- Medeni hal
- Belirtilmedi
- Meslek
- Uzman (A)
Bir Düzeltme Yapayım;
TEMEL İŞ SAĞLIĞI HİZMETLERİNİN UYGULAMA USÛL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE sindeki 10. madde şöyle diyor;
İş güvenliği hizmeti
MADDE 10- (1) Müdürlük tarafından ÇSB biriminde gerek görülmesi halinde mühendisler gerekli sertifika programına gönderilerek iş güvenliği uzmanı olarak görevlendirilebilir. İş güvenliği uzmanına; ilgili yönetmelik hükümlerine göre yetki belgesi alınır ve işyerleri ile ayrı sözleşme yapılır.
(2) İş güvenliği uzmanı; görev, yetki ve sorumluluğunu ilgili yönetmeliğe uygun olarak yerine getirir veya kullanır.
(3) Müdürlük tarafından sertifika veya sertifika yenileme programına gönderilen mühendislerin eğitim ücreti müdürlüğün döner sermayesinden karşılanır. Mühendis Ek-1’deki taahhütnameyi imzalamak suretiyle eğitim sonunda en az iki yıl süre ile müdürlüğün veya Bakanlığın belirleyeceği ÇSB’de çalışmayı taahhüt eder. Bu taahhüdünü yerine getirmeyen mühendisten eğitim için döner sermayeden karşılanan miktar yasal faiziyle birlikte tahsil edilir.
Yani TSM ler, IGU çalıştırmakla yetkilendirilmiş ve iki yıllık taahhütmane talep edilmekte imiş...
6331'den önce çıkmış bir yönerge, çıkış tarihi 16 Haziran 2011, bu yönergenin bazı maddelerinin kanuna aykırı olması nedeniyle zaten geçerliliği yoktur. yönerge zaten iş sağlığı hizmetleri diyor, yani iş güvenliğini ve hatta iş güvenliği uzmanını es geçmişler, yönerge gördüğüm kadarıyla işyeri hekimlerine ek gelir sağlamak için çıkarılmış apaçık ortada. uzmanın adı yok yönergede.