Van meslek lisesi öğrencileri iş kazaları ve meslek hastalıkları sigorta geçecekVan İl eğitim şube Müdürü, Başkanı, Mustafa, gözetiminde eğitim Bakanlığı il meclisi çevrelerinde mesleki eğitim şube müdürü sorumlu onlara katıldı. Yeni yasalar ve düzenlemeler ile ilgili bilgi için şube müdürü ile birlikte bir danışman göre, kanun no: 6764 için yeni programlar, öğrencilerin, hayat gececig dedi. Yasaya göre, özel mesleki ve teknik resmi eğitim kurumlarında okuyan öğrenciler için 10. sınıfta iş kazaları ve meslek hastalıkları sigortası olduğunu belirterek, danışman, ödülleri, 30 gün sonra devamsızlıklar düşüldükten sonra, hesaplanan dedi. Danışman, işveren, okul, iş, üniversite öğrencileri, bu kapsamda giriş bildirgesi, en geç 09/01/2017 Tarih ile 23:59'a kadar e-sigorta, verilmesi ve kurutulması, bu aydan itibaren, aylık prim hizmet ve belgeler ücret ve bildirmekle yükümlüdür belirterek, mesleki eğitim, lise, yüz yüze öğrenme alanlarında, öğrenciler sigortalanac dedi.Kaynak: Van'lı öğrenciler sigortalı olacak
arkadaşlar böyle bir haber var ama ben kanunda ilgili maddeyi bulamıyorum yardımcı olabilir misisniz