ilginize teşekkür ederim Berkay bey, iyi oldu çalışmanız. birde şuna tam olarak cevap bulamıyorum,
Ben bir firmada başka işle meşgulüm, aynı zamanda da iş güvenliği uzmanıyım - C sınıfı, uzmanlık konusunda kendimi geliştirmek istiyorum, ve bunun için özel olarak risk analizi yapıyorum bazı işletmelere. fakat, bir firmam olmadığı için, verdiğim hizmet karşısında fatura konusunu nasıl yapacağımı bilmiyorum, işletmeler bana gider pusulası keserse benim onlara bir fatura ya da buna benzer bir şey vermem gerekli midir ?
2. si; risk analizi yaptığım yerlere bir de temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi veriyorum, katılım belgesinde bulunması gereken bilgiler nelerdir, bilmiyorum, internette bir sürü format var fakat ben işimi doğru yapmak istiyorum ?
aynı zamanda risk analizi yönetmeliğine göre hazırlanacak dosyalarda nelerin olması gerektiği biliniyor fakat hangi formatın doğru olduğu belli değil, herkes acemi, bende ? bakın yönetmelikte aşağıda gerekli olanlar yazıyor ama, her bir madde için ayrı A4 mü hazırlayacağız ?
çok şey sordum, kusura bakmayın
(1) Risk değerlendirmesi asgarî aşağıdaki hususları kapsayacak şekilde dokümante edilir.
a) İş yerinin unvanı, adresi ve işverenin adı.
b) Gerçekleştiren kişilerin isim ve unvanları ile bunlardan iş güvenliği uzmanı ve iş yeri hekimi olanların Bakanlıkça verilmiş belge bilgileri.
c) Gerçekleştirildiği tarih ve geçerlilik tarihi.
ç) Risk değerlendirmesi iş yerindeki farklı bölümler için ayrı ayrı yapılmışsa her birinin adı.
d) Belirlenen tehlike kaynakları ile tehlikeler.
e) Tespit edilen riskler.
f) Risk analizinde kullanılan yöntem veya yöntemler.
g) Tespit edilen risklerin önem ve öncelik sırasını da içeren analiz sonuçları.
ğ) Düzeltici ve önleyici kontrol tedbirleri, gerçekleştirilme tarihleri ve sonrasında tespit edilen risk seviyesi.
(2) Risk değerlendirmesi dokümanının sayfaları numaralandırılarak; gerçekleştiren kişiler tarafından her sayfası paraflanıp, son sayfası imzalanır ve iş yerinde saklanır.
(3) Risk değerlendirmesi dokümanı elektronik ve benzeri ortamlarda hazırlanıp arşivlenebilir.