Bu işi çocuk oyuncağı gibi yansıtıyor devlet, böyle olunca da işverenler bizi sallamıyor. Ne yapıyor ki zaten mantığında bulunan işverenlerle uğraşıp, laf anlatmaya çalışırken bir de iş yapmaya çalışmakla uğraşıyoruz tabii ki yapabilen varsa. İşveren yap der, yalaka bir işletme müdürü yapılan işin doğru mu, orası için uygun mu olduğunu sorgulamadan sırf işverenin egosunu tatmin etmek adına ses bile çıkarmadan onaylayarak iş yapar, ama orada bütün kurallar ve kanunlar hiçe sayılır, sonra bir şey olursa uğraşsın uzman. Oysaki zavallı biz uzmanların ne içerideki işten haberi olmuştur ne de işleyişinden, ama birine zarar geldi mi polis olay yerine geldiğinde adımı zikrederek gelir. Bu adamın şu belgesi nerede, şu sertifikası nerede, şu izni nerede, KKD 'si nerede diye. Yahu diyorsun işletme müdürüne bana niye söylemedin, yoğundum, unuttum, meşguldüm, senin öğrenmen gerekti, e be adam ben müneccim miyim, söylemezseniz nereden haberim olsun. Yanlışları görür işi durdurursun, itiraz yine ilk o yalaka işletme müdüründen gelir, durduramazsın işveren yapın dedi. Adam seni buraya niye diktiler, sen burada niye varsın, ama bakıyorum müdür vasfına ulaşmış zatlara hepsi hayatlarında 3 maymun kriterini benimseyip birebir de uygulayan insanlar. Sonra diyorum ki, yanlış yerdesin işte, sen her şeyi görerek, duyarak, konuşarak bir adım yol gidemeyeceğin gibi hepte yerinde sayacaksın. İşte onlar müdür olup, işlerini umursamaz edayla yapıp senin 3-4 katın paralar alırken, sen de sinirden stresten hayatından bezmiş, 3 kuruşa çalışıyor olacaksın. Müstahak sana çünkü 3 maymunu oynamayı öğrenemedin sen. Bak devlet erbablarına onlar da 3 maymunu oynamıyorlar mı ?
Sonra kalkar işte bu devlet büyüklerimiz, bir mahal anında seni elleriyle koymuş gibi bulup çıkarıp suçlu arz ederken; esas suçluyu bulamazlar bir türlü nedense. Bu da yetmez yaptığın işe saygı duymadıklarından ve kukları olduğundan İSG UZMANLIĞINI meslek gibi göstermekten ziyade ek işmiş gibi gösterirler ve seni işverenin gözünde iyice değersizleştirirler. Sen de tüm bu değersiz benliğinle işverene hala bişeyler yaptırmaya çalışırsın. Ne kadar ironik değil mi ve bir o kadar da komik.
3. yılımı doldurup B olmayı bekleyim diyordum ama şu andan itibaren iş başvurularına başlamaya karar verdim. Türkiye de ne bu devlet adamları ile, ne bu işverenlerle, ne bu yasalarla ne de bu zihinlerle bu iş yapılmaz, bu riskin içine girilmez.Allah herkese sabır ve şans versin ki kimse başına bir şey gelmeden atlatabilsin bu işin risklerini.
Herkese kazasız, belasız, şans dolu ve bol dualı günler diliyorum.