerden bazılarında zorunluluk var. Bunlarda "Gürültü Ynt. - Titreşim Ynt. - Kimyasal Mad. Ynt. - Pat. Ort. Ynt. ve Kansorejen Mutajen Mad. Ynt." dir. Dolayısıyla sadece İş Kanunu kapsamındaki işyerleri demek doğru değil bu yönetmelikler kapsamındaki işyerleri için zorunludur.
44. Gözlerde kum hissi, mercek ve korneada hasar ve deride yanıklar oluşturabilecek ve kaynak ışığının % 60'ını oluşturan zararlı ışın grubu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ultraviyole
B) Görülebilir ışık
C) Kızıl ötesi (infared)
D) Mor ötesi
Kaynağın % 60'ını İnfrared ışınlar, % 30'unu görünen ışınlar, % 10'unu UV ışınları oluşturur.
46. Elektrik çarpması olaylarında ölümcül riski etkileyen (arttıran) faktörler arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A) Akımın şiddeti
B) Elektriğe çarpılan kimsenin vücudunun iç direnci
C) Elektriğe çarpılan kimsenin bulunduğu odanın tabanının ne ile kaplanmış olduğu
D) Elektriğe çarpılma olayının olduğu ortamın yağmurlu ve iyonlu olması
Bunlardan hepsi ölümcül riski arttıran faktörlerdir. Zira ortam yağmurlu ise YG-ENH'na daha az mesafeden dahi çarpılma gerçekleşir ve ölüm riskini yağmurlu ortam arttırmış olur.
İrfan Şaşmaz A grubu İş Güvenliği Uzmanı
Çok uzun sürüyor olmalı demo sorular ile ilgili görüşünü net olarak ifade etmek istemediğini anlıyor insan henüz konu ile ilgili cevap verilmesiyle eğer...Sayın taz, ilgili yazıyı Bora bey ile paylaşacağım. Bende emo merkezin yazısını bekliyorum, elektrik ile ilgili soru için ilk başta doğru demişlerdi, tekrar bir soru daha sordum onuda kurullarında inceleyeceklerini bildirdiler.
Bakalım hayırlısı, tekrar sağolun
Çok uzun sürüyor olmalı demo sorular ile ilgili görüşünü net olarak ifade etmek istemediğini anlıyor insan henüz konu ile ilgili cevap verilmesiyle eğer...
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.