Bu daha iyi bir açıklama oldu, arkadaşlar arasında oda üstüne çok konuşmalar var bende ona istinaden fikrimi beyan ettimm. Doğru olan zaten bu anlattığınız. Ama herkes ortada dolaşan paraların savunmasından bahsediyor. Bunun için yapabilecek bizler adına birşey olamayacağını söyledim.
En iyi ihtimalle bakanlık muazzam bir denetim yapar, OSGB lerin yaptığı çok kötü işler işverenlerin elinde patlar o zaman piyasada kalite ve fiyat yükselir.
hocam kesinlikle katılıyorum, hatta bir arkadaşın "3000-5000 gibi rakamlar atmayın" söylemine de katılıyorum ama bence durum 1 yıla kadar daha netleşecek.
Ticari OSGB'lerin %80'i temiz temiz batacak, bu arada "Bakan"lık biraz çalışmayı öğrenecek biraz da denetlemeyip geçtikleri "arkadaşlarının" OSGB'lerinin batışından ders alacak ve daha farklı ve daha düzgün denetleme yapmayı öğrenecek; çünkü 1 yıl zarfında görecek ki oralara bağlı yerlerde iş kazaları azalmamış sadece İSG ile ilgili kırtasiye artmış.
çok iyimser yazdım sanırım ama "insan" olunan ve "vicdan" taşınan bir hayatta benim gördüğüm önümüzdeki 1 yıl süresince beklediğim ve yine siyasi ve parasal bir oyun çevrilmezse olacak olan budur. iyi maaş verdiğini söyleyen doktor arkadaşımın dediği gibi iyi olanlar ayakta kalıp daha iyi olacaklar.
bu arada bende bir OSGB çalışanıyım ve sabit maaşım 1000TL fakat firmam artan saatim ve bulduğum yeni firmalar başına ayrı ayrı prim vermekte, bu sayede bende kendi çapım kadar firma ve saat alıp yapamayacağım işe atlamıyorum, yattığımda içim rahat uyuyabiliyorum.
Allah kimseyi aç bırakıp açgözlü etmesin derim
Yoksa sonunda daha aç kalacaklar...