- Medeni hal
- Evli
- Meslek
- Uzman (A)
Hayır. Yazamaz. Gelir gider olmadığı için fatura söz konusu edilemez. Kalın sağlıcakla.
Mrb Sercan Bey,
http://www.isgfrm.com/threads/yönetmeliğe-göre-uygun-risk-değerlendirme.7470/#post-52300
yönetmeliğin maddelerine göre yayınladığım bir çalışmam var. En azından sizlere fikir verebilir. İyi çalışmalar.
Saygılarımla.
Hayır. Yazamaz. Gelir gider olmadığı için fatura söz konusu edilemez. Kalın sağlıcakla.
arkadaşlar çok merak ediyorum, fatura-gider makbuzu-imza filan bu konulara neden çok takılıyorsunuz veya nerden icap ediyor?arkadaşlar merak ettiğim konu ben bir firmada sigortalı çalışıyorsam ve baska bır yer benden uzman olarak rısk analızı ıstıyorsa fatura da kesemiyorsak devlet denetıme cıktıgında uzman olarak fatura kesmediğimiz ıcın ceza yazmaz mı?
merhaba Kemal bey, sanırım yukarıdaki soruya cevap verdiniz, peki biz ücret almadan imza atarsak risk analizine, bir sıkıntı çıkar mı bizim için ? yada bize gider makbuzu keserse firmalar, bizim maliyeye ya da risk analizi yaptığımız işletmelere bri evrak ibraz etmemiz gerekir mi ?
ayrıyeten apartmanlar gider makbuzu kesiyor, biliyorsunuz, biz birşeyler kesecek miyiz, gerek var mı ?
biliyorsunuz bu soru çok önemli ?
arkadaşlar çok merak ediyorum, fatura-gider makbuzu-imza filan bu konulara neden çok takılıyorsunuz veya nerden icap ediyor?
hemen açıklayalım, nerden icap ediyor,
biz imza attığımız için, yasal sorumluluk almış oluyoruz yanlış düşünmüyorsam, peki bir iş yapıyorsak, bu işin bedeli yok mu, yani fatura gibi bir evrak kesecek miyiz, bunu anlamaya çalışıyoruz ??,
şimdi sizin yazdıklarınıza göre, risk analizini yapalım, imzamızı atalım, sonra da paramızı alıp keyfimize bakalım, bu kadar mı ?? küçük bir cevap sadece istediğim ??? denetmenler gelince fatura kesmeniz gerekli falan gibi sorularla muhatap olur muyuz ??? yok mu cevappp ??????
Sercan bey bu ne hiddet Önce mesajınızı yayınlamam gerekti. cevabı sonra verebilirdim
aslında sorularınızın çok küçük cevabı var, ancak soru bu şekilde ve böyle bir hiddetle gelmeseydi eğer
Okuduğunuza eminim ama yine de yazmak zorundayım.
Risk Değerlendirme yönetmeliğine göre herhangi bir imza zorunluluğu yok.
Bir iş yapıyor iseniz tabii ki fatura veya serbest makbuzu gibi vergilendirmeye esas bir belge düzenlemeniz gerekir. Ancak işler burada karışıyor zaten. Yönetmeliğe göre uygun olması gereken ya da dosdoğru bir "Risk Değerlendirmesi" yapılması ve de bunların tartışılması gerekirken fatura-imza konularına saplanılmasının manidarlığına işaret etmekti amacım.
Ben yazdıklarımın hiçbir yerinde "Risk analizi yapın" demedim, hatta tam tersi yapmayın dedim. Hatta "Risk Analizi" ibaresini bile çok uzun süredir kullanmıyorum. Bunun yerine "Risk değerlendirmesi" ifadesini tercih ediyorum. Dikkat edebilirseniz eğer her mesajımda "Risk değerlendirmesinin yapılmasını sağlayın" diyorum. Ama üzülerek görüyorum ki hep başa dönüyoruz.
Denetmenlerden kastınız Çalışma Bakanlığı müfettişleri ise eğer, asla fatura sormazlar Ama eğer kastınız maliye denetmenleri ise çok düşük bir yüzdeyle de olsa sormalarına ihtimal vermiyorum
Bir defa neyi araştırdığımız ve neyin üzerinde durduğumuz çok önemli diye düşünüyorum. Tüm forumları incelediğimizde; maalesef, doğru risk değerlendirmelerinin nasıl yapılması gerektiği konusu, fatura-imza-v.b. konuları yanında çok düşük bir yüzdede kalmaktadır. Yazmaya ve söylemeye çalıştığım en önemli ve tek konu budur.
Saygı ve sevgilerimle
İsterseniz şöyle yapalım Sercan Bey?
"Risk Değerlendirmesi yapmayın, hele Risk Analizi asla yapmayın" şeklinde bir konu açalım ve sadece bunu konuşalım. Gerçekten sizin de diğer arkadaşların da yorumlarına ihtiyacım var. Arzu edilirse eğer yapalım böyle bişey
peki, baştan elendik biz, açın siz konuyu, katılım yaparızbence sizden başlamayalım konuyu açalım. Katılırsanız sevinirim
arkadaşlar merhaba,
İGU olduk tamam.İllaki bir OSGB de veya İşyeri içinde İSG kurulunda çalışma zorunluluğu da yok,bu da tamam.
1-Peki bir uzmanın bireysel verebileceği hizmetler nelerdir? (Kendi ofisim ve kayıtlı bir işim var)
2-Bu hizmetleri fatura kesmeden verilir mi? Çünkü ticari bir durum da var; faturasız nasıl hizmet verilebilir ?
Kendi işimi halihazırda yapıyorum,Şirketin faaliyet alanına İSG eklesem de bireysel hizmet versem oluyor mu? Çok teşekkürler
Arkadaşlar iyi akşamlar, İstanbul'da mali müşavirlik yapıyorum, mükelleflerimi yönlendirebileceğim risk değerlendirmesi yapabilecek serbest çalışan arkadaşlar var mı?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.