Ben bir Kamu Hastanesinde çalışıyorum 16.yılım şunu öğrendim.Tabibler Odası muazzam çalışıyor.Dr. ları ayrıcalıklı zümre olarak öne çıkarmayı başardılar.Ne varsa doktora var.Her türlü kolaylıktan kaymaktan rahatlıkla istifade edebiliyorlar.Ve bu kesnilikle "Oda" meselesidir.İş güvenliği Uzmanları olarak daha baştan bu işe ciddiyetle bakmak lazım.Oda kurulması lazım hemde piyasası oluşmadan önce.Türkiyede henüz yeni ama baştan ne koparabilirsek onla kalacak.Bu da Odasız olmaz.Oda demek söz hakkı demek.Mutlaka kurulması lazım (Türk İş Guvenliği Uzmanları Odası).yoksa "A sınıfı Uzmanları 1500,3000 alır " vs saçma sapan rakamları daha çoook konuşuruz ve bu meslek başlamadan bizim için biter.yani işyeri hekimlerinin gölgesinde yer alırız.İşyeri hekimi "Sağlık gözetimi" yapar ,İş güvenliği Uzmanı "ortam gözetimi" ve bunlar birbirlerine muhtaçtır ayrı düşünülemez,dolayısıyla birbirine üstünlük amirlik taslayamaz.ikisi de işleyen bir sistemin 2 vazgeçilmez unsurudur.İş güvenliği bu 2 kolon üzerine kurulu.biri eksik olsa işin adı "iş güvenliği" olmaz,ya sadece sağlık gözetimi olur yada Ortam gözetimi.ama asla bütün olarak İş Güvenliği olmaz.Bu konuyu mutlaka ciddi anlamda masaya yatırmak lazım.(EYYYY bu işe yıllarını vermiş A sınıfı İş güvenliği Hocalarımız,buyrun sizi önden alalım..)