merhaba kamuda mühendis olarak çalışıyorum. aynı zaman isg uzmanı olarak da görevlendirmem yapıldı. ancak alacağım ücreti bilmiyorum. tehlikeli sınıfa bakıcam dolayısıyla kişi başı en az 10 dakika deniyor ve ücret belirlenirken bu dakikadan yola çıkarak hesaplanıyor. peki benim sorun en en az 10 dakika ise en fazla ne kadar? 10 dk değilde kişi başını 30 dk uygun görürsem ne olacak buna kim karar veriyor?
merhaba kamuda mühendis olarak çalışıyorum. aynı zaman isg uzmanı olarak da görevlendirmem yapıldı. ancak alacağım ücreti bilmiyorum. tehlikeli sınıfa bakıcam dolayısıyla kişi başı en az 10 dakika deniyor ve ücret belirlenirken bu dakikadan yola çıkarak hesaplanıyor. peki benim sorun en en az 10 dakika ise en fazla ne kadar? 10 dk değilde kişi başını 30 dk uygun görürsem ne olacak buna kim karar veriyor?
Ceyhun bey kolay gelsin,
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK'te sizin sorularınıza yanıt olabilecek bilgiler mevcuttur. Görev sürelerimiz yönetmeliğe göre belirlenmektedir. Atamanız yapılan kurumun tehlike sınıfına göre çalışan başına aylık görev süreniz aşağıdaki gibidir:
İş güvenliği uzmanlarının çalışma süreleri
MADDE 12 – (1)
(Değişik:RG-30/4/2015-29342) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar:
a) Az tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 10 dakika.
b) Tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 20 dakika.
c) Çok tehlikeli sınıfta yer alanlarda, çalışan başına ayda en az 40 dakika.