Değerli arkadaşlar, forumdaki tüm yazıları tek tek okudum. tüm arkadaşların çekincelerine hak veriyorum. çok güzel tespitlerde de bulunulmuş. ben şu an 4 farklı firmada sigortalı olarak isg uzmanlığı yapıyorum. belki küçük bir ilde olmanın ve de çevre edinmenin getirdiği avantajları kullanıyorum. ben endüstri mühendisiyim. 12 yılı aşkın süredir piyasada çalışıyorum. uzman yardımcılığından yöneticiliğe kadar farklı pozisyonlarda bulundum. tüm arkadaşlar hep tek bir pencereden bakıyorlar olaya o da kendi pencereleri. bu hizmeti alması gereken kobiler açısından bu olaya hiç bakmıyorlar. insanlar gerçekten çok zor şartlarda üretim yapıp, personel çalıştırıyorlar. 500 TL'lik fark bazıları için önemli olabiliyor. özellikle son dönemlerde gelen yönetmelikler gereği, avukat ile anlaşma, elektrik mühendisi ile anlaşma, çevre danışmanlık firmaları ile anlaşma ve de isg uzmanları ile anlaşma, firmaları hem maddi açıdan hem de faaliyetlerini yürütme açısından zora sokabiliyor.
şunu samimiyetle söylüyorum, eğer benim işletmem olsa idi, iş yeri hekimi, iş güvenliği uzmanı iş yeri hemşiresi vs.. ayrı ayrı uğraşmaktansa, işini hakkı ile yapan ve daha düşük maliyette hizmet veren OSGB'leri tercih ederdim. OSGB'lerin kurulması için, illa bakkal, kuyumcu vs.. lerin bu işi yapmasına gerek yok. bu işi bizler yapalım. bölgemizde bulunan 3-4 uzman birleşip, bu işi yapabilir. başlangıçta sıkıntı çekilecektir ama illaki dnetimler arttığında bu işi ticarete dökenler, teker teker elenecek ve bu işi hakkıyla yapanlar su üstüne çıkacaktır.
ama kimse emek olmadan yemek olmayacağını bilmeli ve sıkıntılı zamanlar sonrasında başarılı olacağına inanmalıdır. ben de bölgemde OSGB'nin kurulmasını isterim. bunun için de fizibilite çalışmalarına başladım. emin olun OSGB kurulduğunda ilk 1 yada 2 yıl, şimdi kazandığımdan daha az kazanacağım ama daha sonraki yıllarda işin şekli çok daha güzel olacağını düşünüyorum.