- Meslek
- Uzman (C)
Genelde osgblerde hazir formtlar oldugu icin ve muhtemelen o is sektorune gre onceden analiz yapilmistir . Kucuk bi ugrasmayla gallediceklerdir bu yuzden musteri kacirmiyolar.
Genelde osgblerde hazir formtlar oldugu icin ve muhtemelen o is sektorune gre onceden analiz yapilmistir . Kucuk bi ugrasmayla gallediceklerdir bu yuzden musteri kacirmiyolar.
10 kişiye kadar 750 TL mi??? bence bu da biraz ileri , tehlike sınıfına göre de değerlendirebilirsiniz belki. annemlerin giyim mağzasında 3 kişi var. alt tarafı bir butik. 750 tl verilecek kadar zor bir analiz olmayacaktır.Bu cok onemli bundan sonra talepler artacak, bnce az tehlikeli bir yerde 10 kisiye kdr 750 tl 10-50 aradi 1500 tl civari olmali
Peki bunlari da bakanliga bildirecek miyiz?
ilgi gösterilmediği için işler tam olmaz, görürüz denetimlerde hallerini. çok gördük böyle anlaşıp denetimde patlayınca osgbnin arkasından sövenleribursa da otomativ sektöründe çalışan bir fabrika osgb ile 600 lira anlaşmış iş yeri hekimi de dahil.. bu fabrika da 55 kişi çalışıyor .bu gidişle isg bağımsız iş bulması çok zor.az tehlike 5 kişi çalışan muhasebe bürosuna 70 liramı teklif verilcek anlaşmak için..bu iş ayak altına düşücek gibi
Her sektörde olduğu gibi az para kalitesiz hizmet.bursa da otomativ sektöründe çalışan bir fabrika osgb ile 600 lira anlaşmış iş yeri hekimi de dahil.. bu fabrika da 55 kişi çalışıyor .bu gidişle isg bağımsız iş bulması çok zor.az tehlike 5 kişi çalışan muhasebe bürosuna 70 liramı teklif verilcek anlaşmak için..bu iş ayak altına düşücek gibi
iş yerinin tehlike sınıfına çalışan sayısına çalışanların eğitim seviyelerine göre organizasyona göre fiyat verilir. ama en önemlisi tehlike sınıfı. mesela benzin istasyonu için en az b belge ile çalışabilirsiniz. çok tehlikeli bir alandır ve çalışanların eğitim seviyeleri çok düşüktür.Biz de kendi iş yerimiz için bir kaç OGSB den Risk değerlendirmesi için fiyat istedik 750 TL ile 3.000 TL arasında fiyatlar alınca bizde şaşırdık. Bunun bir standardı yok mudur?
Hocam 1200 + kdv dediğinize göre fatura keseceksiniz , bireysel olarak mı çalışıyorsunuz ? yaptığınız risk analizini veya risk analizi yaptığınıza dair bir belgeyi bakanlığa gönderiyormusunuz ? sözleşme yapıyormusunuz ?Bugün bir zeytinyağı fabrikasının Risk Değerlemesi için 1200TL+KDV istedim. C Sınıfıyım ve işyerinin 4 çalışanı var, tehlikeli grupta.
MARBLE_İSG görüşlerinize katılıyorum. Kısmi süreli veya tam gün çalışan bir uzman olsak sorumluluğumuz daha yüksek olur diye düşünüyorum. Risk analiz raporunda da illa ki sorumluluğumuz olacaktır fakat bu birazda şu anlama geliyor; ''İşverene Risk Analizi Raporuyla sana bu tavsiyeleri veriyorum bunları yerine getirdiğin zaman iş kazalarını önlemiş olacaksın. Bu tavsiyeleri yerine getirmek işverene kalmış birşey.''
6331 sayılı bir kanun çıktı ve herkes bu kanunun karmaşasından nemalanmak istiyor. Nemalanmak tabiki de hakkınız ama esas oalan risk analizi yönetmeliği varken neden bir standart risk değerlendirme metedolojisi ve bu yönetmeliğin argümanları belirtilmemiş? Bu konu hakkında konuşmak lazım bence.Gerekirse de ilgili mercilere bildirmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Tual veriyoruz resim yap ama nasıl, neyle ve neyin resmi yapılacak? Ozaman her birimiz farklı kriterleri olan keyfe keder risk analizi yapmış olacağız. Nasıl NACE Kodu varsa bu kodlarında tehlike sınıfları varsa bunlara uygun risk analizi yöntemlerininin de tanımlanması gerekmez mi?
Her İgu risk değerlendirmesi elbette farklı olmalıdır.6331 sayılı bir kanun çıktı ve herkes bu kanunun karmaşasından nemalanmak istiyor. Nemalanmak tabiki de hakkınız ama esas oalan risk analizi yönetmeliği varken neden bir standart risk değerlendirme metedolojisi ve bu yönetmeliğin argümanları belirtilmemiş? Bu konu hakkında konuşmak lazım bence.Gerekirse de ilgili mercilere bildirmekte fayda olduğunu düşünüyorum. Tual veriyoruz resim yap ama nasıl, neyle ve neyin resmi yapılacak? Ozaman her birimiz farklı kriterleri olan keyfe keder risk analizi yapmış olacağız. Nasıl NACE Kodu varsa bu kodlarında tehlike sınıfları varsa bunlara uygun risk analizi yöntemlerininin de tanımlanması gerekmez mi?
Reklam Engelleyici Kulladığınız Tespit Edildi !
Sitemiz geçimini reklam gelirlerinden kazanmaktadır. Bundan dolayı Ad Block gibi reklam engelleyicilerin kullanılmasına izin verilmemektedir. Anlayış göstererek bu site için reklam engelleyicinizi devredışı bıraktığınız için şimdiden teşekkür ederiz.