- Meslek
- Uzman (C)
ben aslında o az paralara kiralananların bazılarına acımıyorum.hatta hak ediyorlar bile.
üniversite 2.sınıfta laboratuvar dersine girdiğimizde lab.dan önce yapılacak olan deneye hazırlığımızın kontrolü için küçük bir "quiz" yapardı asistanlar.her zaman bu sınavlara hazır gitmişimdir.daha doğrusu deneye.bir defa hazırlanamadım ve quiz den kötü not aldım.sınıfta oldukça kötü durumdaydı.bir asistan; "hep böyle yapıyorsunuz, çalışmıyorsunuz okuldayken, sonra üniversite bitince dışarıda iş bulamıyorsunuz gelip burada asistan oluyorsunuz...!!!" bende şalter attı bi defa.sınıfın önde öğrencilerinden olmama rağmen bir defa çalışamadığımız için aldığımız eleştiriye bakın.bende ;"demek ki siz öyle bir durumda sınız dedim.sınıftan çıktı ve bir daha gelmedi benim sınıfıma."
şimdi bakıyorumda buradaki durumda aynı.sertifika eğitimi için gittiğim kursta hiç dolmayan sandalyeler vardı.kurs yönetimi nasılsa !!! bir şekilde yoklama işini hallediyordu.hatta online eğitime bile katılmayanlar vardı. şimdi bu insanlar sınavı kazanıyor bir şekilde sonra uzman oluyor. büyük firmalarda iş için görüşmeye gittiklerinde adam anlıyor birşey bilmediğini.yönetmeliğe bön bön baktığını.sonra işe almıyor.o arkadaşlarda gidip osgb nin avcuna düşüyor yani.ALAN RAZI SATAN RAZI...bunların sayısı hiç azımsanmayacak kadar az değil.bence.görmüyormusunuz, forumda her gün; "umumi tuvalette risk analizi varmı, kuaförde risk analizi varmı, bakkalda..manavda..." bu insanlar iş te onlar. ya ben sormaya utanıyorum.2 saat araştırıyorum.adamlar hazırcı.bu hazırcılar işte o iş bilmeyen insanlar. uzmancıklar.....uzman müsfetteleri. bence...zamanını kiraya vermek sorun değil.insanlar akıllarını kiralıyor. düşünmüyorlar bile.düşünmekten aciz insanlar.
kusura bakmayın biraz acı oldu, yaralıyım bende ama.
ben de birşey eklemek isterim.
Eğitimci eğitimi programından tamamen bihaber olup, bu programa katılmayıp, değil 45 saat 45 saniye bile eğitim almadan "51 saatlik Eğitimci eğitimi almış Katılımcı Belgesi" alan kişiler ( İş yeri Hekimi veya A sınıfı uzman ) eğitim kurumu açabiliyor veya başka haklar kazanabiliyor. Gemisini yürüten de kaptan oluyormuş bu arada...