- Medeni hal
- Bekar
- Meslek
- Uzman Adayı (C)
Bu 50 firma olayı gerçekten ürkütücü, bende 7 firma var her ambulans sesinde kaygılanıyorum.Nasıl gidiliyor bu 50 firmaya anlamak zor gerçekten.Birde rakamlara bakınca hakikaten insan üzülüyor.İş tatmin boyutu iyi olsa rakam çok önemli değil derim ama ,istisnalar hariç, en iyi uzman bana bulaşmayan uzman mantığı var işverende.Hal böyle olunca da ,riski, iş tatminsizliği ve alınan ücret vahim.Hizmet verdiğim firmalardan bir üretim mühendisi ile piyasayı konuşurken, C sınıfı 2000 civarı alır genelde dediğimde çok şaşırmıştı.Bendeki en vasıfsız eleman mesai vs ile 2500 üzeri alıyor demişti.Mesai dediğim uzmanın çalışma saatleri gibi saatler işte.
Kimseye akıl vermek haddim değil ama işin başında olan arkadaşlara tavsiyem, kendi mesleğine yönelmeleri ve gerekirse asgari ücret ile başlamaları.Bu süre zarfında eğer çok risksiz bir firma ise çalıştığı kurum kısmi zamanlı kendini isg katipten tanımlatması ve 3 sene boyunca uzaktan İSG'yi izlemesi.3 sene sonra kendi alanı mı yoksa isg mi daha iyi karar verecektir.
Kimseye akıl vermek haddim değil ama işin başında olan arkadaşlara tavsiyem, kendi mesleğine yönelmeleri ve gerekirse asgari ücret ile başlamaları.Bu süre zarfında eğer çok risksiz bir firma ise çalıştığı kurum kısmi zamanlı kendini isg katipten tanımlatması ve 3 sene boyunca uzaktan İSG'yi izlemesi.3 sene sonra kendi alanı mı yoksa isg mi daha iyi karar verecektir.